ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. kolovoza 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Augustin

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Mučeništvo Sv. Ivana Krstitelja – Ivan Glavosjek

Utorak:         Sv. Gaudencija

Srijeda:         Gospa od Suza

Četvrtak:       Sv. Egidije

Petak:            Sv. Kalista

Subota:          Sv. Grgur Veliki, papa                                                                     

Nedjelja:        23. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je: u ponedjeljak i četvrtak u jutro u 7,30 a ostale dane na večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu: jutarnja u 8,00; župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured kroz još ovaj tjedan radi samo poslije podne od 16,30 – 18,00 i subotom od 9,00 – 10,00. Ponedjeljkom te subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete naše planirane radove. Gospodin svima vratio stostruko. Još je preostalo skupljanje u nekoliko ulica za srpanj. Hvala svima vama koji ste sudjelovali u ovoj akciji. Kada završi akcija stavit ću na oglasnu ploču kompletan izvještaj darovatelja kako biste vidjeli sudjelovanje župljana. Posebno hvala povjerenicima koji su žrtvovali svoje vrijeme i uložili trud za dobrobit svih nas. Uvijek se sjetite da sve što radimo je za dobrobit svih nas, cijele naše župe.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe.

 

 1. Gospa od Suza: U srijedu je Gospa od Suza. U Pleternici je glavno slavlje na večer u 19,00. Sv. Misu predvodi požeški biskup mons. Antun Škvorčević. Ove dane traje devetica i svaku večer u 18,00 sati je Sv. Krunica, a zatim je u 19,00. Sv. Misa. Devetnicu predodi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Jozo Grbeš.

 

 1. Smrt Subotičkog biskupa: Sigurno ste već preko medija obaviješteni da je preminuo subotiški biskup mons. Slavko Večerin koji je dobro poznat u ovoj župi. Kao svećenik tri godine je dolazio u pomoć za blagoslov kuća i u mnogim vašim kućama je bio u blagoslovu. Navršio je 65 godina života i svega je dvije godine biskup. Ove godine za Mariju Pomoćnicu ovdje u našoj župi vodio je slavlje i proceiju Mariji Pomoćnici. Sprovod će biti u Subotiškoj katedrali u četvrtak u 18,00 sati. Preporučam da ga se sjetite u svojim molitvama.

 

 1. Zahvala za orgulje: Kako sam vam u nedjelju navijestio, nabavili smo orgulje za crkvu. Nisu nove, ali su u odličnom stanju. Nabavljene su u Mȕnchenu za 500 eura. Zahvaljujem gospođi Slađani Anušić koja je vodila pregovore i njihovoj firmi što su besplato dovezli orgulje. Posebno hvala obitelji gospođe Ane Jukić koja je platila orgulje. Gospodin svima obilato uzvratio.

 

 1. Časoslov: Radnim danom svaku večer uz Sv. Misu molimo časoslov, službenu molitvu Crkve. Zato si ponesite naočale da vidite moliti psalme.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak      29. 8.   7,30 + Mato i Ana Vinković i + Stjepan i Anka Uremović

 

Utorak             30. 8. 18,30 + Ilija Anđelić

 

Srijeda             31. 8. 18,30 + Josip Jukić

 

Četvrtak             1. 9.   7,30 + iz obitelji Tolić, Pavić i Guberac

 

Petak                2. 9. 18,30 + Đuro Jovanović

 

Subota                3. 9. 18,30    Za duše u Čistilištu

 

Nedjelja            4. 9.   8,00    Za župljane

                                  10,30 + Mihajlo i Katarina Tkalčec

                                  18,30 + Davorin, Želko i Sofija Popić i Mijat Đaković Soldo