Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. rujna 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJALJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Andrija Kim i drugi mučenici

Utorak:              Sv. Matej, apostol i evanđelist

Sijeda:               Sv. Toma Vilanovski

Četvrtak:            Sv. Pio iz Pietrelcine – Padre Pio

Petak:                Sv. Rupert

Subota:              Sv. Aurelija – Zlata

Nedjelja:            26. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Kuzma i Damjan

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je na večer u 18,30, osim u subotu kada je u jutro u 8,00. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu. Jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi po ovom rasporedu; ponedjeljak 16,00 – 17,45; utorak, srijedu, četvrtak i petak prije podne od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 17,45; u subotu radi od 9,00 do 10,00. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Započela nova školska godina. Molim roditelje prvog razreda osnovne škole da do kraja mjeseca ispune prijavnice, da od 1. listopada možemo započeti sa župim vjeronaukom. Prošli tjedan bila je ispovijed za sve razrede. Ako netko nije bio u školi kada je njegov razred bio na ispovijedi, može doći svaki dan od 18,00 i ispovijediti se. Pozivam i učenike srednje škole da na početku školske godine dođu na Sv. Ispovijed. Podsjećam da treba redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Kako vidite radovi pomalo napreduju. Ograda je gotova, poktivena je i garaža, sada još treba postaviti uređaj lifta. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Povjerenik je prošao sve ulice i obišao sve obitelji koje se vode na popisu kao župljani ove župe. Neki od vas dali su puno Više nego što sam molio, njima posebna hvala. Slijedeći tjedan biti će završeno i skupljanje u ulici Pavla Radića, pa ću vas u nedjelju izvjestiti o cijeloj ovoj akciji. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Upis za Sv. Krizmu: Pozivam učenike 1. razreda rednje škole koji se žele krizamti 2023. da se upišu za pripravu. Priprava za Krizmu je dvije godine. Oni koji su u srednjoj školi upisali etiku, po odluci Hrvatske biskupske konferencije ne mogu primiti sakramenat Sv. Krizme Upisati se može svaki dan kada radi župni ured. Upisi su do kraja mjeseca rujna, a onda započinjemo pripravu.

 

 1. Katehetska nedjelja i zaziv Duha Svetoga: Danas je „Katahetska nedjelja” i zaziv Duha Svetoga za početak školske godine. Pozivam svu djecu, te učitelje i nastavnike na Sv. Misu u 10,30. Ujedno ću i djeci prvoga razreda blagosloviti školske torbe i same prvašiće, a i ostalu djecu. Molimo svi zajedno snagu Duha Svetoga za našu djecu da im dade darove mudrosti, razuma i zanaja u ovoj školskoj godini. Posebno pozivam vas roditelje da dopratiti svoju djecu i zajedno s njima molite svjetlo Duha Svetoga.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U srijedu je 22. u mjesecu. U našoj župi je “Dan Sv. Ivana Pavla II”. U 18,00 je Krunica s papom i pobožnost Sv. Ivanu Pavlu II. U 18,30 je Sv. Misa a nakon Sv. Mise klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Prilika za Sv. Ispovijed je svaki dan od 18,00 sati. Dođimo i molimo zagovor našeg nabeskog zaštitnika Sv. Ivana Pavala II i poklonimo se Isusu u Presteom sakramentu. Sigurno svatko od nas ima zašto moliti.

 

 1. Inicijativa „40 dana za život”: U srijedu 22. rujna počinje „Molitva 40 dana za život” – Molitvom zaustavimo pobačaj, i traje do 31. listopada. Svaki dan moli se ispred bonice na Radničkom trgu (trg ispred poliklinike) od 7,00 do 19,00. U ovu inicijativu možemo se uključiti na razne načine; sudjelovanjm u molitvi ispred bolnice, molivom ovdje kod nas u župnoj crkvi svakoga ponedjeljka od 15,00 do 18,00 pred izloženim Prsvetim Sakramentom, ili postom. Bitno je uključiti se na bilo koji način. Koji ne možete ići moliti pred bolnicu, dođite svakog ponedjeljka u 15,00 sati ovdje u našu crkvu pred izloženi Presveti Sakramenat. Bitno je ukljičiti se i moliti.

 

 1. Godišnje klanjanje: Svaka župa ima jedan dan u godini posvećen Prsvetoj Euharistiji kada je župno klanjanje. Naše župno Klanjanje Isusu u Presvetom Sakramentu je u nedjelju. Nakon Sv. Mise u 10,30 izložit ćemo Presveti Sakramenat i moliti do 18,00. U 18,00 biti će svečani blagoslov i završetak.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

Ponedjeljak      20. 9. 18,30 + Jela Majhen

Utorak              21. 9. 18,30 + Petar, Anica i Marko Tomić

Srijeda              22. 9. 18,30 + Marija, Petar i Anto Štuc

Četvrtak            23. 9. 18,30 + Ruža, Kata i Ana Grubišić

Petak                24. 9. 18,30 + Mile Jurčić

Subota              25. 9.   8,00 + Marijan Mijić

Nedjelja            26. 9.   8,00    Za sve župljane

                                   10,30 + Marijan Kozina i obitelj

                                   18,30 + Mijo Karlović i obitelj Katalinić