ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. veljače 2023.

 

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KORIZME – Čista

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

     Ponedjeljak: Sv. Gabrijel od Žalosne Gospe – Sv. Donat

     Utorak:         Sv. Teofil – Bogoljub

     Srijeda:         Sv. David

     Četvrtak:       Sv. Lucije

     Petak:            Sv. Kamilo – Zvjezdan

     Subota:          Sv. Kazimir

     Nedjelja:       2. KORIZMENA NEDJELJA – Pačista  

 

 1. Sv. Mise: Svaki radni dan Sv. Misa je navečer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovog tjedna radi redovito; ponedjeljak 16,00 – 18,00; ostale dane radi prije podne od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00. U subotu od 9,00 – 10,00. U subotu popodne i u nedjelju župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”, napose oni koji su ostali dužni za prošlu godinu. Osali su dužni 426 obitelji. Usrdno molim sve koji su dužni da izmire svoje obveze prema župi. Posebno one koji ove godine imaju krizamike i prvopričesnike. Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe, da župa mođže normalno funkcionirati.

 

 1. Župni vjeronauk: Slijedeći tjedan župni vjeronauk je po redovitom rasporedu: 3. raz. u četvrtak u 10,00; 5. raz. u četvrtak u 14,30; 6. raz. u srijedu u 16,00; 7. raz. u četvrtak u 15,15; 8. raz. u utorak u 17,00 sati. Potičem svu djecu, a posebno prvopričesnike i krizmanike da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno pozivam vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

 

 1. Molitvena inicijativa „40 dana za život“: U srijedu na Pepelnicu počela je molitvena inicijativa“40 dana za život“. Moli se svaki dan na Radničkom trgu ispred poliklinike od 7,00 do 19,00 sati. Naša župa moli ponedjeljkom. Koordinator za našu župu je gospođa Vera Vidović. Tko ne može ići moliti pred bolnicu može doći ponedjeljkom u našu župnu crkvu. Od 15,00 do 18,00 sati biti će izložen Presveti Oltarski Sakramenat i možete doći moliti i klanjati se pred Presvetim na nakanu za obranu života nerođenih.

 

 1. Sastanak čitača: Pozivam sve čitače i one koji se žele pridružiti čitačima i čitati kod Sv. Mise, da dođu sutra u ponedjeljak nakon večernje Sv. Mise u 19,00 sati na sastanak i dogovr za čitanje kroz Korizmu.

 

 1. Pobožnost Sv. Josipu: Svake srijede do blagdana Sv. Josipa molimo posebnu pobožnost sv. Joispu. U 17,30 sati je krunica Sv. Josipa sa pripadajućim molitvama a zatim je Križni put i Sv. Misa na čast Sv. Josipu. Dođimo i molimo moćni zagovor Sv. Josipa.

 

 1. Novi pjevači: Oformili smo mali zbor za pjevanje kod večernje Sv. Mise. Pozivam i druge posebno mlade na se priključe i pomognu pjevati i doprinijeti ljepoti i svečanosti Sv. Mise. Pozivam i druge koji mogu i žele priključiti se zboru koji pjeva na Sv. Misi u 8,00 sati. Augustin je napisao: „Tko pjeva dvostruko moli“.

 

 1. Novi ministrantni: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise on poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant zanči biti najbliži samome Isusu. Stoga, biti ministrant trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u životu.

 

 1. Pomoć stradalima od potresa: Prošle nedjelje prikupljali smo pomoć za stradale u potresu u Turskoj i Siriji. Tko nije bio u nedjelju može dati svoj dar još danas, Do sada smo prikupili 940 eura.

 

 1. Križni put: Svake srijede i petka prije Sv. Mise u 18,00 molimo Križni put. Petkom kod Križnog puta skupljat ćemo milostinju koju ćemo namijeniti za siromašne i potrebite u našoj župi.

 

 1. Kvatre: Ovaj tjedan u srijedu petak i subotu su proljetne Kvatre koje su posvećene pokori i obraćenju. Te dane preporuča se držati nemrs.

 

 1. Prvi petak: Ovaj tjedan je prvi petak. Pobožnost Presvetom Srcu Isusovm je nakon Sv. Mise. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan prije Sv. Mise.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak          27. 2. 18,30 + iz obitelji Krajinović

 

Utorak                 28. 2. 18,30 + Antun i Marija Balabanić

 

Srijeda                   1. 3. 18,30 + Ivan Karlović

 

Četvrtak                 2. 3. 18,30 + iz obitelji Džaić i Markioli

 

Petak                    3. 3. 18,30 + Marija i Zorka Katavić

 

 Subota                    4. 3. 18,30 + Zdravko Sarilar

 

Nedjelja                 5. 3.   8,00    Za župljane

                                        10,30 + Jozo i Ivka Ključević

                                        18,30 + Željko Tomljenović