Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0
 1. kolovoza 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Dominik

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Terezija Benedikta od Križa – Edith Stein

Utorak:              Sv. Lovro, đakon i mučenik

Sijeda:               Sv. Klara – Jasna

Četvrtak:            Sv. Ivana Franciska Chantal

Petak:                Sv. Ivan Berhmans

Subota:              Sv. Maksimilijan Kolbe

Nedjelja:            UZNESENJE BL. DJ. MARIJE – VELIKA GOSPA

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30, osim u subotu kada je Sv. Misa u 7,30. U nedjelju Sv. Mise su jutarnja u 8,00 i večernja u 18,30. U 10,30 nema Sv. Mise jer su u Brodskom Vinogorju i u Slav. Kobašu u svetištima Majke Božje hodočasničke Sv. Mise.

 

 1. Župni ured: Župni ured kroz srpanj i kolovoz radi samo poslije podne od 16,00 do 17,45, i subotom od 9,00 do 10,30. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Kako vidite raodvi pomalo napreduju. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Nadam se da ste dobili župno pismo, ako niste možeta ga uzeti ovdje kod ambona. U pismu sam Vas izvjestio o svim radovima, planovima i troškovima da budete upućeni u sva zbivanja u žunoj zajednici. Ujedno sam Vas zamolio za daljnju pomoć kako bismo dovršili započete i planirane radove za ovu godinu. Povjerenik će doći svima onima koji se vode kao župljani a nisu do sada sudjelovali u ovim radovima. Doći će između 10. i 25. u mjesecu. Od srca Vas molim da lijepo dočekate povjerenika. Nemojte ga tjerati s vrata i otresati se na njega. Kod mnogih povjerenik je bio ovaj mjesec. Mnogi ste se odazvali i sudjelovali u ovoj akciji. Ako niste bili u mogućnosti dati prošli mjesec, lijepo mu objasnite i dajte ovaj mjesec ili kada budete mogli. Nikoga ne prisiljavamo. Sv. Pavao kaže „Bog ljubi vesela darivatelja”. Zamolio sam u pismu pomoć od 50 kn mjesečno kroz tri mjeseca, znači ukupno 150 kn kroz srpanj, klovoz i rujan. Neki su od vas dali puno Više i njima povjernik neće doći. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli. Kada završi ova akcija od 3 mjeseca izvjetit ću vas o prikupljenim sredstvima.

 

 1. Sveti Lovro: U utorak je blagan Lovre, zaštitnika Gradskog groblja i kapelice na groblju. Sv. Misa biti će ispred mrtvačnice 8,30. Nakon Mise je ophod i zajednička molitva kod svećeničke grbnice a zatim je pojedinačni blagoslov grobova. Blagoslov grobova je do 11,00 sati i poslije podne od 17,00 do 19,00. Ovdje kod nas u župnoj crkvi Sv. Misa je u 18,30.

 

 1. Devetnica za Veliku Gospu: U četvrtak 5. 8. u našoj župi započeli smo devetnicu za Veliku Gospu, tako da završimo 13. 8. kako bi uoči Gospe mogli hodočastiti u neko Marijansko svetište. Svaku večer u 18,00 je Krunica i pobožnost Majci Božjoj a zatim je Sv. Misa u 18,30. U Brodskom Vinogorju u petak 6. 8. počeli su „Velikogospojinski dani”. Svaku večer u 18,30 je Krunica, a u 19,00 je Sv. Misa. Sudjelujmo rado u ovoj devetnici. Odvojimo vrijeme za molitvu i dođimo moliti zagovor i pomoć naše Nebeske Majke Marije. Svatko od nas sigurno ima zašto moliti.

 

 1. Gospa Brze Pomoći: Danas je „Osmi u kolovozu” – hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći. Sv. Mise su u; 6,30; 8,30; u 10,30 i popodne u 17,30 i 19,00.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

     Ponedjeljak        9. 8. 18,30 + Marija i Petar Miloš

 

Utorak              10. 8. 18,30 + Anto, Marija i Petar Štuc

 

Srijeda              11. 8. 18,30 + Kata i Pavo Zubak i obitelj Blatančić

 

Četvrtak            12. 8. 18,30 + Anto i Mara Pranjić

 

Petak                13. 8. 18,30 + Mato i Anđa Bubalo

 

Subota              14. 8.   7,30 + Marijan, Luca, Slavko i Ruža Galić

 

Nedjelja            15. 8.   8,00 + Pero Kovalj

                                    10,30  NEMA SVETE MISE

                                        18,30 + Ivan i Slavica Čičić