ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

7. svibnja 2023.

ŽUPNI OGLASI

5. VAZAMENA NEDJELJA

1. Sveci idućeg tjedna su:

     Ponedjeljak:  Bl. Dj, Marija Posrdnica Milosti

     Utorak:           Sv. Pahomije

     Srijeda.:          Bl. Ivan Mertz

     Četvrtak:        Sv. Mamaerto

     Petak:             Sv. Leopold Mandić

     Subota:           Gospa Fatimska

     Nedjelja:        6. VAZMENA NEDJELJA

2. Sv. Mise: Radnim danom Sv. Misa je  svaku večer u 18,30. U nedjeljuSv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30. 

3. Župni ured: Župni ured ovog tjedna radi; u ponedjeljak ne radi; utorak, srijeda, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i popodne od 16,00 do 18,00, i u subotu ne radi jer je u našoj župi krizma. Subotom popodne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

4. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”, napose oni koji su ostali dužni za prošlu godinu. Osali su dužni 400 obitelji. Usrdno molim sve koji su dužni da izmire svoje obveze prema župi. Posebno upućujem poziv roditeljma koji ove godine imaju krizamike i prvopričesnike, da su prije Krizme i Prve pričesti obavezni podmiriti lukno – svoje obaveze prema župi. Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe, da župa mođže normalno funkcionirati.

5. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk ovaj tjedan je; 3. raz. u četvrtak u 10,00 sati; 5. raz. u četvrtak u 14,30 sati; 6. raz. u srijedu u 16,00 sati; 7. raz. u črtvrtak u 15,15 sati; 8. raz. u utorak u 17,00 sati.  Krizmenici 1. i 2. raz. srednje škole nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Oba razreda dužni su doći na Sv. Misu i poslije Mise na pripravu. Pozivam svu djecu, a posebno prvopričesnike i krizmanike da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Pozivam vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

6. Novi ministrantni: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise on poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant zanči biti najbliži samome Isusu. Stoga, biti ministrant trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u životu.

7. Trinaest utoraka Sv. Anti: U utorak prije Sv. Mise je pobožnost  “trinaest utoraka u čast Sv. Antunu Padovanskom”. Svakog utorka do 13. lpnja prije Sv. Mise molit ćemo ovu pobožnost. Dođite da zajedno molimo zagovor Sv. Antuna.

8. Ispit Krizamnika: U utorak u 20,00  sati je ispit krizamnika. Doći će biskupov delegst i ispitati krizamnaike prije Sv. Krizme. Molim krizmanike da se pripreme za ovaj ispit i dobro prouče gradivo koje imaju u svojim proručnicima.

9. Ispovijed za roditelje i kumove je od srijede svaku večer od 17,30 do Sv. Mise. Kumovi koji su iz drugih župa mogu se ispovijediti u svojoj župi. Ispovjed za krizamnike je u petak prije podne od 9,30 do 12,00 i poslije podne od 15,30 do 17,30. Svi krizmanici dužni su doći na Sv. Ispovijed

10. U subotu u našoj župi je Sveta Krizma. U 10,00 sati je Sv. Misa i pod Sv. Misom podjela Sakramenta Sv. Krizme. Molim sve krizamnike da budu barem 15 minuta prije Sv. Mise u crkvi  na svojim mjestima. Pod Sv. Misom biti će jedan službeni fotograf i ne želim da itko šeta po crkvi i snima za vrijeme Sv. Mise i ometa obrede. Nakon Sv. Mise slobodno se slikajte koliko hoćete, ali za vrijeme obreda molim da nitko ne ometa Sv. Krizmu.

11. Svibanjska pobožnost: Cijeli mjesec svibanj je “Svibanjska pobožnost” u čast Majci Božjoj. Svaku večer prije Sv. Mise u 18,00 sati molimo Krunicu i pobožnost Majci Božjoj, a zatim je Sv. Misa. Nastojte barem koji dan kroz ovaj mjesec doći i moliti zagovor naše Nebeske Majke Marije, jer svima nam je potrebna njezina mjčinska pomoć i zaštita.

12.  Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

Ponedjeljak          8. 5. 18,30 + Josip Jukić

Utorak                 9. 5. 18, 30 + Anka i Marijan Solenko

Srijeda               10. 5. 18,30 + Ivan i Mara Marić

Četvrtak             11. 5. 18,30 + Ivica Blažević i obitelj

 Petak                 12. 5. 18,30 + Marko, Anica i Pejo Tomić

 Subota                13. 5. 10,00     Na nakanu – Krizma

 Nedjelja              14. 5.   8,00    Za župljane

                                       10,30 + Pejo Marinić

                                       18,30 + Josip Jukić