Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 

 1. rujna 2021.

ŽUPNI OGLASI

  

 1. NEDJALJA KROZ GODINU – Sv. Kuzma i Damjan

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Vinko Paulski

Utorak:              Sv. Vjenceslav

Sijeda:               Sv. Mihael, Gabriel i Rafael, arkanđeli

Četvrtak:            Sv. Jeronim

Petak:                Sv. Terezija od Djeteta Isusa – Mala Terezija

Subota:              Anđeli Čuvari

Nedjelja:            28. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je na večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu. Jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi po ovom rasporedu; ponedjeljak 16,00 – 17,45; utorak, četvrtak i petak prije podne od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 17,45; u subotu radi od 9,00 do 10,00, U SRIJEDU NE RADI. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Započela nova školska godina. Molim roditelje prvog razreda osnovne škole da do kraja mjeseca ispune prijavnice, da od 1. listopada možemo započeti sa župim vjeronaukom. Ako se netko nije ispovijedio za početak školske godine, može doći svaki dan od 18,00 i ispovijediti se. Pozivam i učenike srednje škole da na početku školske godine dođu na Sv. Ispovijed. Podsjećam da treba redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Kako vidite radovi pomalo napreduju. Ograda je gotova, poktivena je i garaža, sada još treba postaviti uređaj lifta i urediti okoliš dvorišta i crkve, te osposobiti ove pokrajne stepenice. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Gospodin svima vratio stostruko. Povjerenci Marin Gavran i Anto Miloš prošli su sve ulice i obišli sve obitelji koje se vode na popisu kao župljani ove župe. Neki od vas dali su puno Više nego što sam molio, njima posebna hvala. Povjernici su prikupili 70.395,00 kn. U župnom uredu prikupljeno je od početka ove godine 37.460,00 kn i 340 eura. Ukupno je sve zajedno od početka ove godine prikupljeno 110.405,00 kn. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Upis za Sv. Krizmu: Pozivam učenike 1. razreda rednje škole koji se žele krizamti 2023. da se upišu za pripravu. Priprava za Krizmu je dvije godine. Oni koji su u srednjoj školi upisali etiku, po odluci Hrvatske biskupske konferencije ne mogu primiti sakramenat Sv. Krizme Upisati se može svaki dan kada radi župni ured. Upisi su do kraja mjeseca rujna, a onda započinjemo pripravu.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Inicijativa „40 dana za život”: U srijedu 22. rujna počela je „Molitva 40 dana za život” – Molitvom zaustavimo pobačaj, i traje do 31. listopada. Svaki dan moli se ispred bonice na Radničkom trgu (trg ispred poliklinike) od 7,00 do 19,00. U ovu inicijativu možemo se uključiti na razne načine; sudjelovanjm u molitvi ispred bolnice, molivom ovdje kod nas u župnoj crkvi svakoga ponedjeljka od 15,00 do 18,00 pred izloženim Prsvetim Sakramentom, ili postom. Bitno je uključiti se na bilo koji način. Koji ne možete ići moliti pred bolnicu, dođite svakog ponedjeljka u 15,00 sati ovdje u našu crkvu pred izloženi Presveti Sakramenat. Bitno je ukljičiti se i moliti. Sutra je ovdje u crkvi izložen Presveti Sakramenat od 15,00 – 18,00 sati.

 

 1. Godišnje klanjanje: Svaka župa ima jedan dan u godini posvećen Prsvetoj Euharistiji kada je župno klanjanje. Naše župno Klanjanje Isusu u Presvetom Sakramentu je danas. Nakon Sv. Mise u 10,30 izložit ćemo Presveti Sakramenat i moliti do 18,00. U 18,00 biti će svečani blagoslov i završetak. Molim molitvene grupe da se rasporede da uvijek netko bude u crkvi da uvijek netko dežura pred Presvetim. Nađimo si danas poslije podne vremena i dođimo u tišini pokloniti se Isusu u Presvetom Sakramentu.

 

 1. Vekia devetnica „Devet prvih Petaka”: U petak je prvi petak u mjesecu. Započinjemo „Veliku devetnicu 9 prvih petaka” čast Presvetom Srcu Isusovom. Ova devetnica traje devet mjeseci. Svaki prvi petak u mjesecu je posvećen Presvetom Srcu Isusovom. Onaj tko započme ovu devetnicu ne može je prekinuti nego se svaki prvi petak treba pričestiti i obaviti pobožnost Presvetom Srcu Isusovom. Ispovijediti se može bilo koji dan prije. Važno je na sam prvi petak primi Sv. Pričest. Mi ćemo svakog prvog petka nakon Sv. Mise obaviti zajednički pobožnost Presvetom Srcu Isusovom. Isus je obećeo preko Sv. Marije Margarete Alaqoce da ni jedan tko obavi ovu devetnicu barem jednom u životu neće umrijeti nepomiren s Bogom. Zato pozivam sve vas koji do sada niste obavili ovu devetnicu da započmete ovaj mjesec i u lipnju iduće godine završite.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

Ponedjeljak      27. 9. 18,30 + Pejo, Anica i Marko Tomić

Utorak              28. 9. 18,30 + Jela, Ivo i Anto Kaurinović

Srijeda              29. 9. 18,30 + Jure Dankić

Četvrtak           30. 9. 18,30 + Petar, Anica i Marko Tomić

Petak                1. 10. 18,30 + Vera Kljajić

Subota              2. 10. 18,30    Za duše u Čistilištu

Nedjelja            3. 10.   8,00    Za sve župljane

                                    10,30 + Karlo Tolić

                                    18,30 + Jakov Lovrić