ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

28. svibnja  2023.

ŽUPNI OGLASI

DUHOVI

1. Sveci idućeg tjedna su:

     Ponedjeljak:  Marija Majka Crkve – Drugi Dan Duhova

     Utorak:          Sv. Ivana Orleanska

     Srijeda.:         Pohođenje Bl. Dj. Marije Elizabeti

     Četvrtak:        Sv. Justin

     Petak:             Sv. Marcelin i Petar

     Subota:           Sv. Karlo Lwanga i drugovi mučenici

     Nedjelja:        PRESVETO TROJSTVO

2. Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa je  svaku večer u 18,30, osim u subotu kada je u jutro u 7,30. U nedjeljuSv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30. 

3. Župni ured: Župni ured ovog tjedna radi; u ponedjeljak 16,00 – 18,00; utorak, srijeda, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i popodne od 16,00 do 18,00,  u subotu župni ured ne radi jer ispovijedm prvopričesnike. Subotom popodne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

4. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”, napose oni koji su ostali dužni za prošlu godinu. Osali su dužni 380 obitelji. Usrdno molim sve koji su dužni da izmire svoje obveze prema župi. Posebno upućujem poziv roditeljma koji ove godine imaju prvopričesnike, da su prije Prve pričesti obavezni podmiriti lukno – svoje obaveze prema župi. Od 37 prvopričesnika lukno je izmirilo samo 15 roditelja, a 22. roditelja nisu podmirili svoje obveze prema župi, neki i više godina. Stoga molim roditelje koji su dužni da ovaj tjedan izmire svoje obveze prema župi. Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe, da župa mođže normalno funkcionirati.

5. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. No time ne prestaje obveza nedjeljom dolaziti na Sv. Misu.Pozivam svu djecu, a posebno prvopričesnike i krizmanike da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Pozivam   vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

6. Novi ministrantni: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise on poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant zanči biti najbliži samome Isusu. Stoga, biti ministrant trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u životu.

7. Drugi dan Duhova, – blagdan Marije Majke Crkve: Sutra slavimo Drugi dan Duhova, ujedno je blagdan Marije Majke Crkve. Sv. Mise su u 8,00 i u 18,30.

8: Pobožnost u čast Sv. Antunu Padovanskom: U utorak prije Sv. Mise je pobožnost  “trinaest utoraka u čast Sv. Antunu Padovanskom”. Svakog utorka do 13. lpnja prije Sv. Mise molit ćemo ovu pobožnost. Dođite da zajedno molimo zagovor Sv. Antuna.

9. Svibanjska pobožnost: “Svibanjska pobožnost” u čast Majci Božjoj je još tri dana. Prije Sv. Mise u 18,00 sati molimo Krunicu i pobožnost  Majci Božjoj, a zatim je Sv. Misa. Nastojte barem koji dan doći i moliti zagovor naše Nebeske Majke Marije, jer svima nam je potrebna njezina mjčinska pomoć i zaštita

10. Priprava za Prvu Pričest: U srijedu, četvrtak i petak je priprava za Prvu Sv. Pričest. Pozvam roditelje da te dana dođu na Sv. Ispovijed. Ispovijedam svaki dan od 18,00 sati. Prvopričesnici neka dođu na Sv. Misu u 18,30 i poslije Sv. Mise imat će probu.

11. Ispovijed Pvopričesnika: U subotu je ispovijed prvopričesnika. U 9,00 sati je C razred i oni što idu u školu u Vinogorje, u 10,30 je D razred.

12. Prva Sveta Pričest: U nedjelju 4. lipnja je svetkovina Presvetog Trojstva. U našoj župi je Prva Sv. Pričest pod sv. Misom u 10,30. Koji nemate rodbinske veze sa prvopričesnicima dođite na druge dvije Sv. Mise u 8,00 ili u 18,30 da ne stvarate nepotrebnu gužvu. Prvopričesnici neka budu 15 minuta prije Sv. Mise ispred crkve. Za vrijeme Sv. Mise molim da nitko ne fotografira i ne hoda po crkvi i ometa Sv. Misu. Biti će jedan službeni fotograf kojeg su roditelji odabrali i on će sve snimiti. Nakon Sv. Mise slobodno se fotografirajte bez ikakvih ograničenja bilo u crkvi ili vani.

 12.  Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

Ponedjeljak        29. 5.   8,00 + Stažija Kovačević

  18,30 + Tomo, Eva i Mato Vračić

Utorak               30. 5. 18,30 + Stjepan Matičević

Srijeda               31. 5. 18,30 + Barica i Mara Hećimović

Četvrtak               1. 6. 18,30 + Ilija Garić

 Petak                   2. 6. 18,30 + Nikola Kemenc

 Subota                  3. 6.   7,30 + Iva i Ilija Rašić

 Nedjelja                4. 6.   8,00 + Ivo Opačak

                                      10,30   Za sve župljane

                                      18,30 + Jozo Buzar