ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. listopada 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Anđeli čuvari

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Gerard

Utorak:         Sv. Franjo Asiški

Srijeda:         Sv. Faustina Kowalska

Četvrtak:       Sv. Bruno

Petak:            Bl. Dj. Marija – Kraljica Krunice

Subota:          Sv. Šimun Bogoprimac

Nedjelja:       28. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured od ovog tjedna radi redovito; u ponedjeljak 16,30 do 18,00; ostale dane prije podne od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Ove godine do sada je lukno podmirilo svega 209 obitelji. Prošli tjedan svoje obveze podmirilo je 6 obitelji. A ostali? Zahvaljujem svima Vama koji rdovito plaćate lukno i vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe.

 

 1. Početak nove vjeronaučne godine: Započinjemo sa župnim vjeronaukaom. Prošle nedjelje zazvali smo Duha Svetoga da nas prati svojom Milošću u ovoj školskoj i vjeronaučnoj godini. Idući tjeda na redu su: 1. raz. – utorak u 17,00 sati; 2. raz. – četvrtak u 16,00 sati; 3. raz. – četvrtak u 15,00 sati; 4. raz. – ponedjeljak u 16,00 sati. Potičem svu djecu da redovito dolaze na župni vjeronauk, a isto tako da redovito dolaze na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno pozivam vas roditelje i vas starije da djecu rdovito šaljete na vjeronauk i potičete ih na redovito sudjelovnje na Sv. Misi i odgajate djecu da je nedjeljna Sv. Misa najveća svetinja i blago koje nam je Gospodin ostavio.

 

 1. Priprava Sv. Krizmu: Priprava za Sv. Krizmu je dvije školske godine. Stoga koji se žele krizmati 2024. godine, dužni su ove jeseni započeti pripravu. To su učenici 1. razreda srednje škole. Priprava počinje od 1. listopada, tj. od danas, nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Priprava uključuje sudjelovanje na Sv. Misi i nakon Mise predavanje i pouku. Također nastavljamo pripravu za 2. razred. Koji će se krizmati iduće proljeće. Svi su dužni doći na večernju nedjeljnu Sv. Misu i nakon Mise na pripravu. Tko dođe na jednu od drugih Sv. Misa neka se javi nakon Mise da je bio, kako bih ga mogao upisati.

 

 1. „100 kubika tolih iskrica“: I ove godine dekanatski Caritas Brodskih dekanata organizira humanitarnu akciju „100 kubika toplih iskrica“ u kojoj prikupljamo novac za nabavku ogrjevnih drva za siromašne u našim župama. Ovdje kod ambona je košarica gdje možete ostaviti svoj dar ili osobno donijeti u župni ured. Akcija traje do blagdana Svih Svetih, kada ćemo milostinju prikupljenu kod Sv. Mise na groblju pribrojiti ovoj akciji. Budimo solidarni s onima koji imaju manje od nas i potrebni su naše pomoći. Pomozimo koliko možemo.

 

 1. Devet prvih petaka – Velioka devetnica: Prošli mjesec započeli smo Veliku devetnicu – „Devet prvih petaka“ – u čast Presvetom Srcu Isusovom. Tko nije započeo prošli mjesec može se uključiti sada jer ćemo devetnicu završiti u lipnju za blagdan Presvetog Srca Isusova. Devetnica uključuje Sv. Ispovijed tih dana i Sv. Pričest na sam prvi petak, te pobožnost Presvetom Srcu Isusovom. Devetnica se ne može prekidati nego se obavlja uzastopno kroz devet prvih petaka, tj. kroz devet mjeseci. Svima onima koji obave ovu devetnicu Isus je obećao posebne milosti. Najveća milost je da neće umrijeti prije nego se pomiri s Bogom. Svaki vjernik katolik trebao bi barem jednom u životu obaviti ovu devetnicu. Svi koji niste do sada obavili ovu devetnicu, započmite ovaj prvi petak.

 

 1. Listopadska pobožnost: U subotu je počeo mjesec listopad a time počinje i Listopadska pobožnost u čast Majci Božjoj. Kroz cijeli mjesec listopad svaki dan u 18,00 je Sv. Krunica, litanije i pobožnost Majci Božjoj. Nastojmo barem koji dan kroz ovaj Mjesec posvetiti našoj Nebeskoj Majci Mariji. Dođimo i molimo Marijin majčinski zagovor i pomoć.

 

 1. Gospa Brze Pomoći: U subotu je 8. u mjesecu listopadu „Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći“. Sv. Mise su u 7,00; 9,00; 11,00 i popodne u 17,00 i 19,00 sati.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak        3. 10. 18,30  Za duše u Čistilištu

 

Utorak               4. 10. 18,30 + Marko Zeba

 

Srijeda               5. 10. 18,30 + Alojzije Rubil

 

Četvrtak             6. 10. 18,30 + Stjepan Matičevioć

 

Petak                7. 10. 18,30 + Milka Oreč

 

Subota                8. 10. 18,30 + Dragica Jovanović

 

Nedjelja             9. 10.   8,00    Za župljane

                                   10,30 + Ilija Duvnjak

                                   18,30 + Marko i Bosiljka Popić