ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. travnja 2023.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KORIZME – CVJETNICA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Rirad

Utorak:         Sv. Izidor, biskup

Srijeda:         Sv. Vinko Ferarski

Četvrtak:       Veliki četvrtak

Petak:            Veliki petak

Subota:          Velika subota

Nedjelja:       USKRS – VAZAM

 

 1. Sv. Mise: U ponedjeljak, utorak i srijedu Sv. Misa je navečer u 18,30. U četvrtak petak i subotu su obredi Velikog tjedna. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovog tjedna radi do srijede; u ponedjeljak 16,00 do 18,00; utorak i srijedu od 9,00 – 10,00 i popodne od 16,00 do 17,30. Od Velikog četvrtka do uskrsnog utorka župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”, napose oni koji su ostali dužni za prošlu godinu. Ostali su dužni 410 obitelji. Usrdno molim sve koji su dužni da izmire svoje obveze prema župi. Posebno upućujem poziv roditeljima koji ove godine imaju krizmanike i prvopričesnike, da su prije Krizme i Prve pričesti obavezni podmiriti lukno – svoje obaveze prema župi. Zahvaljujem svima Vama koji redovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe, da župa može normalno funkcionirati.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk prestaje do iza Mladog Uskrsa. Pozivam svu djecu, a posebno prvopričesnike i krizmanike da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno na obrede Velikog tjedna. Svi krizmanici prvog razreda, dužni su doći na obrede Muke Isusove na Veliki petak, a krizmanici drugog razreda dužni su doći na Veliki četvrtak. Pozivam vas roditelje i vas starije da djecu redovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovanje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

 

 1. Novi ministrantni: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise on poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant znači biti najbliži samome Isusu. Stoga, biti ministrant trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u životu.

 

 1. Trinaest utoraka Sv. Anti: U utorak prije Sv. Mise je pobožnost “trinaest utoraka u čast Sv. Antunu Padovanskom”. Svakog utorka do 13. lipnja prije Sv. Mise molit ćemo ovu pobožnost. Dođite da zajedno molimo zagovor Sv. Antuna.

 

 1. Križni put: U srijedu Križni put je u 18,00, a na Veliki petak Križni put je u 9,00.

 

 1. Uskrsna Sv. Ispovijed: Velika Uskrsna ispovijed bila je u subotu. Podijelio sam 396 pričesti, Tko se nije stigao ispovijediti može doći u utorak i srijedu od 17,30 do Sv. Mise u 18,30, biti ću u ispovijedaonici za Sv. Ispovijed.

 

 1. Košara dobrote: I ove godine prikupljamo hranu i higjenska sredstva za potrebite u našoj župi. Od prikupljenih darova i novca kojeg smo skupili kod križnog puta, napravit ćemo pakete i za Uskrs podijeliti potrebitima u našoj župi. Kod ambona stoji košara gdje možete ostaviti svoje darove. Prikupljanje traje do velike srijede. Na Veliki četrvtak podijelit ćemo pakete.

 

 1. Veliki Četvrtak: Na Veliki četvrtak prije podne je Sv. Misa samo u katedrali u Đakovu gdje će svi svećenici naše nadbiskupije zajedno s nadbiskupom obnoviti svoja svećenička obećanja, a nadbiskup će posvetiti ulja krizmeno, bolesničko i katekumensko. Na večer u 18,30 u našoj župnoj crkvi slavimo Misu Večere Gospodnje. Nakon Sv. Mise je prijenos Presvetog i Getcemanska ura. Crkva će biti otvorena do 22,00 sata. Ostanimo i molimo se.

 

 1. Veliki Petak: Na Velikik Petak spominjemo se muke i smrti Isusove. Obredi počinju u 18,30. U središtu toga dana je Križ Isusov. Posebno je dojmljivo otkrivanje Križa i klanjanje Križu. Dođimo i poklonimo se Križu Isusovom.

 

 1. Velika Subota: Na veliku subotu u 17,00 sati je blagoslov uskrsnih jela vani na vanjskom oltaru.

     Vazmeno bdijenje počinje u 20,00 sati. Koji možemo ostanimo vani dok bude blagoslov novog ognja i uskrsne svijeće. Zatim ćemo ući u crkvu i nastaviti sa svetim obredima. Na kraju obreda je obred uskrsnuća i uskrsna procesija. Za             procesiju ponesite si svijeće. Svijeće dobro zaštitite da ne kapaju po crkvi i po klupama.

 

 1. Uskrs – Vazam: U nedjelju je Uskrs – Vazam. To je naveći kršćanski blagdan. Sv. Mise su u 8,00 u 10,30 i večernja u 18,30. Nemojmo si dozvoliti da taj dan propustimo Sv. Misu.

 

 1. Gospa Brze Pomoći: Ove godine “Osmi” – hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći pada na Veliku subotu. Kako taj dan nema Sv. Misa, biti će samo posebne pobožnosti prije podne i propovijedi. Biti će i prilika za Sv. Ispovijed. Poslije podne su obredi Vazmenog bdijenja u svim župama i zato u svetištu nema ništa. Imate vani plakatu pa možete pogledati.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak          3. 4. 18,30    Za duše u Čistilištu

 

Utorak                 4. 4. 18,30 + iz obitelji Arelić

Srijeda                 5. 4. 18,30 + Ivo i Stana Gudelj

 

Četvrtak               6. 4. 18,30    Misa Večere Gospodnje

 

Petak                  7. 4.   9,00    Križni put

                                    18,30    Obredi muke i smrti Isusove

 

Subota                  8. 4. 20,00    Vazmeno bdijenje i Uskrsna procesija

 

Nedjelja                9. 4.   8,00    Za župljane

                                     10,30 + Anto, Ivo i Jela Kaurinović i obitelj Kaurinović

                                     18,30 + Mato Svrakačić