Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. siječnja 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Antun pustinjak

Utorak:              Sv. Margareta Ugarska

Sijeda:               Sv. Mario

Četvrtak:            Sv. Fabijan i Sebastijan

Petak:                Sv. Agneza – Janja

Subota:              Sv. Vinko, đakon i mučenik

Nedjelja:            3. NEDJELJA KROZ GODINU 

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu, jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovito; ponedjeljak od 16,00 do 18,00 ostale dane od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Za sada smo stali s radovima radi blagdana i radi zime. Kada malo otopli moramo završiti započete radove. Potrebno je dovršiti garažu i ostavu, te poločiti ulaze u dvorište i dvoranu. Zatim treba dovršiti pomoćne stepenice u crkvu i napraviti nadstrešnice ipred ulaza u crkvu i izand pomoćnih stepenica. Ova nadstrešnica je stavljena samo privremeno da ne pada kiša na ulaz u lift. Kada dođe lijepo vrijeme završit ćemo sve prema nacrtima i planovima da to ima svoju ljepotu i funkcionalnost. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Gospodin svima vratio stostruko. Tko može još nešto odvojiti bio bih mu veoma zahvalan da dovršimo i isplatimo sve planirane radove. Svi radovi koje smo do sada izveli, bez lifta, koštaju 180.000,00 kn + PDV što ukupno iznosi 225.000,00 kn. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili da svoje obveze izmire barem do Uskrsa. Do sada je to učinilo 537 obitelji od 943 koliko je ove godine primilo blagoslov što je otprilike 53 %. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika, prije Krizme i Prve sv. Pričesti dužni ste podmiriti sve svoje obveze prema župi. Zato nemojte čekati zadnji dan pred Križmu i Prvu Pričest. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Blagoslov obitelji: Ove godine blagoslovili smo ukupno 943 obitelji, što je 120 manje nego 2019. prije korone. Prošu godinu ne računam jer smo prošli svega oko 700 obitelji. U tim obiteljima živi 2646 stanovnika. Od toga 24 obitelji su u inozemstvu i u njima ima 126 članova. Zanči stalnih župljana koji su cijele godine ovdje u župi ima 2520. Na popisu obitelji koje imam u evidenciji žipljana ima 1232 obitelji. Znači blagoslov nije primilo 289 obitelji. Osim ovih na teritoriju župe ima 22 pravoslavne obitelji, 11 muslimanskih obitelji, 14 obitelji Roma, 6 obitelji grkokatolika. Prema mojoj evidenciji na Koloniji ukupno ima 1285 obitelji. To je stanje na kraju 2021. god. Vidjet ćemo državni popis koliko se slaže ili razlikuje.

 

 1. Kanonska vizitacija: Svakih pet godina biskup je dužan pohoditi župu. Ove godine na redu je kanonski pohod župama brodskog, sibinjskog i garčinskog dekanatata, U našoj župi kanonski pohod ili vizitacija biti će 10. ožujka. U vizitaciju dolazi nadbiskup Đuro Hranić. On će se sastati sa svim članovima molitvenih grupa i zajednica sa članovima zbora, sa ekonomskim i pastoralim vijećem, vjeroučiteljima. Molim sve koje sam nabrojio da si osiguraju slobodno popopdne 10. ožujka od 13. sati kako bi bili slobodni i kako bi se mogli sastati sa nadbiskupom.

 

 1. Financijska vizitacija: Prije Kanonske vizitacije župu će pohoditi ekonom nadbiskupije i pregledati sve primitke i izdatke posljednjih pet godina. Financijska kontrola župe biti će 26. siječnja ove godine. Kako vidite župnik ne može raspolagati sredsvima župe kako mu se prohtije, nego postoji kontrola iz Nadbiskupije koja o svemu vodi brigu. Kada prođe vizitacija o svmu ću vas izvjestiti da budete upućeni u sav život naše župe.

 

 1. Svijeće za Svijećnicu: Svijeće za Svijećnicu moći ćete nabaviti ovdje ispred crkve već u nedjelju 30. siječnja, nakon svake Sv. Mise kao i na samu Svijećnicu.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak      17. 1.  18,30 + Miro, Marijan, Ilija i Dejan Mijatović

 

Utorak              18. 1.  18,30  Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

Srijeda              19. 1.  18,30 + Ivan, Anto i Kata Jelavić

 

Četvrtak            20. 1.   18,30 + Ana i Ilija Anušić i Ilija Anđelić

 

Petak                21. 1.  18,30 + Janja Rečičić

 

Subota              22. 1.   18,30 + Vinko Jerković i obitelj

 

Nedjelja            23. 1.   8,00    Za sve župljane

                                        10,30 + Pejo, Anđa, Manda, Ruža i obitelj Kljajić

                                        18,30 + Antun Kovačević