ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. svibnja 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. USKRSNA NEDJELJA – Sv. Rita

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak: Sv. Deziderije – Željkjo

Utorak:         MARIJA POMOĆNICA

Srijeda:         Sv. Grgur VII, papa

Četvrtak:       Spasovo – Uzašašće Gospodinovo

Petak:            Sv. Augustin Kenterberijski

Subota:          Sv. Vilim                                                                                         

Nedjelja:        7. VAZMENA NEDJELJA

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu, jutarnja u 8,00, župna u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak 16,30 – 18,00: utorak, srijedu, četvrtak i petak od 9,00 do 10,00 i poslije podne od 16,00 do 18,00. U subotu  od 9,00 – 10,00. Subotom popodne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove naše radove. Gospodin svima vratio stostruko. Kako sam najavio u pismu koje ste dobili, skupljat ćemo kroz četiri mjeseca po 50 kn po obitelji. Sredstva su namijenjena za obnovu župne crkve. Prva dva mjeseca prošla su dobro. Hvala svima vama koji ste sudjelovali u ovoj akciji. Posebno hvala povjerenicima koji su žrtvovali svoje vrijeme i uložili trud za dobrobit svih nas. Uvijek se sjetite da sve što radimo je za dobrobit cijele župe. Neka vam uvijek u ušima zvone Isusove riječi: „Mjerom kojom mjerite i vama će se za uzvrat mjeriti”.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve roditelje krizmanika i prvopričesnika, da podmirite sve svoje obveze prema župi. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalnim potrebama naše župe.

 

 1. Župna kateheza: Župni vjeronuk ovaj tjedan imaju ovi razredi: 3. raz. srijeda u 10,00; 5. raz. utorak u 16,00; 6. raz. ponedjeljak u 16,00; 7. raz. srijeda u 15,00; 8. raz. četvrtak umjesto vjeronauka neka dođu na Sv. Misu; krizmanici 1.raz srednje škole u nedjelju nakon večernje Sv. Mise.

 

 1. Trodnevnica za Mariju Pomoćnicu: Jučer, danas i sutra u ponedjeljak je trodnevna duhovna obnova za blagdan Marije Pomoćnice. Od 18,00 je Sv. Krunica i pobožnost Mariji Pomoćnici, ujedno je prilka za Sv. Ispovijed. U 18,30 je Sv. Misa i propovijed. Duhovnu obnovu vodi vlč. Marin Knežević. Pozivam sve vas župljane, a posebno vas Marijine štovatelje na ovu duhovnu obnovu. Dođimo moliti Marijin zagovor kroz ove dane posebno u ovom Marijinom mjesecu svibnju. Ostavimo tih večeri televizir i nađimo si vremena za molitvu kako bismo pod Marijinom zaštitom živjeli svoj kršćanski poziv.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U sklopu ove duhovne obnove pada “Dan Sv. Ivana Pavla II.” Danas je 22. u mjesecu. Prije večernje Mise je pobožnost Sv. Ivanu Pavlu II, a nakon Sv. Mise biti će Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu.

 

 1. Marija Pompoćnica: U utorak je blagdan Marije Pomoćnice. U našoj župi taj dan posebno slavimo našu Nebesku Majku Mariju Pomoćnicu Kršćana, koju je posebno častio Sv. Dominik Savio. Svečena Sv. Misa je u 19,00. Sv. Misu predvodi subotički biskup mons. Slavko Večerin. Nakon Sv. Mise je procesija ulicama našeg naselja. Za procesiju ponesite si svijeću. Pjevanje predvodi zbor i KUD “Matija Gubec” iz Slav. Kobaša. Dođimo i odajmo čast našoj Nebeskoj Majci Mariji Pomoćnici Kršćana slaveći svečano ovaj njezin blagdan i moleći njezin zagovor.

 

 1. Trodnevna priprava za Prvu pričest: U srijedu, četvrtak i petak je trodnevna priprava za Prvu Sv. Pričest. Te dane je ispovijed za roditelje. Ispovijedam svaki dan od 18,00 sati do Sv. Mise. Prvopričesnici te dane nakon Sv. Mise imaju probu i obavezno trebaju doći na tu probu i pripravu. Sv. Ispovijed za prvopričesnike je u subotu; C raz. u 9,00; D raz. u 10,30.

 

 1. Prva Sveta Pričest: U nedjelju 29. svibnja, pod Sv. Misom u 10,30 u našoj župi je Prva Sv. Pričest. To je posebna svečanost za Pvpričesnike i njihove roditelje. Podržimo ih svojom molitvom. Za vrijeme Sv. Mise molim da nitko ne hoda po crkvi i ne snima jer će biti službeni fotograf koji će sve snimiti i neće ometati Sv. Misu.

 

 1. Svibanjske pobožnosti: Mjesec svibanj posvećen je Majci Božjoj. Svaku večer obavljamo svibanjke pobožnosti u čast Majci Božjoj. U 18,00 je Sv. Krunica, litanije i pobožnost Majci Božjoj, a zatim je u 18,30 Sv. Misa. Nađimo si vremena barem koji dan kroz ovaj mjesec i dođimo na pobožnost i Sv. Misu, moleći Marijin zagovor. Sigurno svatko od nas ima zašto moliti.

 

 1. Spasovo: U četvrtak je Spasovo – Uzašaše Gospodinovo. Sv. Mise su u 10,30 i večernja u 18,30.

 

14. Prosni dani: U ponedjeljak, utorak i srijedu su Prosni dani. Te dane posebno molimo za urod zemlje i da nas Bog očuva od svako nevremena.

 

15. Devetnica Duhu Svetom: U petak počima Devetnica Duhu Svetom. Uz svibanjsku pobožnost svaku večer devet dana molit Ćemo Duha Svetog da nas vodi u našem kršćanskom životu.

 

16. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

 

Ponedjeljak      23. 5. 18,30 + Manda i Josip Galović

 

Utorak             24. 5. 19,00    Na naknu

 

Srijeda             25. 5. 18,30 + Josip Jukić

 

Četvrtak           26. 5. 10,30 + Ankica Safundžić

                                  18,30 + iz obitelji Vidović i Mijić

 

Petak              27. 5. 18,30 + Mijo i Cirilka Đaković

 

Subota             28. 5. 18,30 + Antonio Vidović

 

Nedjelja          29. 5.   8,00 + Josip Jukić

                                   10,30    Za sve župljane

                                   18,30 + Stažija Kovačević