Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. srpnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Jakov apostol

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Joakim i Ana, roditelji Bl. Dj. Marije

Utorak:              Sv. Klement Ohridski

Sijeda:               Sv. Nazarije i Celzo

Četvrtak:            Sv. Marta

Petak:                Sv. Petar Krizolog

Subota:              Sv. Ignacije Lojola – Vatroslav

Nedjelja:            18. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured kroz srpanj i kolovoz radi samo poslije podne od 16,00 do 17,45, i subotom od 9,00 do 10,30. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Ove godine započeli smo radove koje sam Vam najavio. Prvo na redu je ugradnja lifta da stariji i slabo pokretni mogu lakše doći u crkvu na Sv. Misu. Započeo je popravak drvene ograde sa južne i zapadne strane crkvenog prostora, koja je istrula i mora se popraviti. Kako vidite radovi su započeli i sada ih moramo završiti. Radovi se nastavljaju idući tjedan. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Nadam se da ste dobili župno pismo, ako niste možeta ga uzeti ovdje kod ambona. U pismu sam Vas izvjestio o svim radovima, planovima i troškovima da budete upućeni u sva zbivanja u žunoj zajednici. Ujedno sam Vas zamolio za daljnju pomoć kako bismo dovršili započete i planirane radove za ovu godinu. Povjerenik će doći svima onima koji se vode kao župljani a nisu do sada sudjelovali u ovim radovima. Doći će između 10. i 25. u mjesecu. Od srca Vas molim da lijepo dočekate povjerenika. Nemojte ga tjerati s vrata i otresati se na njega. Ako niste u mogućnosti dati ovaj mjesec, lijepo mu objasnite i dajte drugi mjesec ili kada budete mogli. Nikoga ne prisiljavamo. Sv. Pavao kaže „Bog ljubi vesela darivatelja”. Zamolio sam u pismu pomoć od 50 kn mjesečno kroz tri mjeseca, znači ukupno 150 kn. Neki su od vas dali puno Više i njima povjerenik neće doći. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

 1. Sv. Joakim i Ana: Sutra u ponedjeljak je spomendan roditelja Bl. Dj. Marije Sv. Joakima i Ane. Kapela u brodskoj Tvrđavi posvećena je Sv. Ani. Kako su ove godine veliki radovi u Tvrđavi, proslava Sv. Ane iznimno će biti u Mlaoj crkvi. U 18,30 je krunica za obitelji i litanije Sv. Ani, a u 19,15 je Sv. Misa. Ovdje kod nas u župnoj crkvi Sv. Misa je u 18,30.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

 1. Prvi svjetski dan djedova i baka i starijih osoba: Sv. Otac papa Franjo proglasio je današnji dan Prvim svjetskim danom djedova i baka i starijih osoba. Mi smo u četvrtak Euharistijsko kljanjanje i molitvu namijenili za naše djedove i bake. Danas se posebno pomolimo za naše starije djedove i bake i žive i pokojne. Papa je za ovaj dan uputio posebnu poruku. Glavna misao te poruke je; „Koji je naš poziv danas, u našoj dob? Odgovor je; čuvati korijene, prenositi vjeru mladima i brinuti za malene”. Neka ova misao bude vodilja svima vama starijim osobama u vašem svakodnevnom životu.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak        26. 7. 18,30 + Anka Uremović i Anka Vinković

 

Utorak                27. 7. 18,30 + Anka Solenko

 

Srijeda                28. 7. 18,30 + Sofija i Josip Kačuba

 

Četvrtak              29. 7. 18,30 + iz obitelji Srbić i Petrik

 

Petak                  30. 7. 18,30 + Ivan, Marija, Mato i Kata Mandić

 

Subota                31. 7. 18,30 + Zdravko Čuljak

 

Nedjelja                1. 8.   8,00     Za sve župljane

                                     10,30 + Ankica Safundžić

                                     18,30 + Ivan i Mara Marić