ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0
 1. ožujka 2023.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KORIZME – Srdoposna

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Josip, zaručnik Bl. Dj. Marije

Utorak:         Sv. Serapion, Vesna

Srijeda:         Sv. Oktavijan

Četvrtak:       Sv. Oton

Petak:            Sv. Katarina Švedska

Subota:          Blagovijest – Navještenje Gospodinovo

Nedjelja:       5. KORIZMENA NEDJELJA – Gluha

 

 1. Sv. Mise: Svaki radni dan Sv. Misa je navečer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovog tjedna radi redovito; ponedjeljak 16,00 – 18,00; ostale dane radi prije podne od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00. U subotu od 9,00 – 10,00. U subotu popodne i u nedjelju župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”, napose oni koji su ostali dužni za prošlu godinu. Osali su dužni 420 obitelji. Usrdno molim sve koji su dužni da izmire svoje obveze prema župi. Posebno upućujem poziv roditeljma koji ove godine imaju krizamike i prvopričesnike, da su prije Krizme i Prve pričesti obavezni podmiriti lukno – svoje obaveze prema župi. Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe, da župa mođže normalno funkcionirati.

 

 1. Župni vjeronauk: Slijedeći tjedan župni vjeronauk je po redovitom rasporedu: 1. raz. u četvrtak u 17,00; 2. raz. u četvrtak u 16,00; 3. raz. u četvrtak u 15,00; 4. raz. u ponedjeljak u 16,00. Krizmanici nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Potičem svu djecu, a posebno prvopričesnike i krizmanike da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno pozivam vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

 

 1. Molitvena inicijativa „40 dana za život“: Na Pepelnicu počela je molitvena inicijativa“40 dana za život“. Moli se kroz 40 dana svaki dan na Radničkom trgu ispred poliklinike od 7,00 do 19,00 sati. Naša župa moli ponedjeljkom. Tko ne može ići moliti pred bolnicu može doći ponedjeljkom u našu župnu crkvu. Od 15,00 do 18,00 sati biti će izložen Presveti Oltarski Sakramenat i možete doći moliti i klanjati se pred Presvetim na nakanu za obranu života nerođenih.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U srijedu je 22. u mjesecu. U našoj župi to je dan Sv. Ivana Pavla II. U 17,30 biti će najprije Križni put, a zatim ćemo moliti „krunicu s Papom“. Nakon krunice je pobožnost sv. Ivanu Pavlu II i Sv. Misa. Nakon Sv. Mise slijedi klanjanje Isusu u Presvetom Sakramentu. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise. Dođimo i molimo zagovor Sv. Ivana Pavla II za sebe i svoje obitelji.

 

 1. Križni put: Svake srijede i petka prije Sv. Mise molimo Križni put. Petkom kod Križnog puta skupljamo milostinju koju ćemo namijeniti za potrebite u našoj župi.

 

 1. Novi ministrantni: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise on poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant zanči biti najbliži samome Isusu. Stoga, biti ministrant trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u životu.

 

 1. Bisupijski Križni put za mlade: U subotu 25. ožujka je 17. nadbiskupiski Križni put za mlade. Ove godine Križni put je pod geslom “Evo ti Majke”: Ide se od Strošinaca do marijanskog svetišta u Šumanovcima, to je oko 25 kilometara. Kreće se iz Štrošinaca u 9,30 i završava Sv. Misom u Šumanovcima. Tko želi ići neka se javi vlč. Marku, kapelanu u Maloj crkvi.

 

 1. Trinaest utoraka Sv. Anti: U utorak prije Sv. Mise je pobožnost “trinaest utoraka u čast Sv. Antunu Padovanskom”. Svakog utorka do 13. lpnja prije Sv. Mise molit ćemo ovu pobožnost. Dođite da zajedno molimo zagovor Sv. Antuna.

 

12 Uskrsna Sv. Ispovijed za statrije i bolesne: Uskrsna Ispovijed za starije i bolesne po kućama biti će u utorak 21. ožujka od 9,00 sati. Za Sv. Ispovijed kod kuće obavezno se treba prijaviti da znam kamo trebam doći. Uskrsna                 Ispovijed za sve ostale biti će u subotu 1. travnja.

 

 1. Sv. Josip: Ove godine blagdan Sv. Josipa pada danas na 4. Korizmenu nedjelju, pa se zato blagdan prenosi na ponedjeljak 20. ožujka. Zato ćemo sutra u ponedjeljak prosalviti blagdan Sv. Josipa. Sv. Mise su u jutro u 8,00 i večernja u 18,30.

 

 1. Blagovijest: U subotu je Blagovijest – Navještenje Gospodinovo. Sv. Mise su u 8,00 i večernja u 18,30.

 

15.  Prijkaz Muke Isusove: U nedjelju u 15,00 u Brodskom Vinogorju dramska grupa iz Zaprešića izvesti će Prikaz Muke Isusove.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

Ponedjeljak          20. 3.   8,00   Na vlastitu nakanu: 18,30 + iz obitelji Guberac

 

Utorak                 21. 3. 18,30 + Jakov i Anica Topalovac i + iz obitelji Andrijanić

 

Srijeda                 22. 3. 18,30 + Stjepan Žilić

 

Četvrtak               23. 3. 18,30 + Jozo Tomić i + Štefica i Mato Donoslov

 

Petak                  24. 3. 18,30 + Gojko i Tomislav Vuko i + iz obit. Janković i Vuko

 

Subota                  25. 3.   8,00 + Marko, Marijan i Anka Galović

                                        18,30 + Blago i JosipA Spajić

 

Nedjelja                26. 3.   8,00    Za župljane

                                        10,30 + Petar i Anđa Marić

                                        18,30 + Ostoja Zec i obitelj Jurakić