ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. srpnja 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Ignacije Lojola

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Alfonz Liguori

Utorak:         Gospa od Anđela – Porciunkula

Srijeda:         Bl. Augustin Kažotić

Četvrtak:       Sv. Ivan Vianney – župnik Arški

Petak:            Gospa Snježna

Subota:          Preobraženje Gospodnje                                                                  

Nedjelja:       19. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30, osim u četvrtak kada je u jutro u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu, jutarnja u 8,00, župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured kroz SRPANJ i KOLOVOZ radi samo poslije podne od 16,30 – 18,00 i subotom od 9,00 – 10,00. Ponedjeljkom te subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete naše planirane radove. Gospodin svima vratio stostruko. Još je preostalo skupljanje za srpanj. Hvala svima vama koji sudjelujete u ovoj akciji. Kada završi akcija stavit ću na oglasnu ploču kompletan izvještaj darovatelja kako biste vidjeli sudjelovanje župljana. Posebno hvala povjerenicima koji su žrtvovali svoje vrijeme i uložili trud za dobrobit svih nas. Uvijek se sjetite da sve što radimo je za dobrobit cijele naše župe.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu o materijalnim potrebama naše župe.

 

 1. Gospa Snježna: U petak je Gospa Snježna. Toga dana je i državni blagdan „Dan domovinske zahvalnosti. Misa za domovinu je na večer u 18,30 sati.

 

 1. Preobraženje Gospodnje: U subotu je blagdan je Preobraženja Gospodinovog. Sv. Misa je redovito na večer večer u 18,30.

 

 1. Devetnica za Veliku Gospu: Devetnicu za Veliku Gospu započet ćemo u petak na blagdan Gospe Snježne kako bismo završili 13. 8. jer uočnica Velike Gospe je u nedjelju 14. 8. Da možete ići na hodočašće devetnicu ćemo završiti u subotu 13. 8. Svaku večer prije Sv. Mise je Krunica, litanije Majci Božjoj s pripadajućim molitvama. Dođimo ove dane i molimo zagovor Majke Božje. Devetnica u Brodskom Vinogorju počinje u subotu 6. 8. Sv. Misa je svaku večer u 19,00.

 

 1. Časoslov: Radnim danom svaku večer uz Sv. Misu molimo časoslov, službenu molitvu Crkve. Zato si ponesite naočale da vidite moliti psalme.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak      1. 8. 18,30 + Halina Gudelj

 

Utorak             2. 8. 18,30 + Ilija i Kata Zubak

 

Srijeda             3. 8. 18,30   Za duše u Čistilištu

 

Četvrtak           4. 8.   7,30 + Josip Jukić

 

Petak               5. 8. 18,30 + Ilija, Klara i Ruža Vidović

 

Subota             6. 8. 18,30 + Robert Vidović, Zoran Matković,

                                             Goran Barišić, Ivica Barišić, Krešo Babić

                                             i svi poginuli branitelji

 

Nedjelja          7. 8.   8,00   Za župljane

                               10,30 + Manda Lukač

                               18,30 + Katica i Stjepan Matanović