ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

26. ožujka 2023.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KORIZME – Gluha

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Rupert

Utorak:         Sv. Siksto III, papa

Srijeda:         Sv. Vilim

Četvrtak:       Sv. Leonard

Petak:            Sv. Benjamin

Subota:          Sv. Hugo

Nedjelja:       6. KORIZMENA NEDJELJA – CVJETNICA

 

 1. Sv. Mise: Ovaj tjedan zbog ispovijedi po župama Sv. Misa do petka je navečer u 19,00. U petak i subotu Sv. Misa je redovito u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovog tjedna radi izmjenjeno; sve dane ured će raditi od 15,00 do 16,30. U subotu od 8,30 – 9,30. U subotu popodne i u nedjelju župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”, napose oni koji su ostali dužni za prošlu godinu. Osali su dužni 417 obitelji. Usrdno molim sve koji su dužni da izmire svoje obveze prema župi. Posebno upućujem poziv roditeljma koji ove godine imaju krizamike i prvopričesnike, da su prije Krizme i Prve pričesti obavezni podmiriti lukno – svoje obaveze prema župi. Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe, da župa mođže normalno funkcionirati.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk prestaje do iza Mladog Uskrsa. Pozivamm svu djecu, a posebno prvopričesnike i krizmanike da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno na obrede Velikog tjedna. Svi krizmanici prvog razreda, dužni su doći na obrede Muke Isusove na Veliki petak, a krizmanici drugog razreda dužni su doći na Veliki četvrtak. Pozivam vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

 

 1. Molitvena inicijativa „40 dana za život“: Na Pepelnicu počela je molitvena inicijativa“40 dana za život“. Moli se kroz 40 dana svaki dan na Radničkom trgu ispred poliklinike od 7,00 do 19,00 sati. Naša župa moli ponedjeljkom. Tko ne može ići moliti pred bolnicu može doći ponedjeljkom u našu župnu crkvu. Od 15,00 do 18,00 sati biti će izložen Presveti Oltarski Sakramenat i možete doći moliti i klanjati se pred Presvetim na nakanu za obranu života nerođenih.

 

 1. Novi ministrantni: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise on poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant zanči biti najbliži samome Isusu. Stoga, biti ministrant trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u životu.

 

 1. Trinaest utoraka Sv. Anti: U utorak prije Sv. Mise je pobožnost “trinaest utoraka u čast Sv. Antunu Padovanskom”. Svakog utorka do 13. lpnja prije Sv. Mise molit ćemo ovu pobožnost. Dođite da zajedno molimo zagovor Sv. Antuna.

 

 1. Križni put: Svake srijede i petka prije Sv. Mise molimo Križni put. U srijedu Križni put je u 18,30, a Sv. Misa je u 19,00. U petak Križni put je u 18,00 a Sv. Misa je u 18,30. Petkom kod Križnog puta skupljamo milostinju koju ćemo namijeniti za potrebite u našoj župi.

 

 1. Uskrsna Sv. Ispovijed: U subotu 1. travnja u našoj župi je velika Uskrsna Ispovijed. Ispovijeda se od 9,30 – 11,30 i popodne od 16,30 – 18,30. Sv. Pričest biti će svakih pola sata. Kada se ispovijedite pričekajte Sv. Pričest. Nakon Sv. Pričesti vrtite se na svoje mjesto, zahvalite Gospodinu i pričekajte završni blagoslov. Nakon blagoslova pođite svojim kućama i pošaljite ostale ukućane na Sv. Ispovijed.

 

 1. Cvjetnica: U nedjelju je Cvjetnica – spomen Isusovog svečanog ulaska u Jeruzalem. Svečani blagoslov grančica biti će prije Sv. Mise u 10,30. Ako bude lijepo vrijeme blagoslov ćemo obaviti vani kod Križa i onda u procesiji ući u crkvu. Prije Sv. Mise u 8,00 i 18,30 biti će jednostavni blagoslov ovdje u crkvi. Maslinove grančice dobili smo preko misijske centrale iz župe Smiljevac – u Zadru. Već u subotu kod Sv. Ispovjedi moći ćete uzeti masline, također i u nedjelju prije Sv. Mise. Dobrovoljni dar za malinove grančice uputit ćemo u misijsku centralu za potrebe misija.

 

 1. Košara dobrote: I ove godine prikupljamo hranu i higjenska sredstva za potrebite u našoj župi. Od prikupljenih darova i novca kojeg smo skupili kod križnog puta, napravit ćremo pakete i za Uskrs podijeliti potrebitima u našoj župi. Kod ambona stoji košara gdje možete ostaviti svoje darove. Prikupljanje traje do velike srijede. Na Veliki četrvtek podijelit ćemo pakete.

 

 1. Prikazivanje Muke Isusove: Danas u 15,00 sati dramska grupa iz Zaprešića u parku pored crkve u Brodskom Vinogorju uprizorit će Muku Isusovu.

 

 1. Križni put na otvorenom: U nedjelju na Cvjetnicu u Gromačniku će se održati Križni put uz vanjske postaje. Početak je u 15,00 sati kod kapelice Majke milosrđa (ulica Franje Tuđmana 76). Između postaja pjeva se Gospin plač.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak          27. 3. 19,00 + iz obitelji Katušić i Siroglavić

 

Utorak                 28. 3. 19,00 + Josip Jukić

                                                + iz obitelji Opačak i Katavić

                                                + Marija i Petar Miloš

                                                + Ilija i Ruža Jerković i obitelj

                                                + iz obitelji Daidžić i Mišić

                                                + Marko, Kata i obitelj Katavić

 

Srijeda                 29. 3. 19,00 + Petar Vukoje

 

Četvrtak               30. 3. 19,00 + Ivan Kljajić

 

Petak                  31. 3. 18,30 + Kata i Rade Opačak

 

Subota                    1. 4. 18,30 + Josip Jukić

 

Nedjelja                  2. 4.   8,00    Za župljane

                                        10,30 + Ivo Komarić

                                        18,30 + Doma i Ivan Rašić