ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

23. srpnja 20123.

16. NEDJALJA KROZ GODINU

Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Kristina

Utorak:         Sv. Jakov apostol

Srijeda:         Sv. Joakim i Ana – roditelji Bl. Dj. Marije

Četvrtak:      Sv. Klement Ohridski

Petak:           Sv. Nazarije i Celzo

Subota:         Sv. Marta

Nedjelja       17. NEDJELJA KROZ GODINU

  • Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa jesvaku večer u 18,30, osim u subotu kada jeu jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su redovito u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.
  • Župni ured: Kako je nastupilo ljetno vrijeme prije podne u župni ured nitko ne dolazi. Stoga župni ured radi svaki dan od 16,00 do 18,00 iznimno iduće subote župni ured neće raditi. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.
  • Lukno: Hvala svima vama koji uredno plaćate „LUKNO“ i podmirujete svoje obveze prema župi te vodite brigu da župa može normalno funkcionirati. Potičem sve one koji su dužni prema župi da svoje obveze izmire, jer će to morati učiniti bilo kada, da li kod sprovoda ili kod vjenčanja. Zato je najbolje svake godine izmiriti svoje obveze prema župi i nitko neće imati neugodnosti ni nepotrebnih izdataka.
  • Župni vjeronauk: Župni vjeronauk je za ovu godinu završen. No potičem sve vas roditelje i starije da djecu redovito šaljete na nedjeljnu Sv. Misu i odgajate djecu da je Sv. Misa najveće blago koje nam je Gospodin ostavio.
  • Novi ministranti: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise, ministrant poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga biti ministrant, trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u odrastanju jednoga mladića.
  • Sv. Mise: Neki od župljana pitali su za tako zvane „Velike Mise“ – Gregorijane. Iz Đakova poručuju da primimo sve koje ponudite i pošaljemo u Đakovo profesorima i umirovljenicima koji će ih odslužiti. Tako da u svako doba možete uplatiti Velike Mise u župnom uredu.
  • Kune: U milostinji i u škrabicama još uvijek se nađe poneka kuna. Ovdje kod ambona stavio sam košaricu pa vas molim pregledajte sve džepove i sve ladice i sve novčanike pa sve pronađene kune stavite u ovu košaricu koja će ovdje biti sve do kraja rujna. Onda ćemo sve prikupljene kune promijeniti u eure i uplatiti za „Marijine obroke“ – za pomoć djeci u misijama.
  • Sv. Joakim i Ana: U srijedu je blagdan roditelja Bl. Dj. Marije Sv. Jaoakima i Ane. Sv. Ani je posvećena kapela u Tvrđavi. Sv. Misa ispred kapele je na večer u 19,00 sati.
  1. Nakane Sv. Misa:

Ponedjeljak     24. 7. – 18,30 + Marta i Pejo Ević

Utorak             25. 7. – 18,30 + Anka Solenko

Srijeda            26. 7. – 18,30 + Anka i Stjepan Uremović

Četvrtak          27. 7. – 18,30 + Petar Aničić

Petak               28. 7. – 18,30 + Josip Jukić

Subota            29. 7. –   7,30 + Jozo, Mara i Ivo Jukučić

Nedjelja           30. 7. –   8,00    Za sve župljane

                                     10,30 + Aranka Čičak

                                   18,30 + Stjepan Petrik