ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

19. svibnja 2024.

DUHOVI – PEDESETNICA

1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: 2. dan Duhova – Marija Majka Crkve

Utorak:         Sv. Kristofor

Srijeda:         Sv. Rita

Četvrtak:      Sv. Deziderije – Žaljko

Petak:           MARIJA POMOĆNICA KRŠĆANA

Subota:         Sv. Grgur VII, papa

Nedjelja:      PRESVETO TROJSTVO

2. Sv. Mise: Sv. Misa u ponedjeljak i subotu je na večer u 18,30. Ostale dane je prema rasporedu trodnevnice i blagdana. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.

3. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovito: u ponedjeljak od 16,00 – 18,00; ostale dane od 9,00 – 10,00 i od 16,00 – 17,30; u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom popodne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

4. Lukno: Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Potičem posebno roditelje krizmanika i prvopričesnika da su obvezni prije krizme i prve pričesti podmiriti svoje obaveze prema župi. A i sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.

5. Župni vjeronauk: Ovaj tjedan župni vjeronauk imaju samo Krizmanici 1. i 2. srednje škole nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Ovogodišnji krizmaniciimaju provjeru znanja u subotu 25. 5. Imate dolje na prozoru raspored i upišite se kada tko može doći obavezno doći sa jednim roditeljem.

6. Pobožnost Sv. Antunu Padovanskom: U utorak nastavljamo pobožnost „ 13 utoraka Sv. Antunu“. Do blagdana Sv. Antuna 13. lipnja, svakog utorka prije Sv. Mise molit ćemo ovo pobožnost. Pridružite se ovoj molitvi i molimo svi zajedno moćni zagovor Sv. Antuna sveca svega svijeta.

7. Trodnevnica za Mariju Pomoćnicu:  U utorak, srijedu i četvrtak je u našoj župi duhovna obnova i trodnevnica za blagdan Marije Pomoćnice. Utorak i srijedu duhovnu obnovu vodi vlč. Dražen Radigović, a u četvrtak vlč. Marinko Miličević. Program počinje u 17,30 Sv. Krunicom, zatim je u 18,00 sati Sv. Misa i prvi dio nagovora. Iza Sv. Mise je drugi dio nagovora i molitva za ozdravljenje duše i tijela. Dođimo i sudjelujmo rado u ovoj duhovnoj obnovi.

8. Marija Pomoćnica: U petak je blagdan Marije Pomoćnice. U našoj župi posebno svečano slavimo taj blagdan. Sv. Misa je u 19,00 sati, a iza Sv. Mise procesija sa Gospinim kipom po ulicama našeg naselja. Za procesiju ponesite si svijeću.

9. Sv. Ivan Pavo II: Ovaj tjedan je 22. u mjesecu u našoj župi to je „Dan Sv. Ivana Pavla II“ Ovaj mjesec taj dan obilježit ćemo u sklopu trodnevnice za Mariju Pomoćnicu. Nakon Krunice s papom obavit ćemo pobožnost Sv. Ivanu Pavlu II.

10. Molitvene grupe u našoj župi: U našoj župi djeluju ove molitvene zajednice: „Molitvena zajednica Krvi Kristove“ – sastaje se na molitvu svakoga petka prije večernje Sv. Mise, Kroz svibanj u 17,30. Zajednica „Schőnstatske obitelji“ – Marijanska molitvena zajednica okuplja se svakog 18. u mjesecu prije Sv. Mise. „Molitvena zajednica molitelja za duše u Čistilištu“ – okuplja se svake nedjelje u 15,00 sati na molitvu; Molitvena zajednica „Treće srce“ – moli za nerođenu djecu svakoga utorka prije večernje Sv. Mise. Molitvena zajednica „Totus tuus – Sv. Ivan Pavo II“ – marijanska molitvena zajednica koja njeguje fatimsku pobožnost Majci Božjoj sa posvetom Srcu Marijinom, i okuplja se svakog ponedjeljka u 19,30. Priključite se nekoj od ovih molitvenih zajednica i ojačajte svoju vjeru i pobožnost.

11. Treća nedjelja u mjesecu – skupljanje darova za crkvu: Danas je treća nedjelja u mjesecu. Nakon svake Sv. Mise prikupljamo dobrovoljne darove za crkvu. Svako neka odvoji koliko može prema svojim mogućnostima. Hvala za svaki i najmanji dar.

12. Nakane Sv. Misa:

Ponedjeljak:  20. 5. – 18,30 + Stipo, Manda i Marta Kljkučević

Utorak:          21. 5. –  18,00 + iz obitelji Olić

                                           + Mira Marić

                                           + Jagoda i Zdravko Čuljak

Srijeda:          22. 5. –   18,00 + Ivan, Mara, Anica i Josip Katinić

Četvrtak:        23. 5. –  18,00 + iz obitelji Markioli i Džaić

Petak:            24. 5. –  19,00 + Mirjana Jelić

                                              + Josip, Elizabeta i Zdenka Janković

Subota:           25. 5.-    18,30 + Josip Jukić

Nedjelja:        26. 5. –   8,00   Za župljane

                                       10,30 + Marko Pranjić

                                        18,30 + Janko i IvA Blažević