ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

28. travnja 2024.

5. VAZMENA NEDJELJA

1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Katarina Sijensaka

Utorak:         Sv. Pio V., papa

Srijeda:         Sv. Josip Radnik

Četvrtak:      Sv. Atnazije

Petak:           Sv Filip i Jakov, apostoli

Subota:         Sv. Florijan

Nedjelja:      6. VAZMENA NEDJELJA

2. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.

3. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovito: u ponedjeljak od 16,00 – 18,00; ostale dane od 9,00 – 10,00 i od 16,00 – 18,00; u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom popodne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

4. Lukno: Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Potičem posebno roditelje krizmanika i prvopričesnika da su obvezni prije krizme i prve pričesti podmiriti svoje obaveze prema župi. A i sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.

5. Župni vjeronauk: Ovaj tjedan župni vjeronauk imaju: 1. raz. – četvrtak u 17,00; 2. raz. – srijeda u 16,00; 3. raz. – četvrtak u 15,00; 4. raz.- srijeda u 15,00; Krizmanici 1. i 2. srednje škole nedjeljom nakon večernje Sv. Mise.

6. Pobožnost Sv. Antunu Padovanskom: U utorak nastavljamo pobožnost „ 13 utoraka Sv. Antunu“. Do blagdana Sv. Antuna 13. lipnja, svakog utorka prije Sv. Mise molit ćemo ovo pobožnost. Pridružite se ovoj molitvi i molimo svi zajedno moćni zagovor Sv. Antuna sveca svega svijeta.

7. Trodnevnica za Sv. Dominika Savia: U petak, subotu i nedjelju je trodnevna priprava za proslavu našeg nebeskog zaštitnika Sv. Dominika Savia, čiju svetkovinu slavimo slijedeći ponedjeljak 6. svibnja. U petak i subotu trodnevnicu predvodi magistar Stjepan Matezović, duhovnik u bogoslovnom sjemeništu u Đakovu. Prije večernje Sv. Mise je pobožnost Sv. Dominiku Saviu a zatim je Sv. Misa sa propovijedi. Nastojmo ta tri dana odvojiti vrijeme i doći moliti zagovor našeg nebeskog zaštitnika Sv. Dominika Savia.

8. Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu. Pobožnost Presvetom Srcu Isusovom je nakon večernje Sv. Mise. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise.

11. Nakane Sv. Misa:

Ponedjeljak: 29. 4. – + Stjepan, Mijo i Ivo Baćo

Utorak:         30. 4 –  + Anto, Anđa i Ivica Kutlić

                                        + Magdalena Đukić

                                          Na nakanu za zdravlje

Srijeda:          1. 5. –   + Jelka Ivančić

Četvrtak:        2. 5. –  + Marko, Slava i AntonijA Lukavski

Petak:            3. 5. –  + Šimo i Ana Mijić

Subota:           4. 5.-      Za duše u Čistilištu

Nedjelja:         5. 5. – 8,00  Za sve župljane

                                     10,30 + iz obitelji Terzić i Tadić

                                      18,30 + Jure i Ivanka Andrić