ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

30. 7. 2023.

17. NEDJALJA KROZ GODINU

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Ignacije Lojola

Utorak:         Sv.  Alfonz Liguori

Srijeda:         Gospa od Anđela – Porciunkula

Četvrtak:      Bl. Augustin Kažotić – biskup zagrebački

Petak:           Sv. Ivan Vianney – župnik Arški

Subota:         Gospa Snježna – Dan domovinske zahvalnosti

Nedjelja       18. NEDJELJA KROZ GODINU – Preobraženje Gospodinovo

 • Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa jesvaku večer u 18,30, osim u subotu kada jeu jutro u 8,00. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
 • Župni ured: Kako je nastupilo ljetno vrijeme prije podne u župni ured nitko ne dolazi. Stoga župni ured radi svaki dan od 16,00 do 18,00 u subotu 0d 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
 • Lukno: Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.
 • Župni vjeronauk: Župni vjeronauk je za ovu godinu završen. No potičem sve vas roditelje i starije da djecu redovito šaljete na nedjeljnu Sv. Misu i odgajate djecu da je Sv. Misa najveće blago koje nam je Gospodin ostavio.
 • Novi ministranti: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise, ministrant poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga biti ministrant, trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u odrastanju jednoga mladića.
 • Sv. Mise: Neki od župljana pitali su za tako zvane „Velike Mise“ – Gregorijane. Iz Đakova poručuju da primimo sve koje ponudite i pošaljemo u Đakovo profesorima i umirovljenicima koji će ih odslužiti. Tako da u svako doba možete uplatiti Velike Mise u župnom uredu.
 • Kune: U milostinji i u škrabicama još uvijek se nađe poneka kuna. Ovdje kod ambona stavio sam košaricu pa vas molim pregledajte sve džepove i sve ladice i sve novčanike pa sve pronađene kune stavite u ovu košaricu koja će ovdje biti sve do kraja rujna. Onda ćemo sve prikupljene kune promijeniti u eure i uplatiti za „Marijine obroke“ – za pomoć djeci u misijama.
 • Gospa Snježna: U subotu je Gospa Snježna – ujedno je državni blagdan „Dan domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja“. Sv. Misa je u jutro u 8,00 sati. Taj dan je glavni proštenišni dan Srijemske biskupije u svetištu Gospe Tekijeke na Tekijama u Petrovaradinu. Sv. Mise su na raznim jezicima već od 6,00 sati. Glavna Sv. Misa na hrvatskom jeziku je u 11,00 sati. Granicu se može prijeći samo sa osobnom iskaznicom. Potičem tko može da se organizirate i pođete na ovo hodočašće.
 1. Prikupljanje pomoći za stradale u oluji u istočnoj Slavoniji: Iduće nedjeljue nakon svake Sv. Mise u cijeloj našoj nadbiskupiji biti će prikupljanje pomoći za sve postradale u olujnom nevremenu na području naše nadbiskupioje. Prema odredbi našeg Nadbiskupa u svim župama koje nije pogodilo nevrijeme u nedjelju 6. kolovoza prikupljat ćemo pomoć za našu postradalu braću. Pomozimo prema svojim mogućnostima. Nakon Svake Sv. Mise ispred crkve biti će košara gdje ćete moći ostaviti svoj dar. Hvala svima vama koji imate osjećaja za postredale.
 1. Nakane Sv. Misa:

Ponedjeljak     31. 7 – 18,30 + Zdravko Ćosić

Utorak               1. 8. – 18,30 + Branko Perković

Srijeda              2. 8. – 18,30    Za duše u Čistilištu

Četvrtak            3. 8. – 18,30 + iz obitelji Gutić

 Petak                 4. 8. – 18,30 + Robert Vidović, Goran Barišić, Zoran Matković,     Ivica i Krešo Babić i svi poginuli branitelji

Subota              5. 8. –   8,00 + Ružica Lamut

Nedjelja             6. 8. –   8,00    Za sve župljane

                                     10,30 + Ružica Jerković

                                   18,30 + Mato Svrakačić