Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. svibnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

PRESVETO TROJSTVO

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Pohod Bl. Dj. Marije Elizabeti

Utorak:              Sv. Justin

Sijeda:               Sv. Marcelin i Petar

Četvrtak:            TIJELOVO – BRAŠANČEVO

Petak:                Sv. Kvirin sisački

Subota:              Sv. Bonifacije

Nedjelja:            10. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Slijedeći tjedan župni ured radi: u ponedjeljak 17,0 do 18,00, u utorak, srijedu, i petak od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00 i u subotu od 9,00 – 10,00. U četvrtak župni ured ne radi jer je svetkovina Tijelovo. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk za ovu školsku godinu smo završili. Svu djecu pozivam na Sv. Misu u četvrtak jer je Tijelovo – zapovijedana svetkovina. Podsjećam da treba i dalje redovito nedjeljm i blagdanaom dolaziti na Sv. Misu.

 

 1. Trinaest utoraka u čast Sv. Antunu: Svakog utorka do 13. lipnja prije večernje Sv. Mise obavljamo pobožnost „Trinaest utoraka u čast Svetom Antunu Padovanskom”. Pridužimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći moćni zagovor Sv. Antuna.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Svibanjska pobožnost: Kroz cijeli mjesec svibanj svaku večer je svibanjska pobonost u čast Majci Božjoj. U 18,00 je Sv. Krunica, litanije i pobožnost Majci Božjoj, a zatim je Sv. Misa. Dođimo barem koji dan preko tjedna i molimo zagovor naše Nebeske Majke Marije. Sigurno imamo zašto moliti.

 

 1. Tijelovo: U četvrtak je Tijelovo – Brašančevo, svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Isusove. To je zapovijedana svetkovina kada smo dužni doći na Sv. Misu. Ujedno je i državni blagdan pa se ne radi i nema nastave u školama. Sv. Mise su u jutro u 8,00 i na večer svečana Sv. Misa u 18,30. Nakon večernje Sv. Mise je Tijlovska procesija. Procesija će ići ovim ulicama; Ninskom, Jakova Gotovca, Dubrovačkom i nazad Ninskom do crkve. Stoga Molim da napravite sjenice kao i prijašnjih godina. Kod Jukića kuće, gospođa Ana sa svojim pomoćnicima. Kod igrališta u ul. J. Gotovca sjenicu pravi molitvena zajednica Krvi Kristove, kod Kutlića kuće gospođa Milka Kutlić sa svojim pomoćnicama i kod Jelinića kuće gospođa Mara Jelinić sa svojima. Molim djevojčice da se obučete u bjelinu i poneste košare sa laticama cvijeća koje ćete prosipati ipred Presvetog sakramenta. Dođimo u što većem broju i ovom procesijom iskažimo svoju vjeru u stvarnu Isusovu prisutnost u Euharistijskim prilikama kruha i vina.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Ove godine kako sam Vam najavio pred nama su radovi koje planiramo uraditi ove godine. Prvo na redu je ugradnja lifta da stariji i slabo pokretni mogu lakše doći u crkvu na Sv. Misu. Zatim je na redu popravak drvene ograde sa južne i zapadne strane crkvenog prostora, koja je istrula i mora se popraviti. Kako vidite radovi szu započeli i sada ih moramo završiti. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Prošli tjedan darovatelji su: Ružica Hećimović i Milan Hećimović. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak        31. 5. 18,30 + Marko, Ivan, Luka i Ana Ivanković

 

Utorak                  1. 6. 18,30 + Barica i Mara Hećimović

 

Srijeda                  2. 6. 18,30 + Nikola Kemenc

 

Četvrtak                3. 6.   8,00     Za župljane

                                     18,30 + Tomo, Eva i Mato Vračić

 

Petak                    4. 6. 18,30    Za duše u Čistilištu

 

Subota                  5. 6. 18,30 + Katica Matanović

 

Nedjelja                6. 6.   8,00    Za župljane

                                     10,30 + Jozo Buzar

                                     18,30 + Luka, Vikica i Davorin Popić