ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0
  1. svibnja 2023.

ŽUPNI OGLASI

7. VAZAMENA NEDJELJA

1. Sveci idućeg tjedna su:

     Ponedjeljak:  Sv. Rita

     Utorak:           Sv. Deziderije – Željko

     Srijeda.:          MARIJA POMOĆNICA

     Četvrtak:        Sv. Grgur VII, papa

     Petak:             Sv. Filip Neri

     Subota:           Sv. Augustin Centerberyjski

     Nedjelja:        DUHOVI – Silazak Duha Svetoga

2. Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa je  svaku večer u 18,30. U nedjeljuSv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30. 

3. Župni ured: Župni ured ovog tjedna radi; u ponedjeljak 16,00 – 18,00; utorak, srijeda, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i popodne od 16,00 do 18,00,  u subotu župniured ne radi jer ispovijedm prvopričesnike. Subotom popodne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

4. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”, napose oni koji su ostali dužni za prošlu godinu. Osali su dužni 382 obitelji. Usrdno molim sve koji su dužni da izmire svoje obveze prema župi. Posebno upućujem poziv roditeljma koji ove godine imaju krizamike i prvopričesnike, da su prije Krizme i Prve pričesti obavezni podmiriti lukno – svoje obaveze prema župi. Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe, da župa mođže normalno funkcionirati.

5. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk ovaj tjedan je; 3. raz. u četvrtak u 10,00 sati; 5. raz. u četvrtak u 14,30 sati; 6. raz. u srijeda u 16,00 sati; 7. raz. četvrtak u 15,15 sati; 8. raz. utorak u 17,00 sati. Krizmenici 1. raz. srednje škole nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Pozivam svu djecu, a posebno prvopričesnike i krizmanike da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Pozivam vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

6. Novi ministrantni: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise on poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant zanči biti najbliži samome Isusu. Stoga, biti ministrant trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u životu.

  • : Danas prije večernje Sv, Mise počima trodnevnica za Mariju Pomoćnicu. Danas, u ponedjeljak i utorak pripravljat ćemo se za ovaj Marijin blagdan. Kroz ova tri dana nakon Krunice pjevat ćemo Litanije Mjaci Božjoj i moliti posebne molitve moleći zagovor naše Nebeske Majke Marije Pomoćnice. Te dane ostavimo sve poslove, dođimo i budimo molitelji koji mole Majčin zagovor i pomoć.
  • : U srijedu je blagdan Marije Pomoćnice. U našoj župi posebno svečano slavimo ovaj Marijn blagdan. Svečana Sv. Misa je u 19,00 sati. Nakn Sv. Mise je procesija sa kipom Marije Pomoćnice po ulicama našeg naselja. Za procesiju ponesite si svijeću. Nakon prosceije vratit ćemo se u crkvu, izmoliti zavešnu molitvu i nakon blagoslova poći svojim kućama osnaženi Marijinim zagovorom i pomoću.
  • : Sutra u ponedjeljak je 22. u mjesecu. U našoj župi to je “Dan Sv. Ivana Pavala II”. Krunica s papom je u 18,00, i nakon Sv. Mise klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramantu. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise.
  1. : U utorak prije Sv. Mise je pobožnost  “trinaest utoraka u čast Sv. Antunu Padovanskom”. Svakog utorka do 13. lpnja prije Sv. Mise molit ćemo ovu pobožnost. Dođite da zajedno molimo zagovor Sv. Antuna.
  1. : Cijeli mjesec svibanj je “Svibanjska pobožnost” u čast Majci Božjoj. Svaku večer prije Sv. Mise u 18,00 sati molimo Krunicu i pobožnost  Majci Božjoj, a zatim je Sv. Misa. Nastojte barem koji dan kroz ovaj mjesec doći i moliti zagovor naše Nebeske Majke Marije, jer svima nam je potrebna njezina mjčinska pomoć i zaštita.
  1. : U nedjelju je Svetkovina Duha Svetoga. Slavimo Treću Božansku osobu silazak Duha Svetoga na apostole. To je svetkovina istog reda kao Božić i Uskrs. Zato nemojmo dopustiti dan nas bilo kakkav razlog spriječi doći na Sv. Misu.

 13.  Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

Ponedjeljak        22. 5. 18,30 + Marko, Anka i Marijan Galović

Utorak               23. 5. 18,30 + Mato Svrakačić

Srijeda               24. 5. 18,30 + Jela Vrdoljak

Četvrtak             25. 5. 18,30 + Josip Jukić

 Petak                 25. 5. 18,30 + Mišo i Cirilka Đaković

 Subota                27. 5. 18,30 + Manda i Josip Galović

 Nedjelja              28. 5.   8,00    Za župljane

                                       10,30 + iz obitelji Čilić i Antunović

                                       18,30 + Ivan, Kaja i Jerkan Kovačević