ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

21. siječnja 2014.

3. NEDJELJA KROZ GODINU

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Vinko, đakon i mučenik

Utorak:         Sv. Emerencijana – Ema

Srijeda:         Sv. Franjo Saleški

Četvrtak:       Obraćenje Sv. Pavla

Petak:            Sv. Timotej i Tit, učenici Sv. Pavla

Subota:          Sv. Anđela Meriči

Nedjelja         4. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Toma Akvinski

 • : Radnim danom Sv. Misa je svaku večer u 18,30, osim u utorak kada je u 19,00 sati. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
 • Župni ured radi redovito. U ponedjeljak od 16,00 – 18,00 i ostale dane od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00. Subotom od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
 • Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Do sada lukno je za prošlu godinu podmirilo 637 obitelj, znači prošli tjedan 6 obitelji. Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.
 • : Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Pripravu započinjemo u subotu u 10,00 a primanje novih ministranata bniti će 31. siječnja na blagdan Sv. Ivana Bosca. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise, ministrant poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga biti ministrant, trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u odrastanju jednoga mladića.
 • : Župni vjeronauk za ovo polugodište je završio. Nastavit ćemo ponovno u veljači.  Krizmanici su i dalje obavezni nedjeljom doći na večernju Sv. Misu i upisati se prije Mise. Ako dođu na neku drugu Sv. Misu neka se obavezo prijave da zapišemo tko je bio. Vas roditelje i starije pozivam i molim da djecu redovito šaljete nedjeljom na Sv. Misu. Premda nema vjeronauka, Sv. Misa je obavezna posebno za prvopričesnike i krizmanike.
 • : U srijedu nastavljamo pobožnost u čast Sv. Josipu, „Devet srijeda Sv. Josipu“. Do blagdana Sv. Josipa svake srijede prije Sv. Mise biti će ova pobožnost. Molit ćemo krunicu Sv. Josipa i molitve koje idu uz nju. Pridružimo se ovoj pobožnosti i dođimo svake srijede moliti zagovor moćnog zaštitnika Crkve Sv. Josipa, a posebno zaštitnika Hrvatskog naroda.
 • : Sutra u ponedjeljak je 22. u mjesecu. U našoj župi to je „Dan Sv. Ivana Pavla II“. U 18,00 sati je krunica s papom a zatim je Sv. Misa. Nakon Sv. Mise je klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise. Ostavimo tu večer televizore i dođimo zajedno moliti zagovor Sv. Ivana Pavla II. Posebno molimo za naše obitelji i za ovogodišnje Krizmanike.
 • U srijedu 24. 1. je godišnjica rođenja i krštenja Sluge božjeg Josipa Štadlera. Progam počinje na Trgu Jospa Stadlera molitvom ispred njegova spomenika u 10,30 a zatim je u Maloj crkvi Sv. Misa u 11. sati.
 1. : Podjsećam krizmanike da sam na početku priprave rekao da je u pripravu za Sv. Krizmu uključena i duhovna obnova u Taboru u Samoboru. Na duhovnu obnovu ide se u subotu 10. veljače. Na duhovnu obnovu dužni su ići svi koji se žele krizmati ove godine. Isprika može biti jedino bolest. Krizamanika ima 30 pa u autobusu još ima 20 mjesta. Ako netko želi ići od prošlogodišnjih krizmanika ili iz 1. razreda srednje škole neka se javi u župni ured. Plaća se samo autobus a ostale troškove snosi župa.
 1. :

Ponedjeljak       22. 1. – 18,30 + Vinko Jerković i obitelj

Utorak               23. 1. – 19,00 + iz obitelji Japarić

                                                 Na nakanu

                                                 Na nakanu u zahvalu

                                              + Antun Buranji

Srijeda               24. 1. – 18,30 + Anka Galović i Marija Bon

Četvrtak              25. 1. – 18,30 + Ana Fridrih i obitelj

  Petak                  26. 1. – 18,30 + iz obitelji Mihić, Kadić i Matasović

  Subota                27. 1. – 18,30 + Franjo Šemuga

      Nedjelja              28. 1. –   8,00    Za sve župljane

                                          10,30 + Jozo Jukičić

                                          18,30 + Ivica Janković