ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0
18. 2. 2024.
 1. KORIZMENA NEDJELJA – Čista
 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Konrad

Utorak:         Sv. Leon Čudotvorac

Srijeda:         Sv. Petar Damiani

Četvrtak:       Katedra Sv. Petra

Petak:            Sv. Polikarp

Subota:          Sv. Sinerot Srijemski

Nedjelja         2. KORIZMENA NEDJELJA – Pačista

 • : Radnim danom Sv. Misa je u ponedjeljak, utorak i srijedu na večer u 19,00, a ostale dane u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
 • Župni ured ovaj tjedan do petka ne radi. U petak radi rdovito od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00 i u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
 • : Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.
 • : Župni vjeronauk nastavit ćemo ponovno iza praznika koji su ovaj tjedan. Krizmanici su i dalje obavezni nedjeljom doći na večernju Sv. Misu i upisati se prije Mise, a poslije Sv. Mise je priprava. Svi krizmanici danas nakon večernje Sv. Mise dužni su ostati ovdje u crkvi jer umjesto kateheze ići će na izložbu o Bl. Karlu Acutis u župu na Budainku. Ako dođu na neku drugu Sv. Misu neka se obavezo prijave da zapišemo tko je bio. Vas roditelje i starije pozivam i molim da djecu redovito šaljete nedjeljom na Sv. Misu. Premda nema vjeronauka, Sv. Misa je obavezna posebno za prvopričesnike i krizmanike.
 • : U srijedu nastavljamo pobožnost u čast Sv. Josipu, „Devet srijeda Sv. Josipu“. Ovo je 6. srijeda. Do blagdana Sv. Josipa svake srijede prije Sv. Mise biti će ova pobožnost. Molit ćemo krunicu Sv. Josipa i molitve koje idu uz nju u 18,00 sati. Pridružimo se ovoj pobožnosti i dođimo svake srijede moliti zagovor moćnog zaštitnika Crkve Sv. Josipa, a posebno zaštitnika Hrvatskog naroda.

7. Sv. Ivan Pavao II: Ovaj tjedan u četvrtak je 22. u mjesecu. U našoj župi to je „Dan Sv. Ivana Pavla II“. Krunica s papom je u 18,00 a zatim je pobožnost Sv. Ivanu Pavlu. Nakon pobožnosti je Sv. Misa i klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije večernje Sv. Mise.

 • : Slijedeći tjedan do četvrtka župnik je u Duhovnim vježbama. Zato su Sv. Mise te dane u 19,00 sati, a župni ured ne radi. 
 • put: Kroz cijelu Korizmu svake srijede i petka prije večernje Sv. Mise je pobožnost Križni put. U srijedu iznimno  Križni put je u 18,30, u petak Križni put je redovito u 18,00 sati. Svakog petka kroz cijelu Korizmu pod Misom skupljat ćemo milostinju, koju ćemo namijeniti za siromašne u našoj župi. Od prikupljenih sredstava kupit ćemo namirnica i napraviti pakete za Uskrs koje ćemo podijeliti potrebnima u našoj župi.
 1. : Ovaj tjedan u srijedu, petak i subotu su proljetne „Kvatre“ koje su posvećene pokori i obraćenju. Te dane preporuča se držati nemrs.
 1. :

Ponedjeljak         19. 2. – 19,00 + Ljerka Štefančić

Utorak                 20. 2. – 19,00 + Petar, Josip i Ana Šikić i obitelj zečić

                                                + iz obitelji Kutlić

                                                + Stjepan Petrik

                                                + Branko Perković

Srijeda                 21. 2. – 19,00 + Tade, Mara i Šimo Pranjić

Četvrtak               22. 2. – 18,30 + Mato, Kata i Manda Čilić

  Petak                   23. 2. – 18,30 + Pero, Manda i Mara Ilak

  Subota                 24. 2. – 18,30 + Nevenka i Anto Brljević

  Nedjelja               25. 2. –   8,00    Za sve župljane

                                          10,30 + Anto, Petar i Marija Štuc

                                          18,30 + iz obitelji Baličević i Mikulić