Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0
 1. travnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. VAZMENA NEDJELJA – Sv. Marko

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Konrad

Utorak:              Sv. Marcijan

Sijeda:               Sv. Anzelmo

Četvrtak:            Sv. Soter i Kajo

Petak:                Sv. Juraj – Đuro

Subota:              Sv. Fidelis – Vjeran

Nedjelja:            4. USKRSNA – Nedjelja Dobrog Pastira

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Slijedeći tjedan župni ured radi redovito: u ponedjeljak 17,00 – 18,00, utorak, srijedu, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 17,30. Ove subote iznimno ured ne radi. Subotom poslije podne, nedjeljom i na blagdane župni ured ne radi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk idući tjedan je ovim redom; 1. raz. ponedjeljak u 17,00; 2. raz. ponedjeljak u 16,00; 3. raz. utorak u 15,00; 4. raz. ponedjeljak u 15,00; Krizmanici 1. razred nedjeljm nakon večernje Sv. Mise. Podsjećam da treba obavezno doći nedjeljm na Sv. Misu.

 

 1. Sveta Krizma: Sveta Krizma predviđena je za 24. 4. u 17,00 sati. Podsjećam Krizmanike da je Susret krizamnika s biskupom i ispit sutra u ponedjeljak 19. 4. u 20,00. Krizmu će dijeliti pomoćni biskup mons. Ivan Ćurić.

 

 1. Trinaest utoraka u čast Sv. Antunu: Svakog utorka do 13. lipnja prije večernje Sv. Mise obavljamo pobožnost „Trinaest utoraka u čast Svetom Antunu Padovanskom”. Pridužimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći moćni zagovor Sv. Antuna.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati.

 

 1. Sveta Krizma: Sveta Krizma je u našoj župi u subotu 24. 4. u 17,00. Ako bude lijepo vrijeme i ne bude kiše Krizma će biti na vanjskom oltaru. Zato treba urediti vanjski oltar. Molim roditelje krizmanika da dođu u petak u 15,00 sati i pomognu urediti vanjski oltar. Treba poskidati sve paučine i očistiti prašinu sa zidova i poda te prebrisati sve klupe i stolice. Sve treba složiti da se u subotu može poslije podne iznijeti i poslagati po dvorištu radi obaveze držanja razmaka. Ako nitko ne dođe pomoći napraviti ovaj posao, Krizma će biti u crkvi. Molim roditelje i krizmanike da se držite odredaba stožera civilne zaštite i svi nosite maske za vrijeme Sv. Mise. Također molim da se pridržavate svih uputa našeg Nadbiskupa da Krizma prođe u najboljem redu, bez posljedica zaraze i drugih nezgoda. Molim sve krizamike, a posebno krimanice i kume da pripaze na dolično odijevanje, da ne dođu polu gole, jer crkva nije plaža niti modna pista.

 

 1. Sv. Ispovijed za roditelje i krizmanike: Roditelje i kumove krizmanika pozivam na Sv. Ispovijed od utorka so subote svaki dan od 17,30 do 18,30. Sv. Ispovijed za krizamnike je u petak prije podne od 9,30 do 12,00 i poslije podne od 15,00 do 17,30. Svaki krizmanik nakon Ispovijedi dobit će krizmenu pristupnicu s kojom treba doći na Krizmu i predati ju krizmatelju.

 

 1. Blagoslov žita i polja: U nedjelju je Sv. Marko. Prije večernje Sv. Mise biti će svečani blagoslov žita. Ako bude lijepo vrijeme blagoslov ćemo obaviti vani ispred križa u crkvenom dvorištu. Zato molim ministrante da dođu jer trebaju pomoći kod blagoslova.

 

 1. Nedjelja Dobrog Pastira: U nedjelju posebno slavimo Isusa Dobrog Pastira. To je svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Pridružimo se i mi ovoj molitvi i molimo Oca nebeskog da pošalje svojoj Crkvi dobrih i svetih svećenika, redovnika i redovnica koji će svjedočiti i navještati Krista Uskrslog svakom čovjeku.

 

 1. Prikupljanje za radove u našoj župi: Ove godine kako sam Vam najavio pred nama su radovi koje planiramo uraditi ove godine. Prvo na redu je ugradnja lifta da stariji i slabo pokretni mogu lakše doći u crkvu na Sv. Misu. Zatim je na redu popravak drvene ograde sa južne i zapadne strane crkvenog prostora, koja je istrula i mora se popraviti. Hvala svima Vam koji odvajate i pomažete ove radove. Od prošili puta to su: Marinka Cvitković, Marko Marić, Ivka Jurić, Damir Grubišić, obitelj Gavran, Anica Kljajić, Franjo Kos i Kata Katušić. Od srca svima hvala, a Gospodin svima vratio stostruko. Ako sam koga propustio upisati neka se javi u župi ured.

 

 1. Lukno: Podsjećam Vas na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U četvrtak je 22. u mjesecu. U našoj župi je „Dan Sv. Ivana Pavla II”. U 18,00 je krunica s Papom, a zatim je u 18,30 Sv. Misa Nakon Sv. Mise slijedi lanjanje Isusu u Presvetom Sakramentu. Prilika za Sv. Ispovijed je od 17,30. Pridružimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći zagovor našg nebeskog zaštitnika Sv. Ivana Pavla II.

15. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak      19. 4. 18,30 + iz obitelji Mihić

 

Utorak              20. 4. 18,30 + Pejo, Ana i Ivan Marinić

 

Srijeda              21. 4. 18,30 + Ivan, Eva i Mirko Junačko

 

Četvrtak            22. 4. 18,30 + Stjepan Ećimović

 

Petak                23. 4. 18,30 + iz obitelji Brešić

 

Subota              24. 4. 17,00    Na nakanu

 

Nedjelja            25. 4.   8,00    Za sve župljane

                                   10,30 + iz obitelji Rašić i Mandić

                                   18,30 + Lucija i Josip Šoštar