Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. lipnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Robert

Utorak:              Sv. Medardo

Sijeda:               Sv. Efrem Sirski

Četvrtak:            Sv. Margareta

Petak:                Presveto Srce Isusovo

Subota:              Bezgrješno Srce Marijino

Nedjelja:            11. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Antun Padovanski

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Slijedeći tjedan župni ured radi: u ponedjeljak 17,00 do 18,00, u utorak, srijedu, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00 i u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanom dolaziti na Sv. Misu. Roditelji i vi stariji šaljite djecu nedjeljom na Sv. Misu. To je vaša roditeljska obveza i dužnost, odgajati djecu u vjeri, kako ste obećali na njihovom krštenju.

 

 1. Trinaest utoraka u čast Sv. Antunu: Svakog utorka do 13. lipnja prije večernje Sv. Mise obavljamo pobožnost „Trinaest utoraka u čast Svetom Antunu Padovanskom”. Pridužimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći moćni zagovor Sv. Antuna.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Gospa Brze Pomoći: U utorak je “Osmi u lipnju”- hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći. Sv. Mise su 6,30; 8,30; 10,30; 12,00 i poslije podne u 17,00 i 18,30.

 

 1. Presveto Srce Isusovo: U petak je blagdan Presvetog Srca Isusovog. Sv. Mise su prije podne u 8,00 i večernja u 18,30.

 

 1. Bezgrješno Srce Marijino: U subotu je Bezgješno Srce Marijino. U susjednoj župi na Budainki je crkveni god. Kod nas Sv. Misa je na večer u 18,30.

 

 1. Sv. Antun Padovanski: U nedjelju je Sv. Antun Padovanski. U Podvinju je crkveni god. Na oglasnoj ploči imate raspored Sv. Misa.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Ove godine kako sam Vam najavio pred nama su radovi koje planiramo uraditi ove godine. Prvo na redu je ugradnja lifta da stariji i slabo pokretni mogu lakše doći u crkvu na Sv. Misu. Zatim je na redu popravak drvene ograde sa južne i zapadne strane crkvenog prostora, koja je istrula i mora se popraviti. Kako vidite radovi su započeli i sada ih moramo završiti. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Prošli tjedan darovatelji su: Radica Bošnak, Vinko Zubak, Pavle Okopni i Stjepan Martinović. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko.

13. Svećeničko ređenje: Na svetkovinu Sv. Petra i Pavla 29. lipnja u katedrali u Đakovu za svećenika će biti zaređen       naš župljanjin Bruno Dilkić. Mladu Misu slavit će u našoj župi Sv. Dominika Savia 4. srpnja. O tome ću Vas na                 vrijeme izvjestiti. Uvije kje bio običaj da župljani prikupe dar za mladomisnika koji će onda jedan od naših župnih           vjećnika uručiti Mladomisniku na dan njegove Mlade Mise. Molio boh vas da se uključite u ovu akciju i svoj dar               doneste u župni ured. U naprijed svima hvala.

 

14.Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak          7. 6. 18,30 + Franjo i Aneška Mutić i Mario i Bosiljka Blekić

 

Utorak                  8. 6. 18,30 + iz obitelji Andrije Gecan

 

Srijeda                  9. 6. 18,30 + Luka i Stana Blekić

 

Četvrtak              10. 6. 18,30 + Ivan i Jela Pudić

 

Petak                  11. 6.   8,00 + Kata, Nikola, Anto i Mara Krijan

                                     18,30 + Manda, Darija i Zoran Gecan

 

Subota                12. 6. 18,30 + Vjekoslav Vrzić

 

Nedjelja              13. 6.   8,00    Za župljane

                                     10,30 + iz obitelji Jelinić, Bilić i Gavranić

                                     18,30 + Miro Čuljak