ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0
 1. studenog  2023.

34. NEDJALJA KROZ GODINU – KRIST KRALJ

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Maksim

Utorak:         Sv. Jakov Markijski

Srijeda:         Sv. Saturnin

Četvrtak:       Sv. Andrija apostol

Petak:            Sv. Egidije

Subota:          Sv. Bibijana – Blanka

Nedjelja         1. NEDJELJA DOŠAŠĆA – ADVENTA

 • Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
 • Župni ured: Župni ured radi redovito; u ponedjeljak od 16,00 do 18,00, ostale dane od 9,00 – 10,00 i popodne od 16,00 do 18,00, subotom od 9.00 do 10,00.  Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
 • Lukno: Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Do sada lukno je za ovu godinu podmirilo 334 obitelji.  Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.
 • Novi ministranti: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise, ministrant poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga biti ministrant, trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u odrastanju jednoga mladića.
 • Župni vjeronauk: Ovaj tjedan župni vjeronauk imaju niži razredi: 1. raz. – četvrtak u 17,00:  2. raz. – srijeda u 16,00; 3. raz. četvrtak u 15,00; 4. raz. srijeda u 15,00 sati.   Pozivam vas roditelje da djecu redovito šaljete na župni vjeronauk a posebno na nedjeljnu Sv. Misu. Krizamnici 1. i 2. raz. srednje škole obavezni su doći nedjeljom na večernju Sv. Misu i nakon Sv. Mise imaju pripravu za Krizmu.
 • Svete Mise: Primam Sv. Mise za cijelu 2024. godinu. Možete doći i upisati Sv. Mise. Ove godine zbog velikog broja Sv. Misa, ograničavam broj Sv. Misa. Svatko može uplatiti 5 pojedinačnih nakana, a svakog utorka može se upisati neograničeni broj Sv. Misa jer to je tako zvana „kumulativna Sv, Misa“. Doprinos od te Sv. Mise ide, jedna onom tko služi, a sve ostale idu u Nadbiskupijski fond za Misije. Neki dođi u i odmah uplate po 20 Sv. Misa a ostali ne mogu doći na red. Zato sam ograničio svakome na 5 Sv. Misa. Ako na kraju godine ostane termina obavijestit ću vas da možete doći i uplatiti po volji.
 • Pomoć za sirotište: Započeli smo prošle nedjelje akciju za pomoć sirotištu za nezbrinutu djecu u Zagrebu. Mnogi su se odazvali. Potičem i ostale da se uključite. Vi koji redovito idete u crkvu budite apostoli u svome susjedstvu i među svojom rodbinom. Obiđite one za koje znate da imaju srca za potrebite i zatražite po 10 eura pa ćemo vrlo lako sakupiti potrebnu svotu. Žene iz molitvene zajednice „Krvi Kristove“ organizirale su se i za nedjelju će ispeći kolače i poslije Misa prodavati ispred crkve, a prikupljena sredstva namijeniti za nezbrinutu djecu. Ako od vas ima još koja dobra žena pa želi ispeći kolače, neka se javi gospođi Veri Vidović ili Ružici Hećimović i u subotu do 15 sati donese kolače u veliku dvoranu. Poslije podne žene iz zajednice će kolače pakirati u kutije da budu spremni za prodaju u nedjelju. Hvala svima koji se uključite u ovu akciju i pomognete djeci bez roditelja. Gospodin svima stostruko vratio. Uvijek se sjetimo Isusovih riječi: „Što god ste učinili jednome od ove moje najmanje braće, meni ste učinili“
 • Prvi Petak: Ovaj tjedan je prvi petak u mjesecu. Pobožnost Presvetom Srcu Isusovom je nakon Sv. Mise. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise.
 1. Došašće – Advent: U nedjelju je prva nedjelja Došašća- Adventa. Počima nova crkvena godina. Nakon te nedjelje počinju Zornice svako jutro u 6,00 sati.

 11. Nakane Sv. Misa:

Ponedjeljak     27. 11. – 18,30 + Manda Lukač

Utorak             28. 11. – 18,30 + Ilija i Mara Ević i Orka i Ilija Blažanović

Srijeda            29. 11. – 18,30 + Ilija, Jela, Mara i Ana Čalić

Četvrtak           30. 11. – 18,30 + Mato Svrakačić

 Petak                  1. 12. – 18,30 + Luka i Stana Blekić

Subota               2. 12. – 18,30    Za duše u Čistilištu

Nedjelja              3. 12. –   8,00    Za sve župljane

                                         10,30 + Zlatko Čošić i roditelji

                                       18,30 + Luka i Janja Knezović