Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. studenog 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJALJA DOŠAŠĆA – ADVENTA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Filomena

Utorak:              Sv. Andrija apostol

Sijeda:               Sv. Egidije

Četvrtak:            Sv. Bibijana – Blanka

Petak:                Sv. Franjo Ksaverski

Subota:              Sv. Barbara

Nedjelja:            2. NEDJELJA DOŠAŠĆA – ADVENTA

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svako jutro zornica u 6,00 sati. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu. Jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured kroz Došašće radi ovako; svaki dan nakon zornice do 7,30. Zatim ponovno: ponedjeljak: 16,00 – 18,00; utorak, srijeda, četvrtak i petak prije podne od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; u subotu radi od 9,00 do 10,00. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk ovaj tjedan je za: 1. raz. ponedjeljak u 17,00; 2. raz. srijeda u 17,00; 3. raz. srijeda u 15,00; 4. raz. ponedjeljak u 15,00. Podsjećam da treba redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Priprava za Sv. Krizmu: Priprava za krizmanike 1. i 2. raz. srednje škole je nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Treba doći na večernju Sv. Misu i poslije je kratki suset.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Kako vidite radovi pomalo idu kraju. Lift je potpuno gotov samo ne može se koristiti dok ne prođe tehnički pregled. Ali prije tehničkog moramo napraviti stepenice i nadstrešnicu nad ulazom. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Gospodin svima vratio stostruko. Tko može još nešto odvojiti bio bih mu veoma zahvalan da do kraja godine isplatimo sve radove. Nadam se nekoj pomoći i od drugih donatora, no to nije sigurno. Uzdam se u Božju providost te vašu darežljivost i osjećaj za župu i vjerujem da ćemo nekako isplivati do kraja godine. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili da svoje obveze izmire. Do sada je to učinilo 325 obitelji od 1065 kokilo ih prima blagoslov. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Došašće – Advent: Danas počinje nova crkvena godina. Prva je nedjelja Došašća ili Adventa. Od sutra do Badnjaka biti će radnim danom svako jutro Sv. Misa „Zornica” u 6,00. Nakon Zornica djeca neka odu u malu dvoranu gdje ih čekaju čaj i kifle i tamo neka pričekaju odlazak u školu.

 

 1. „Košara dobrote”: I ove godine ćemo ovdje pokraj ambona staviti košaru gdje možete donositi svoje darove u hrani i higjenskim sredstvima, od kojih ćemo napraviti pakete za potrebne u našoj župi i tako im uljepšati Božić. Prikupljanje traje od prve Zornice do 20. prosinca.

 

 1. Kalendari: Stigli su kalendari za 2022. godinu. Možete ih nabaviti u župnom uredu i nedjeljom ispred crkve nakon svake Sv. Mise.

 

 1. Ispovijed bolesnika: Ispovijed starijih i bolesnih u crkvi biti će u subotu 11. 12. od 9,30. Nakon Ispovijedi biti će Sv. Misa. Ispovijed bolesnika po kućama biti će 20. i 21. 12. Za ispovijed po kućama obavezno prijavite bolesnika da znam kamo ću doći.

 

 1. Svete Mise: Upisujem Svete Mise za cijelu iduću godinu. Kod upisa Sv. Mise se odmah uplaćuju.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak      29. 11. 6,00 + Tadija, Mara i Šimo Pranjić

 

Utorak              30. 11. 6,00 + Kata, Adam i Jozo Krijan

 

Srijeda                1. 12. 6,00 + Žarko Bošnjak

 

Četvrtak             2. 12. 6,00    Za duše u Čistilištu

 

Petak                  3. 12. 6,00 + Anđa i Petar Martinović

 

Subota                4. 12. 6,00 + Marijan, Anica, Jure i Ivan Kljajić

 

Nedjelja              5. 12.   8,00    Za sve župljane

                                      10,30 + Juraj, Marija i Antun Furjanić

                                      18,30 + Zlatko Čošić i obitelj