Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. svibnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

          D U H O V I

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      2. Dan Duhova – Marija Pomoćnica kršćana

Utorak:              Sv. Grgur VII, papa

Sijeda:               Sv. Filip Neri

Četvrtak:            Sv. Augustin Kanterberijski

Petak:                Sv. Vilim

Subota:              Sv. Euzebije i Polion, vinkovački mučenici

Nedjelja:            PRESVETO TROJSTVO

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Slijedeći tjedan župni ured radi: u ponedjeljak ne radi jer je blagdan, u utorak, srijedu, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00 i u subotu od 9,00 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk idući tjedan je ovim redom; 3 . raz. četvrtak u 10,00; 5. raz. srijeda u 15,00; 6. raz. četvrtak u 16,00; 7. raz. utorak u 16,00; 8. raz. utorak u 17,00. Krizmanici 1. razred nedjeljm nakon večernje Sv. Mise. Podsjećam da treba obavezno doći nedjeljm na Sv. Misu.

 

 1. Trinaest utoraka u čast Sv. Antunu: Svakog utorka do 13. lipnja prije večernje Sv. Mise obavljamo pobožnost „Trinaest utoraka u čast Svetom Antunu Padovanskom”. Pridužimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći moćni zagovor Sv. Antuna.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Svibanjska pobožnost: Kroz cijeli mjesec svibanj svaku večer je svibanjska pobonost u čast Majci Božjoj. U 18,00 je Sv. Krunica, litanije i pobožnost Majci Božjoj, a zatim je Sv. Misa. Dođimo barem koji dan preko tjedna i molimo zagovor naše Nebeske Majke Marije. Sigurno imamo zašto moliti.

 

 1. Marija Pomoćnica: Ove godine blagdan Marije Popoćnice pada na drugi dan Duhova, sutra u ponedjeljak. Stoga smo u petak započeli trodnevnicu Mariji Pomoćnici. Uz svibanjsku pobožnost posebno molimo pomoć i zagovor naše Majke Marije Pomoćnice kršćana. Večeras treći dan trodnevnice u 18,30 i sutra Sv. Misu predvodi mr. Ivan Benaković, profesor Sv. Pisama iz Đakova. Ostavimo svoje poslove i dođimo biti molitelji, jer sigurno imamo zašto moliti. Sutra na blagdan Marije Pomoćnice biti će dvije Sv. Mise u 8,00 i u 18,30. Večernjom Sv. Misom svečano ćemo proslaviti blagdan Marije Pomoćnice. Nakon Sv. Mise biti će procesija sa Gospinim kipom. Za proceiju ponesite si svijeće. Nastojmo doći u što većem broju u svečano proslaviti Našu Nebesku Majku Mariju Pomoćnicu moleći njezin moćni zagovor.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Ove godine kako sam Vam najavio pred nama su radovi koje planiramo uraditi ove godine. Prvo na redu je ugradnja lifta da stariji i slabo pokretni mogu lakše doći u crkvu na Sv. Misu. Zatim je na redu popravak drvene ograde sa južne i zapadne strane crkvenog prostora, koja je istrula i mora se popraviti. Kako vidite radovi szu započeli i sada ih moramo završiti. Hvala svima Vama koji odvajate i pomažete ove radove. Prošli tjedan darovatelji su: Branko Perković, Stipo Lucić, Stjepan Grivičić, Zdravko Srbić i Miroslav Srbić. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

Ponedjeljak        24. 5.   8,00 + Ruža Babić

                                     18,30 + Josip Olić

Utorak                25. 5. 18,30 + iz obitelji Čuljak i Ercegovac

Srijeda               26. 5. 18,30 + Mišo i Cirilka Đaković

Četvrtak             27. 5. 18,30 + Antonio Vidović

Petak                 28. 5. 18,30 + Manda i Josip Galović

Subota               29. 5. 18,30 + Stažija Kovačević

Nedjelja             30. 5.   8,00    Za župljane

                                    10,30 + Kata i Josip Blajda

                                    18,30 + Ivan, Kaja i Jerkan Kovačević