Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. prosinca 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJALJA DOŠAŠĆA – ADVENTA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Nikola biskup

Utorak:              Sv. Ambrozije

Sijeda:               Bezgrješno začeće Bl. Dj. Marije

Četvrtak:            Sv. Valerija

Petak:                Gospa Loretska

Subota:              Sv. Damaz I, papa

Nedjelja:            3. NEDJELJA DOŠAŠĆA – ADVENTA

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svako jutro zornica u 6,00 sati. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu. Jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured kroz Došašće radi ovako; svaki dan nakon zornice do 7,30. Zatim ponovno: ponedjeljak: 16,00 – 18,00; utorak, četvrtak i petak prije podne od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; u subotu radi od 9,00 do 10,00. U SRIJEDU ŽUPNI URED NE RADI JER JE BEZGRJEŠNO ZAČEĆE. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovo polugodište smo završili. Nastavit ćemo od početka veljače. Podsjećam da treba redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Priprava za Sv. Krizmu: Priprava za krizmanike 1. i 2. raz. srednje škole je nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Treba doći na večernju Sv. Misu i poslije je kratki suset.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Još moramo izvesti neke radove prije tehničkog i puštanja lifta u pogon. Moramo napraviti nadstrešnicu nad ulazom. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Gospodin svima vratio stostruko. Tko može još nešto odvojiti bio bih mu veoma zahvalan da do kraja godine isplatimo sve radove. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Godina Sv. Josipa: Godina Sv. Josipa službeno završava u srijedu na svetkovinu Bezgrješnog začeća. Mi ćemo nakon Nove godine nastavit isvake srijede častiti Sv. Josipa. U 18,00 biti će “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati. Kroz vrijeme Došašća i Božićno vrijeme napravit ćemo pauzu, a onada nastavljamo ponovno od Nove Godine.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili da svoje obveze izmire. Do sada je to učinilo 350 obitelji od 1065 kokilo ih prima blagoslov. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Došašće – Advent: Došaćje je vrijeme iščekivanja i vrijeme bdijenja. Do Badnjaka svaki radni dan u jutro je Sv. Misa „Zornica” u 6,00. Nakon Zornica djeca neka odu u malu dvoranu gdje ih čekaju čaj i kifle i tamo neka pričekaju odlazak u školu.

 

 1. „Košara dobrote”: I ove godine stavili smo ovdje pokraj ambona košaru gdje možete donositi svoje darove u hrani i higjenskim sredstvima, od kojih ćemo napraviti pakete za potrebne u našoj župi i tako im uljepšati Božić. Prikupljanje traje od prve Zornice do 20. prosinca.

 

 1. Nedjelja Karitasa: Slijedeća nedjelja je „Nedjelja Caritasa”. Svi darovi i milostinja te nedjelje idu za Caritas. Vi djeco donesite svoje kutjice, a vi odrasli svoje koverte. Tko nek+ma kutijicu ili kovertu može si uzeti ovdje ispred ambona

 

 1. Kalendari: Stigli su kalendari za 2022. godinu. Možete ih nabaviti u župnom uredu i nedjeljom ispred crkve nakon svake Sv. Mise.

 

 1. Bezgrješno začeće: U srijedu je svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. U našoj župnoj crkvi Sv. Mise će biti; u jutro zornica u 6,00 sati i druga Sv. Misa u 10,30. Taj dan je i hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći. Župnik iz Male crkve obavještave sve vjernike da će Sv. Mise u buduće biti po novom rasporedu; u 7,00; u 9,00; u 11,00 i poslije podne u 17,00 i 19,00 sati. Taj dan je dan našeg župnog hodočašća Gospi Brze Pomoći. Hodočastit ćemo i zajedno se naći pred Malom crvom u 16,30. Zajedno ćemo se pomoliti pred Gospinim likom, a zatim ćemo sudjelovati na Sv. Misi u 17,00. Tko god može bilo bi lijepo da se pridruži ovoj zajedničkoj molitivi i hodočašću.

 

 1. Ispovijed bolesnika: Ispovijed starijih i bolesnih u crkvi biti će u subotu 11. 12. od 10,00. Nakon Ispovijedi biti će Sv. Misa. Ispovijed bolesnika po kućama biti će 20. i 21. 12. Za ispovijed po kućama obavezno prijavite bolesnika da znam kamo ću doći.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak        6. 12. 6,00 + Petar i Anđa Martinović

 

Utorak                7. 12. 6,00 + Mato Japarić

 

Srijeda                8. 12. 6,00 + Mara, Luka, Anto i Jurka Garić

                                   10,30 + Dragica Jovanović

 

Četvrtak              9. 12. 6,00 + Franjo Nuić

 

Petak                10. 12. 6,00 + Petar i Marija Pavić i obitelj Pavić i Vukovarac

 

Subota              11. 12. 6,00 + Ana Japarić i Marija Balešić

 

Nedjelja            12. 12.   8,00    Za sve župljane

                                          10,30 + Mato, Jela i Pejo Đaković

                                          18,30 + Jela Rašić