ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

20. 8. 2023.

20. NEDJALJA KROZ GODINU – Sv. Bernard

Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Pio X, papa

Utorak:         Bl. Dj. Marija Kraljica

Srijeda:         Sv. Ruža Limska

Četvrtak:      Sv. Bartol apostol

Petak:           Sv. Ljudevit kralj

Subota:         Sv. Rufin

Nedjelja       21. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Monika

  • Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa jesvaku večer u 18,30, osim u subotu kada jeu jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
  • Župni ured: Kroz ljeto župni ured radi svaki dan od 16,00 do 18,00 u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
  • Lukno: Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.
  • Novi ministranti: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise, ministrant poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga biti ministrant, trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u odrastanju jednoga mladića.
  • Sv. Mise: Neki od župljana pitali su za tako zvane „Velike Mise“ – Gregorijane. Iz Đakova poručuju da primimo sve koje ponudite i pošaljemo u Đakovo profesorima i umirovljenicima koji će ih odslužiti. Tako da u svako doba možete uplatiti Velike Mise u župnom uredu.
  • Kune: U milostinji i u škrabicama još uvijek se nađe poneka kuna. Ovdje kod ambona stavio sam košaricu pa vas molim pregledajte sve džepove i sve ladice i sve novčanike pa sve pronađene kune stavite u ovu košaricu koja će ovdje biti sve do kraja rujna. Onda ćemo sve prikupljene kune promijeniti u eure i uplatiti za „Marijine obroke“ – za pomoć djeci u misijama.
  • Sv. Ivan Pavao II: U utorak je 22. u mjesecu u našoj župi to je „Dan Sv. Ivana Pavla II“. U 18,00 sati je krunica s papom, a zatim je Sv. Misa. Nakon Sv. Mise je klanjanje Isusu u Presvetom Sakramantu. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise. Sv. Misu i klanjanje predvodit će dr. Marko Martić profesor kanonskog prava, naš Brođanin iz Malog Pariza koji je na studiju u Rimu. Dođimo i zajedno molimo zagovor Sv. Ivana Pavla i poklonimo se Isusu u Presvetom sakramentu. Sigurno svaki od nas ima zašto moliti.
  • Devetnica Gospi od Suza: U utorak 22. 8. započinje u Pleternici devetnica Gospi od Suza. Svaku večer u 18,00 sati je Krunica a u 19,00 sati Sv. Misa.

10. Nakane Sv. Misa:

Ponedjeljak     21. 8 – 18,30 + Marija i Božo Stipčević

Utorak             22. 8. – 18,30 + Josip Jukić

Srijeda            23. 8. – 18,30 + Stjepan Petrik

Četvrtak          24. 8. – 18,30 + Ivo i Manda Jelić

 Petak               25. 8. – 18,30 + Ivan i Kata Midenjak

Subota            26. 8. –   7,30 + Jure Dankić

Nedjelja           27. 8. –   8,00    Za sve župljane

                                     10,30 + Franjo Junačko

                                    18,30 + Jozo i Ružica Opačak