ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

12. veljače 2023.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Katarina Ricci

Utorak:         Sv. Valentin – Zdravko

Srijeda:         Sv. Klaudije Colombier

Četvrtak:       Sv. Julijana

Petak:            7 Sv. Utemeljitelja reda Sugu Bl. Dj. Marije

Subota:          Sv. Bernardica

Nedjelja:       7. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Svaki radni dan Sv. Misa je navečer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovog tjedna radi redovito; ponedjeljak 16,00 – 18,00; ostale dane radi prije podne od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00. U subotu od 9,00 – 10,00. U subotu popodne i u nedjelju župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”, napose oni koji su ostali dužni za prošlu godinu. Osali su dužni 430 obitelji. Usrdno molim sve koji su dužni da izmire svoje obveze prema župi. Posebno one koji ove godine imaju krizamike i prvopričesnike. Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe, da župa mođže normalno funkcionirati.

 

 1. Župni vjeronauk: Slijedeći tjedan nastavljamo sa župnim vjeronaukom. Idući tjedan vjeronauk imaju; 3. raz. – četvrtak u 10,00 sati; 5. raz. – četvtak u 14,30 sati; 6. raz. – srijeda u 16,00 sati; 7. raz. – četvrtak u 15,15 sati; 8. raz. utorak u 17,00 sati. Krizmanici, 1. i 2. raz. srednje škole, nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Svi su dužni dolaziti na nedjeljnu Sv. Misu. Potičem svu djecu, a posebno prvopričesnike i krizmanike da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno pozivam vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

 

 1. Lukno za 2023.g.: Mnogima nije jasno iz pisma koje sam vam uputio za Božić koliko je „Lukno“. Prema novim odredbama Nadbiskupskog ordinarijata u Đakovu lukno je 10 eura po osobi. Lukno su dužni platiti sve punoljetne osobe koje su zaposlene. Učenici, studenti, nezaposleni i socijalni slučajevi ne moraju plaćati lukno. Prema odredbi svako Župno ekonomsko vijeće može donijeti odluku koja vrijedi za njihovu župu. Ekonomsko vijeće naše župe na sjednici održanoj 1. 12. 2022. donijelo je odluku za našu župu da će uz lukno svaka obitelj godišnje doprinijeti za potrebe župe, (sviranje, čišćenje crkve, popravci) 20 eura po obitelji, a samci 10 eura. Od toga luknog župa je dužna uplatiti Nadbiskupiji 2 eura po svakom vjerniku. Naša župa dužna je uplatiti nadbiskupiji godišnje 6.200 eura. Stoga vas od srca molim da plaćate lukno kako bismo mogli redovito platiti režije uzdržavati župu i platiti Nadbiskupiji svoje obaveze.

 

 1. Novi pjevači: Kako vidite oformili smo mali zbor za pjevanje kod večernje Sv. Mise. Pozivam i druge posebno mlade na se priključe i pomognu pjevati i doprinijeti ljepoti i svečanosti Sv. Mise. Sv. Augustin je napisao: „Tko pjeva dvostruko moli“.

 

 1. Novi ministrantni: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda da se prijave za službu ministranta. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Ministrant je prvi poslužitelj kod oltara. Poslužujući svećenika kod Sv. Mise on poslužuje samoga Isusa Krista. Stoga biti ministrant zanči biti najbliži samome Isusu. Stoga, biti ministrant trebalo bi biti nešto najljepše i najvažnije u životu.

 

 1. Pomoć stradalima od potresa: Svjedoci smo razornog potresa koji je pogodio Tursku i Siriju. Kako nas mediji izvješćuju ima blizu 30 tisuća poginulih. Mnogi su ostali bez ičega. Posebno je tesko stanje u Siriji gdje godinama traje građanski rat. Napose je teškou Alepu gdje živi velika krščćanska uajednica I gje djeluje veliki franjevački samostan. Mnogi su se u ključili u prikupljanje pomoći za stradale. Hrvatski Caritas je otvorio donacijski telefon 0609010 na koji se može nazvati I donirati 83 centa po pozivu. Ujedno svaka župa će iduće nedjelje nakon Sv. Mise prikupljati sredstva za pomoć stradalima. I mi ćemo se uključiti u ovu akciju. Stoga će iduće nedjelje nakon svake Sv. Mise biti prikupljanje novčanih priloga za stradale u potresu. Pomozimo prema svojim mogućnostima.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak          13. 2. 18,30 + Pero Kolobarić

 

Utorak                 14. 2. 18,30 + Ana i Antun Kovačević

 

Srijeda                 15. 2. 18,30 + Mato, Ilija i Stjepan Čičak

 

Četvrtak               16. 2. 18,30    Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

Petak                  17. 2. 18,30 + Drago Katavić

 

Subota                  18. 2. 18,30 + Ljerka Štefančić

 

Nedjelja               19. 2.   8,00    Za župljane

                                     10,30 + Anto, Petar i Marija Štuc

                                     18,30 + Stjepan Petrik