Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 

  1. srpnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

  1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Benedikt

 

  1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Mohor

Utorak:              Majka Božja Bistrička

Sijeda:               Sv. Kamilo de Lellis

Četvrtak:            Sv. Bonaventura

Petak:                Gospa Karmelska

Subota:              Sv. Aleksije – Branko

Nedjelja:            16. NEDJELJA KROZ GODINU

 

  1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

  1. Župni ured: Župni ured kroz srpanj i kolovoz radi samo poslije podne od 16,00 do 17,45, i subotom od 9,00 do 10,30. Tada je sigurno netko u uredu. U drugo vrijeme nema nikoga. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

  1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

  1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

  1. Mlada Misa: U nedjelju 18. srpnja Mladu Misu slavi vlč. Krešimir Iljazović na Mikrorajonu. U 10,30 sati okupljanje je kod njegove rodne kuće u ulici Mikrorajon 2a a zatim je procesija do crkve gdje će biti Mlada Misa u 11,00.

 

  1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

  1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Ove godine započeli smo radove koje sam Vam najavio. Prvo na redu je ugradnja lifta da stariji i slabo pokretni mogu lakše doći u crkvu na Sv. Misu. Započeo je popravak drvene ograde sa južne i zapadne strane crkvenog prostora, koja je istrula i mora se popraviti. Kako vidite radovi su započeli i sada ih moramo završiti. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Prošli tjedan darovatelji su: Jozo Jozić, Jozo Mijić, Kristijan Kilijan, Antun Aladrović, Pero Vinković, Luka Mašić, Ružica Radman, Mario Radman, Jozo Jelinić, Ivan Kljajić, Ana Barišić, Marko Knezović, Jela Duvnjak, Branko Markioli. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Nadam se da ste dobili župno piso, ako niste možeta ga uzeti ovdje kod ambona, U pismu sam Vas izvjestio o svim radovima, planovima i troškovima da budete upućeni u sva zbivanja u žunoj zajednici. Ujedno sam Vas zamolio za daljnju pomoć kako bismo dovršili započete i planirane radove za ovu godinu. Povjerenik će doći svima onima koji se vode kao župljani a nisu do sada sudjelovali u ovim radovima. Doći će između 10. i 25. u mjesecu. Od srca Vas molim da lijepo dočekate povjerenika. Nemojte ga tjerati s vrata i otresati se na njega. Ako niste u mogućnosti dati taj mjesec, lijepo mu objasnite i dajte drugi mjesec ili kada budete mogli. Nikoga ne prisiljavamo. Sv. Pavao kaže „Bog ljubi vesela darivatelja”. Zamolio sam u pismu pomoć od 50 kn mjesečno kroz tri mjeseca, znači ukupno 150 kn. Neki su od vas dali puno Više i njima povjernik neće doći. Hvala svima Vama koji se uključujete u život naše župe na bilo koji način i pomažete radove koje smo započeli.

 

9.  Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak        12. 7. 18,30 + Pero Cvitković

 

Utorak                13. 7. 18,30 + Helmut Weisbacher

 

Srijeda                14. 7. 18,30 + Stipo i Manda Lovrić

 

Četvrtak              15. 7. 18,30 + Josip i Manda Čičak

 

Petak                  16. 7. 18,30 + Stjepan Ećimović

 

Subota                17. 7. 18,30 + Anica, Pejo i Marko Tomić

 

Nedjelja              18. 7.   8,00     Za sve župljane

                                     10,30 + Nikola i Eva Soldan

                                     18,30    Na nakanu Schőnstatske obitelji