ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. siječnja 2023.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Martina

Utorak:         Sv. Ivan Bosco

Srijeda:         Sv. Brigita

Četvrtak:       Prikazanje Gospodinovo – Svijećnica

Petak:            Sv. Blaž

Subota:          Sv. Veronika

Nedjelja:       5. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Agata  

 

 1. Sv. Mise: Svaki radni dan Sv. Misa je navečer u 18,30, osim u ponedjeljak kada je u jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovog tjedna radi redovito; ponedjeljak 16,00 – 18,00; ostale dane radi prije podne od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00. U subotu od 9,00 – 10,00. U subotu popodne i u nedjelju župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Za prošlu godinu osali su dužni 440 obitelji. Usrdno molim sve koji su dužni da izmire svoje obveze prema župi. Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe, da župa mođže normalno funkcionirati.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za osnovnu i srdnju školu nastavit ćemo od 1. veljače. Svi su dužni dolaziti na nedjeljnu Sv. Misu. Potičem svu djecu ,a posebno prvopričesnike i krizmanike da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno pozivam vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

 

 1. Novi ministranti: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda koji žele biti ministranti da se prijave za pripravu kako bismo ih mogli primiti u ministrantski zbor za blagdan Sv. Ivana Bosca 31. siječnja.

 

 1. Ivan Bosco: U utorak je spomendan Sv. Ivana Bosca. On je zaštitnik katoličke mladeži. U našoj župi to je „dan ministranata“. Na večernjoj Sv. Misi okupit će se svi naši ministranti i s njima ćemo proslaviti ovaj spomendan. Ministrantska služba je jedna od najvažnijih službi u župnoj zajednici. Stoga preporučam sve naše ministrante u vaše molitve. Pomolite se barem ponekada za naše ministrante.

 

 1. Svijećnica: U četvrtak je blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu – Svijećnica. Mise su u 10,30 i večernja u 18,30. Po starodrevnom običaju taj dan je blagoslov svijeća. Svijeće ću blagosloviti prije svake Sv. Mise. Prije Sv. Mise u 10,30, ako bude lijepo vrijeme svečani blagoslov svijeća biti će vani kod križa. Svijeće si nabavite jer u našoj župi ih nema. Svijeće dobro zamotajte da ne kapaju po klupama i po crkvi.

 

 1. Blaž: U petak je Sv. Blaž. Nakon Sv. Mise biti će blagoslov grla.

 

 1. Novi pjevači: Kako vidite oformili smo mali zbor za pjevanje kod večernje Sv. Mise. Pozivam i druge posebno mlade na se priključe i pomognu pjevati i doprinijeti ljepoti i svečanosti Sv. Mise. Sv. Augustin je napisao: „Tko pjeva dvostruko moli“.

 

 1. Lukno za 2023.g.: Mnogima nije jasno iz pisma koje sam vam uputio za Božić koliko je „Lukno“. Prema novim odredbama Nadbiskupskog ordinarijata u Đakovu lukno je 10 eura po osobi. Lukno su dužni platiti sve punoljetne osobe koje su zaposlene. Učenici, studenti, nezaposleni i socijalni slučajevi ne moraju plaćati lukno. Prema odredbi svako Župno ekonomsko vijeće može donijeti odluku koja vrijedi za njihovu župu. Ekonomsko vijeće naše župe na sjednici održanoj 1. 12. 2022. donijelo je odluku za našu župu da će uz lukno svaka obitelj godišnje doprinijeti za potrebe župe, (sviranje, čišćenje crkve, popravci) 20 eura po obitelji, a samci 10 eura. Od toga luknog župa je dužna uplatiti Nadbiskupiji 2 eura po svakom vjerniku. Naša župa dužna je uplatiti nadbiskupiji godišnje 6.200 eura. Stoga vas od srca molim da plaćate lukno kako bismo mogli redovito platiti režije uzdržavati župu i platiti Nadbiskupiji svoje obaveze.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak        30. 1.   7,30 + Kata i Ilija Zubak

 

Utorak               31. 1. 18,30 + Ivica Stanić

 

Srijeda                 1. 2. 18,30    Za duše u Čistilištu

 

Četvrtak               2. 2. 10,30 + Marijan Pudić i Mara i Mato Arelić

                                     18,30 + Marija Čavka

 

Petak                  3. 2. 18,30 + Vedran Ribić i obitelj Ribić i Stanišić

 

Subota                  4. 2. 18,30    Za duše u Čistilištu

 

Nedjelja               5. 2.   8,00    Za župljane

                                      10,30 + Tadija, Mara i Šimo Pranjić

                                     18,30 + Slavko Jelinić