ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. prosinca 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

 NEDJELJA DOŠAŠĆA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Ivana Franciska Chantal

Utorak:         Sv. Lucija

Srijeda:         Sv. Ivan od Križa

Četvrtak:       Bl. Drinske Mučenice

Petak:            Sv. Adela

Subota:          Sv. Lazar

Nedjelja:       4. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 

 1. Sv. Mise: Radnim danom je svako jutro u 6,00 sati Sv. Misa Zornica. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured od ovog tjedna radi ovako; svaki dan nakon zornce do 8,00; zatim ponedjeljkom i poslije podne od 16,00 – 18,00; ostale dane nakon zornce do 8,00 i prije podne od 9,00 – 10,00 te poslije podne od 16,00 – 18,00; u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Ove godine do sada je lukno podmirilo 423 obitelji. Prošli tjedan svoje obveze podmirilo je 39 obitelji. Potičem i ostale. Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za osnovnu školu je za ovo polugodište završio. Nastavit ćemo drugo polugodište od 1. veljače. Krizmanici 1. i 2. raz. srednje škole nastavljau susrete nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Priprava za Krizmu uključuje obavezno sudjelovanje na Sv. Misi i nakon Mise predavanje i pouku. Potičem svu djecu da i dalje redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno pozivam vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

 

 1. Zornice: Cijelo Došašće svaki radni dan je u jutro u 6,00 Sv. Misa „Zornica“. Svaki dan prije zornice od 5,30 je prilika za Sv. Ispovijed. Na Zornice posebno pozivam djecu. Nakon zornice pozivam djecu u dvoranu na čaj i kifle gdje će pričekati polazak u školu.

 

 1. Posjet biskupa iz Tanzanije: Danas 11. i sutra 12. prosinca u našoj župi biti će gost biskup iz Tanzanije iz nadbiskupije Arusha, mons. Prosper Baltazar Lyimo. On će predvodit večernju Sv. Misu u 18,30, a nakon Mise imat će susret s vama vjernicima a posebno s krizmanicima. U ponedjeljak će predvoditi Sv. Misu zornicu. Milostinju koju prikupimo kod nedjeljne večernje Sv. Mise i kod Zornice darovat ćemo njemu. Planirajte si da možete doći na susret i na Zornicu i upoznati se sa djelovanjem Crkve u Tanzaniji, i općenito u Africi.

 

 1. Kalendari: Stigli su kalendari za 2023. god. Možete ih nabaviti ispred crkve ili u župnom uredu.

 

 1. Božićna Ispovijed za starije i bolesne: Božićna Ispovijed za starije i bolesne ovdje u crkvi biti će u srijedu 14. 12. od 10,00 sati. Zatim će biti Sv. Misa. Nakon Sv. Mise za sve će biti priređena u dvorani mala zakuska. Pozivam sve starije koji su pokretni i koji mogu neka dođu na Ispovijed u crkvu. Ako bi netko želio doći a nema prijevoz, neka se javi u župni ured i mi ćemo ga prevesti i poslije vratiti kući. Ispovijed po kućama biti će 21. 12. od 9,00 sati. Za ispovijed kod kuće obavezno treba prijaviti bolesnika da znam kome trebam doći.

 

 1. Božićna Ispovijed: U subotu 17. 12. u našoj župi je Velika božićna Ispovijed. Ispovijeda se prije podne od 9,30 do 11,30 i popodne od 16,00 do 18,00 sati. Nastojte se u što većem broju ispovjediti taj dan. Biti će dosta svećenika i nećete dugo čekati. Sv. Pričest ću dijeliti više puta. Na vratima će biti točan sat Sv. Pričesti. Nakon Ispovijedi sjedi, izmoli pokoru i pričekaj Sv. Pričest. Nakon Sv. Pričesti vrati se na svoje mjesto, zahvali se Gospodinu i pričekaj završni blagoslov. Nakon blagoslova pođi kući i pošalji svoje ostale ukućane da se i oni ispovjede, kako za Božić nitko ne bi ostao nepomiren s Bogom.

 

 1. Nedjelja Caritasa: Današnja nedjelja 3. Došašća posvećena je kršćanskoj dobrotvornosti Caritasu. Sva milostinja i darovi današnje nedjelje idu za Caritas. Budimo solidarni s onima koji imaju manje od nas.

 

 1. Košara dobrote: I ovoga Došašća u našoj crkvi kod ambona stoji „Košara dorote” gje prikupljamo hranu i kućne potrebštine od kojih ćemo napraviti pakete i podijeliti našim siromašnim župljanima. Skuplja se do 21. 12. Ponesimo neku sitnicu kada idemo u crkvu i stavimo u košaru. Obradujmo nekoga za Božić.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak          12. 12.   6,00 + Pejo i Marta Ević

 

Utorak                 13. 12.   6,00 + Ivica Blažević

 

Srijeda                 14. 12.   6,00 + Mile i Marija Tolić

 

Četvrtak               15. 12.   6,00 + Adam Zeba

 

Petak                  16. 12.   6,00 + Anđa i Petar Martinović

 

Subota                17. 12.   6,00 + Stjepan, Marko i Ivka Žilić i Ivka Bildija

 

Nedjelja               18. 12.   8,00    Za župljane

                                        10,30 + VjekoslavA Samardžija

                                        18,30    Na nakanu Schőnstatske obitelji