Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. siječnja 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Ivan Bosco

Utorak:              Sv. Brigita

Sijeda:               Prikazanje Gospodinovo – SVIJEĆNICA

Četvrtak:            Sv. Blaž

Petak:                Sv. Veronika

Subota:              Sv. Agata – Dobrila

Nedjelja:            5. NEDJELJA KROZ GODINU 

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu, jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovito; ponedjeljak od 16,00 do 18,00 ostale dane od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00. U SRIJEDU NA SVIJEĆNICU ŽUPNI URED NE RADI. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Za sada smo stali s radovima radi blagdana i radi zime. Kada malo otopli moramo završiti započete radove. Potrebno je dovršiti garažu i ostavu, te poločiti ulaze u dvorište i dvoranu. Zatim treba dovršiti pomoćne stepenice u crkvu i napraviti nadstrešnice ipred ulaza u crkvu i izand pomoćnih stepenica. Ova nadstrešnica je stavljena samo privremeno da ne pada kiša na ulaz u lift. Kada dođe lijepo vrijeme završit ćemo sve prema nacrtima i planovima da to ima svoju ljepotu i funkcionalnost. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Gospodin svima vratio stostruko. Tko može još nešto odvojiti bio bih mu veoma zahvalan da dovršimo i isplatimo sve planirane radove. Svi radovi koje smo do sada izveli, bez lifta, koštaju 180.000,00 kn + PDV što ukupno iznosi 225.000,00 kn. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili da svoje obveze izmire barem do Uskrsa. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika, prije Krizme i Prve sv. Pričesti dužni ste podmiriti sve svoje obveze prema župi. Zato nemojte čekati zadnji dan pred Križmu i Prvu Pričest. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Svijećnica: U srijedu je blagdan Prikazanja Gospodinova u Hramu – Svijećnica. Svete Mise su u 10,30 i večernja u 18,30. Prije Sv. Mise u 10,30 ako ne bude padalo, svečani blagoslov svijeća biti će vani ispred križa a oda ćemo u procesiji svečano ući u crkvu. Prije večernje Sv. Mise je jednostavni blagoslov svijeća u crkvi. Svijeće možete nabaviti danas i na Svijećnicu ispredd crkve.

 

 1. Sv. Ivan Bosco: Sutra u ponedjeljak je Sv. Ivan don Bosco, zaštitnik katoličke mladeži. U našoj župi to je „dan ministranata”. Pozivam na večernju Sv. Misu sve ministrante i njihove roditelje. Pozivam i drugre dječake od 3 razreda pa na više koji žele biti ministranti da mi se jave kako bismo povećali ministrantsku zajednicu. Naša župa uvijek je bila poznata po velikom broju ministranata no posljednje godine jako smo se smalnjili. Zato pozivam nove da nam se pridruže.

 

 1. Kanonska vizitacija: Svakih pet godina biskup je dužan pohoditi župu. Ove godine na redu je kanonski pohod župama brodskog, sibinjskog i garčinskog dekanatata, U našoj župi kanonski pohod ili vizitacija biti će 10. ožujka. U vizitaciju dolazi nadbiskup Đuro Hranić. On će se sastati sa svim članovima molitvenih grupa i zajednica sa članovima zbora, sa ekonomskim i pastoralim vijećem, vjeroučiteljima. Molim sve koje sam nabrojio da si osiguraju slobodno popopdne 10. ožujka od 13. sati kako bi bili slobodni i kako bi se mogli sastati sa nadbiskupom.

 

 1. Sv. Blaž: U četvrtak je Sv. Blaž. Sv. Misa je u 18,30. Nakon Sv. Mise biti će blagoslov grla.

 

 1.  Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak      31. 1.  18,30 + Jozo Majić

 

Utorak                1. 2.  18,30 + Marijan Pudić i Mara Arelić i obitelj

 

Srijeda                2. 2.  10,30 + Marija Čavka

                                     18,30 + Mara Martić

 

Četvrtak              3. 2.   18,30    Za duše u Čistilištu

 

Petak                  4. 2.  18,30 + Mijo i Marija Cota

 

Subota                5. 2.   18,30 + Marijan i Luca Galić i obitelj Galić

 

Nedjelja              6. 2.   8,00    Za sve župljane

                                          10,30 + Slavko Jelinić

                                          18,30 + ŽeljkA, Lucija  i Ivan Čičak