ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

23. NEDJALJA KROZ GODINU

10. 9. 2023.

  1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Hijacint

Utorak:         Preslavno Ime Marijino

Srijeda:         Sv. Ivan Zlatousti

Četvrtak:      Uzvišenje Sv. Križa

Petak:           Gospa Žalosna

Subota:         Sv. Kornelije i Ciprijan

Nedjelja       24. NEDJELJA KROZ GODINU

  • Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa jesvaku večer u 18,30, osim u subotu kada jeu jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
  • Župni ured: Kroz ljeto župni ured radi svaki dan od 16,00 do 18,00 u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
  • Lukno: Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.
  • Novi ministranti: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise, ministrant poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga biti ministrant, trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u odrastanju jednoga mladića.
  • Sv. Mise: Neki od župljana pitali su za tako zvane „Velike Mise“ – Gregorijane. Iz Đakova poručuju da primimo sve koje ponudite i pošaljemo u Đakovo profesorima i umirovljenicima koji će ih odslužiti. Tako da u svako doba možete uplatiti Velike Mise u župnom uredu.
  • Kune: U milostinji i u škrabicama još uvijek se nađe poneka kuna. Ovdje kod ambona stavio sam košaricu pa vas molim pregledajte sve džepove i sve ladice i sve novčanike pa sve pronađene kune stavite u ovu košaricu koja će ovdje biti sve do kraja rujna. Onda ćemo sve prikupljene kune promijeniti u eure i uplatiti za „Marijine obroke“ – za pomoć djeci u misijama.

8. Uzvišenje Sv. Križa: U četvrtak je blagdan Uzvišenja Sv. Križa, Sv. Misa je samo navečer u 18,30.

  • Gospa Žalosna: U petak Žalosna Gospa. Sv. Misa je na večer u 18,30  sati.
  1. Nova školska godina: Započela je nova školska godina, a time i nove obaveze u školi. Potičem svu djecu da redovito nedjeljnom dolaze na Sv. Misu.

     Vjeroučiteljice neka ovaj tjedan pripreme djecu za Sv. Ispovijed, a onda ćemo idući tjedan prema rasporedi škole imati Sv. Ispovijed po razredima, da se pripremimo za nedjelju 24. rujna kada ćemo imati zaziv Duha Svetoga i blagoslov školskih torbi i učenika prvog razreda.  

11. Nakane Sv. Misa:

Ponedjeljak     11. 9 – 18,30 + Anđa, Ante i Pejo Miloš

Utorak             12. 9. – 18,30 + Mirko, Eva i Ivan Junačko

Srijeda            13. 9. – 18,30 + Stjepan Petrik

Četvrtak           14. 9. – 18,30 + Josip Jukić

 Petak                15. 9. – 18,30 + Vinko, Kata i Dragan Grbavac

Subota             16. 9. –   7,30 + Mato Svrakačić

Nedjelja            17. 9. –   8,00    Za sve župljane

                                     10,30 + Zvonimir Pranjić

                                   18,30 + Kamilo Tolić