ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

24. rujna 2023.

25. NEDJALJA KROZ GODINU

  1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Aurelija – Zlata

Utorak:         Sv. Kuzma i Damjan

Srijeda:         Sv. Vinko Paulski

Četvrtak:       Sv. Vjenceslav

Petak:            Sv. Mihael, Gabriel i Rafael, arkanđeli

Subota:          Sv. Jeronim

Nedjelja         26. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Mala Terezija

  • Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa jesvaku večer u 18,30, osim u subotu kada jeu jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
  • Župni ured: Ovaj tjedan župni ured radi od 16,00 do 18,00 i u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
  • Lukno: Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.
  • Novi ministranti: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise, ministrant poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga biti ministrant, trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u odrastanju jednoga mladića.
  • Kune: U milostinji i u škrabicama još uvijek se nađe poneka kuna. Ovdje kod ambona stavio sam košaricu pa vas molim pregledajte sve džepove i sve ladice i sve novčanike pa sve pronađene kune stavite u ovu košaricu koja će ovdje biti sve do kraja rujna, još ovaj tjedan. Onda ćemo sve prikupljene kune promijeniti u eure i uplatiti za „Marijine obroke“ – za pomoć djeci u misijama.
  • Zaziv Duha Svetoga: Započela je nova školska godina, a time i nove obaveze u školi. Od prvog listopada započet ćemo i župni vjeronauk. Zato ćemo danas zazvati Duha Svetoga da nas prosvijetli svojim darovima kako bi ova školska godina bila uspješna. Pod Sv. Misom u 10,30 bit će zaziv Duha Svetoga. Stoga pozivam svu djecu na ovu Sv. Misu. Posebno pozivan djecu prvog razreda da dođu sa svojim školskim torbama na blagolsov.
  • Sv. Mise za mlade: Svake srijede u 20,00 sati u pastoralnom centru Male crkve je Sv. Misa i klanjanje za mlade cijeloga grada i studente koji studiraju na Brodskom sveučilištu. Pozivam mlade sa se uključite u ovaj program.
  • Upis za Sv. Krizmu: Pozivam sve srednjoškolce 1. razreda koji se žele krizmati da dođu u župni ured upisati se za Krizmu. Upis je do kraja mjesecea.
  1. Listopadske pobožnosti: Mjesec listopad posvećen je Bl. D. Mariji Kraljici Krunice. Svaku večer prije Sv. Mise je Sv. Krunica i pobožnost Majci Božjoj. Nastojmo barem koji dan preko tjedna doći na ovu pobožnost i zazvati pomoć i zagovor Nebeske Majke Marije.

 11. Nakane Sv. Misa:

Ponedjeljak     25. 9 – 18,30 + Marijan Mijić

Utorak             26. 9. – 18,30 + Mirko Đogaš

Srijeda            27. 9. – 18,30 + Edo Blekić

Četvrtak           28. 9. – 18,30 + Josip Jukić

 Petak                29. 9. –  18,30 + Jela i Ivo Kaurinović

Subota             30. 9. –   7,30 + Jure Dankić

Nedjelja            1. 10. –   8,00    Za sve župljane

                                     10,30 + Kata Dunđer

                                   18,30 + Jakov Lovrić