ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0
  1. lipnja  2023.

ŽUPNI OGLASI

PRESVETO TROJSTVO

1. Sveci idućeg tjedna su:

     Ponedjeljak:  Sv. Bonifacije

     Utorak:          Sv. Norbert

     Srijeda.:         Sv. Robert

     Četvrtak:        TIJELOVO – BRAŠANČEVO

     Petak:             Sv. Efrem

     Subota:           Sv. Margareta

     Nedjelja:        10. NEDJELJA KROZ GODINU

2. Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa je  svaku večer u 18,30. U nedjeljuSv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30. 

3. Župni ured: Župni ured ovog tjedna radi; u ponedjeljak 16,00 – 18,00; utorak, srijeda, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i popodne od 16,00 do 18,00,  u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom popodne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

4. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”, napose oni koji su ostali dužni za prošlu godinu. Osali su dužni 378 obitelji. Usrdno molim sve koji su dužni da izmire svoje obveze prema župi. Unatoč molbi  roditeljma koji ove godine imaju prvopričesnike, da su prije Prve pričesti obavezni podmiriti lukno – svoje obaveze prema župi, polovina njih nisu podmirili svoje obveze prema župi njih 18 od 37 prvopričesnika, neki i više godina. Žalosno. Mislim da je svaki komentar suvišan. Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe, da župa mođže normalno funkcionirati.

5. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. No time ne prestaje obveza nedjeljom dolaziti na Sv. Misu.Pozivam svu djecu, a posebno prvopričesnike i krizmanike da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Pozivam   vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

6. Novi ministrantni: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise on poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant zanči biti najbliži samome Isusu. Stoga, biti ministrant trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u životu.

7. Trinaest utoraka Sv. Antunu: U utorak prije Sv. Mise je pobožnost  “trinaest utoraka u čast Sv. Antunu Padovanskom”. Svakog utorka do 13. lpnja prije Sv. Mise molit ćemo ovu pobožnost. Dođite da zajedno molimo zagovor Sv. Antuna.

  • 8. Tijelovo – Brašančevo: U četvrtak je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Isusove – Tijelovo – Brašančevo. To je zapovjedana svetkovina kada smo dužni sudjelovati na Sv. Misi, a je ujedno i držanvni blagdan pa se ne radi. Sv. Mise su prije podne u 8,00 i večenja u 18,30. Nakon večernje Sv. Mise je Tijelovska procesija. Molim sve prvopričesnike da dođu u bijelim haljinama kao što su bili za Prvu Pričest. Djevojčice neka ponesu košarice sa laticama cvijeća koje će prosipati ipred Prrsvetog Sakramenta, a dječaci neka samo dođu obučeni u bijele haljine. Neka se obuku u bjelinu i druge djevojčice i neka ponesu košarice s laticama. Procesija će se kretati ovim ulicama; Ninskom, Jakova Gotovca, Dubrovačkom i nazad Ninskom do crkve. Molim da se naprave sjenice kao i  prošlih godina. Kod Jukića kuće gospođa Ana sa svojim pomoćnicama. Kod igrališta u ulici Jakova Gotovca sjenicu pravi molitvena zajednica Krvi Kristove. Kod Kutlića kuće sjenicu pravi gospođa Milka Kutlić sa svojim pomoćnicama, a kod Jelinića kuće gospođa Mara Jelinić sa svojima. Nakon procesije svi se vratimo u crkvu gdje ćemo završiti ovo slavlje završnim blagoslovom. Pozivam Vas da u što većem broju dođemo i ovom procesijom izrazimo svoju vjeru u stvarnu Isusovu prisutnost pod Eujaristijskim prilikama kruha i vina, te odamo pošast našem Spasitelju Isusu Kristu.
  • 9. Prva Sv. Pričest – Presveto Trojstvo: Danas je svetkovina Presvetog Trojstva. U našoj župi je Prva Sv. Pričest pod sv. Misom u 10,30. Koji nemate rodbinske veze sa prvopričesnicima dođite na druge dvije Sv. Mise u 8,00 ili u 18,30 da ne stvarate nepotrebnu gužvu. Prvopričesnici neka budu 15 minuta prije Sv. Mise ispred crkve. Za vrijeme Sv. Mise molim da nitko ne fotografira i ne hoda po crkvi i ometa Sv. Misu. Biti će jedan službeni fotograf kojeg su roditelji odabrali i on će sve snimiti. Nakon Sv. Mise slobodno se fotografirajte bez ikakvih ograničenja bilo u crkvi ili vani.

 10.  Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

Ponedjeljak     5. 6. 18,30 + VjekoslavA Vrzić

Utorak             6. 6. 18,30 + Kata, Nikola, Mara i Anto Krijan

Srijeda             7. 6. 18,30 + Katica i Stjepan Matanović

Četvrtak          8. 6. 8,00 + Manda, Darija i Zoran Gecan

                                18,30    Za sve župljane

 Petak               9. 6. 18,30    Za duše u Čistilištu

 Subota           10. 6. 18,30 + Marko Majstorović, svećenik

 Nedjelja          11. 6.  8,00    Za sve župljane

                                 10,30 + Ivan i Doma Rašić

                                 18,30 + Miro Čuljak