Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

  1. siječnja 2022.

ŽUPNI OGLASI

 

KRŠTENJE ISUSOVO

 

  1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Agaton

Utorak:              Sv. Honorat

Sijeda:               Sv. Ernest

Četvrtak:            Sv. Hilarije

Petak:                Sv. Feliks – Srećko

Subota:              Sv. Anastazija, srijemska  mučenica  

Nedjelja:            2. NEDJELJA KROZ GODINU  

 

  1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu, jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

  1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovito; ponedjeljak od 16,00 do 18,00 ostale dane od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

  1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Za sada smo stali s radovima radi blagdana i radi zime. Kada malo otopli moramo završiti započete radove. Potrebno je dovršiti garažu i ostavu, te poločiti ulaze u dvorište i dvoranu. Zatim treba dovršiti pomoćne stepenice u crkvu i napraviti nadstrešnice ipred ulaza u crkvu i izand pomoćnih stepenica. Ova nadstrešnica je stavljena samo privremeno da ne pada kiša na ulaz u lift. Kada dođe lijepo vrijeme završit ćemo sve prema nacrtima i planovima da to ima svoju ljepotu i funkcionalnost. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Gospodin svima vratio stostruko. Tko može još nešto odvojiti bio bih mu veoma zahvalan da dovršimo i isplatimo sve planirane radove. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

  1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili da svoje obveze izmire. Do sada je to učinilo 533 obitelji od 1065 kokilo ih prima blagoslov što je otprilike 53 %. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika, prije Krizme i Prve sv. Pričesti dužni ste podmiriti sve svoje obveze prema župi. Zato nemojte čekati zadnji dan pred Križmu i Prvu Pričest. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

  1. Blagoslov obitelji: Radoviti blagoslov obitelji je završio. Ako je netko bio spriječen ili nije bio kod kuće neka se javi u župni ured i doći ću naknadno po dogovoru. Zahvaljujem svima koji su nas liepo prilili i nagradili.

 

  1. Kanonska vizitacija: Svakih pet godina biskup je dužan pohoditi župu. Ove godine na redu je kanonski pohod župama brodskog, sibinjskog i garčinskog dekanatata, U napoj župi kanonski pohod ili vizitacija biti će 10. ožujka. U vizitaciju dolazi nadbiskup Đuro Hranić. On će se sastati sa svim članovima molitvenih grupa i zajednica sa članovima zbora, sa ekonomskim i pastoralim vijećem. Molim sve koje sam nabrojio da si osiguraju slobodno popopdne 10. ožujka od 13. sati kako bi bili slobodni i kako bi se mogli sastati sa nadbiskupom.

 

  1. Financijska vizitacija: Prije Kanonske vizitacije župu će pohoditi ekonom nadbiskupije i pregledati sve primitke i izdatke posljednjih pet godina. Financijska kontrola župe biti će 26. siječnja ove godine. Kako vidite župnik ne može raspolagati sredsvima župe kako mu se prohtije, nego postoji kontrola iz Nadbiskupije koja o svemu vodi brigu. Kada prođe vizitacija o svmu ću vas izvjestiti da budete upućeni u sav život naše župe.

 

  1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

 Ponedjeljak      9. 1.  18,30 + iz obitelji Čalušić

 

Utorak              10. 1.  18,30  Ilija, Anica i Drago Odobašić

 

Srijeda              11. 1.  18,30 + Slavko Garić

 

Četvrtak           12. 1.   18,30 + iz obitelji Cvitković

 

Petak                13. 1.  18,30 + iz obitelji Kadić i Mihić

 

Subota              14. 1.   18,30 + Branko Lipovac

 

Nedjelja            15. 1.   8,00    Za sve župljane

                                   10,30 + Ivka i Marko Mihalj

                                   18,30 + Ivan i Miro Marić