ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. siječnja 2023.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Vinko, đakon i mučenik

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Emerencijana – Ema

Utorak:         Sv. Franjo Saleški

Srijeda:         Obraćenje Sv. Pavla

Četvrtak:       Sv. Timotej i Tit

Petak:            Sv. Angela Merici

Subota:          Sv. Toma Akvinski

Nedjelja:       4. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Svaki radni dan Sv. Misa je navečer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovog tjedna radi redovito; ponedjeljak 16,00 – 18,00; ostale dane radi prije podne od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00. U subotu od 9,00 – 10,00. U subotu popodne i u nedjelju župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Za prošlu godinu osali su dužni 445 obitelji. Usrdno molim sve koji su dužni da izmire svoje obveze prema župi. Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe, da župa mođže normalno funkcionirati.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za osnovnu i srdnju školu nastavit ćemo od 1. veljače. Svi su dužni dolaziti na nedjeljnu Sv. Misu. Potičem svu djecu ,a posebno prvopričesnike i krizmanike da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno pozivam vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

 

 1. Stadlerovo: U utorak 24. siječnja u Maloj crkvi obilježit će se 180 godina rođenja i krštenja prvog sarajevskog nadbiskupa Josipa Stadlera koji je rođen u Slavonskom Brodu i kršten u Maloj crkvi. Sv. Misa je u 11. sati. Pridružite se ovoj proslavi i molitvi za njegovo proglašenje blaženim.

 

 1. Novi ministranti: Pozivam dječake od 3. do 8. razreda koji žele biti ministranti da se prijave za pripravu kako bismo ih mogli primiti u ministrantski zbor za blagdan Sv. Ivana Bosca 31. siječnja.

 

 1. Novi pjevači: Kako vidite oformili smo mali zbor za pjevanje kod večernje Sv. Mise. Pozivam i druge posebno mlade na se priključe i pomognu pjevati i doprinijeti ljepoti i svečanosti Sv. Mise. Sv. Augustin je napisao: „Tko pjeva dvostruko moli“.

 

 1. Dan Sv. Ivana Pavla II: Danas je 22. u mjesecu. U našoj župi to je „dan Sv. Ivana Pavla II“. Prije svake Sv. Mise izmolit ćemo pobožnost Sv. Ivan Pavlu II. Budući da je nedjelja neće biti klanjanje nakon večernje Sv. Mise.

 

 

 1. Lukno za 2023.g.: Mnogima nije jasno iz pisma koje sam vam uputio za Božić koliko je „Lukno“. Prema novim odredbama Nadbiskupskog ordinarijata u Đakovu lukno je 10 eura po osobi. Lukno su dužni platiti sve punoljetne osobe koje su zaposlene. Učenici, studenti, nezaposleni i socijalni slučajevi ne moraju plaćati lukno. Prema odredbi svako Župno ekonomsko vijeće može donijeti odluku koja vrijedi za njihovu župu. Ekonomsko vijeće naše župe na sjednici održanoj 1. 12. 2022. donijelo je odluku za našu župu da će uz lukno svaka obitelj godišnje doprinijeti za potrebe župe, (sviranje, čišćenje crkve, popravci) 20 eura po obitelji, a samci 10 eura. Od toga luknog župa je dužna uplatiti Nadbiskupiji 2 eura po svakom vjerniku. Naša župa dužna je uplatiti nadbiskupiji godišnje 6.200 eura. Stoga vas od srca molim da plaćate lukno kako bismo mogli redovito platiti režije uzdržavati župu i platiti Nadbiskupiji svoje obaveze.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak        23. 1. 18,30 + Anto i Kata Princip

 

Utorak               24. 1. 18,30 + Josip Jukić

 

Srijeda               25. 1. 18,30 + Anka Galović i Marica Bon

 

Četvrtak             26. 1. 18,30 + Jure Gavranić i obitelj Gavranić

 

Petak                27. 1. 18,30 + Ivan Štuc

 

Subota                28. 1. 18,30 + Franjo Šemuga

 

Nedjelja             29. 1.   8,00    Za župljane

                                    10,30 + Aranka Čičak

                                     18,30 + Ivica Janković