Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. rujna 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJALJA KROZ GODINU – Ime Marijino

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Ivan Zlatousti

Utorak:              Uzvišenje Setog Križa

Sijeda:               Bl. Dj. Marija Gospa žalosna

Četvrtak:            Sv. Kornelije i Ciprijan

Petak:                Rane Sv. Franje

Subota:              Sv. Josip Kupertinski

Nedjelja:            25. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je na večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu. Jutarnja u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi po ovom rasporedu; ponedjeljak 16,00 – 17,45; utorak, srijedu, četvrtak i petak prije podne od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 17,45; u subotu radi od 9,00 do 10,00. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Započela nova školska godina. Prvi razred će od vjeroučiteljice dobiti upisnice za župni vjeronauk. Molim roditelje da kroz ovaj mjesec ispune te prijave, da od 1. listopada možemo započeti sa župim vjeronaukom. Ovaj tjedan biti će ispovijed za sve razrede. Vjeroučiteljice će djecu o svemu obavijestiti i organizirati. Podsjećam da treba redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju. Molim vjeroučiteljice da dođu u župni ured i dogovore sa samnom za ispovijed djece na početku školske godine.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Kako vidite raodvi pomalo napreduju. Ograda je gotova, još tredstoji završenje garaže i lifta. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Povjerenik će doći svima onima koji se vode kao župljani a nisu do sada sudjelovali u ovim radovima. Doći će između 10. i 25. u mjesecu. Od srca Vas molim da lijepo dočekate povjerenika. Nemojte ga tjerati s vrata i otresati se na njega. Kod mnogih povjerenik je bio prošla dva mjeseca. Krenut će uskoro prikupljati darove za ovaj mjesec rujan. Mnogi ste se odazvali i sudjelovali u ovoj akciji. Ako niste bili u mogućnosti dati prošlih mjeseci, molim vas da to učinite ovog mjeseca jer ovo je posljednji mjesece pripupljanja darova po ulicama.. Nikoga ne prisiljavamo. Sv. Pavao kaže „Bog ljubi vesela darivatelja”. Zamolio sam u pismu pomoć od 50 kn mjesečno kroz porišla tri mjeseca, znači ukupno 150 kn kroz srpanj, klovoz i rujan. Neki su od vas dali puno Više i njima povjernik neće doći. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Katehetska nedjelja i zaziv Duha Svetoga: U nedjelju je „Katahetska nedjelja” i zaziv Duha Svetoga za početak školske godine. Pozivam svu djecu, te učitelje i nastavnike na Sv. Misu u 10,30. Ujedno ću i djeci prvoga razreda blagosloviti školske torbe i same prvašiće, a i ostalu djecu. Molimo svi zajedno snagu Duha Svetoga za našu djecu da im dade darove mudrosti, razuma i zanaja u ovoj školskoj godini. Posebno pozivam vas roditelje da dopratiti svoju djecu i zajedno s njima molite svjetlo Duha Svetoga.

 

 1. Upis za Sv. Krizmu: Pozivam učenike 1. razreda rednje škole koji se žele krizamti da se upišu za pripravu. Upisati se može svaki dan kada radi župni ured. Upisi su do kraja mjeseca rujna, a onda započinjemo pripravu.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Sv. Mise: Ima još dosta slobodnih termina za Sv. Mise do kraja ove godine. Možete doći u župni ured i upisati Sv. Mise.

 

 1. Hodočašće Sv. Josipu: U subotu 18. rujna u godini Svetog Josipa, sestre Služavke Malog Isusa organiziraju zavjetno hodočašće Sv. Josipu u Podravku Slatinu, povodom 25 godina djelovanja Društva Prijatelja Malog Isusa. Prijava za hodoašće je kod sestara Služavki Maloga Isusa u Brodskom Vinogorju na tel. O35 465 465 ili u župnom uredu. Cijena autobusne karte je 50 kn. Polazak je ispred crkve (ispred pošte) u Brodskom Vinogorju u subotu 18. rujna 2021. u jutro u 7,00 sati.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak      13. 9. 18,30 + Ivan, Anđa i Mara Kustura

 

Utorak              14. 9. 18,30 + iz obitelji Siroglavić i Katušić

 

Srijeda              15. 9. 18,30 + Ilija Anđelić

 

Četvrtak            16. 9. 18,30 + Kata i Blaž Čalušić

 

Petak                17. 9. 18,30 + Marko Mičija

 

Subota              18. 9. 18,30    Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

Nedjelja            19. 9.   8,00    Za sve župljane

                                    10,30 + Zvonimir Pranjić

                                    18,30 + Pero i Mara Čonda