Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. ožujka 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. KORIZMENA NEDJELJA – Bezimena

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Ivan od Boga

Utorak:              Sv. Franciska Rimska

Sijeda:               Sv. Makarije – 40 mučenika

Četvrtak:            Sv. Firmin

Petak:                Sv. Teofan

Subota:              Sv. Rozalija

Nedjelja:            4. KORIZMENA NEDJELJA – Srdoposna

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak 16,00 – 18,00; utorak, četvrtak i petak od 9,00 – 10,30 i poslije podne od 16, – 18,00; u srijedu, i subotu od 9,00 – 10,30. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. Započeli smo pobožnost “Devet srijeda u čast Sv. Josipu”. Do blagdana Sv. Josipa, 19. ožujka, svake srijede obavljamo ovu pobožnost prije večernje Sv. Mise. U srijedu je osma srijeda. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati. Pridružimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći moćni zagovor Sv. Jospa čuvara i hranitelja Svete Obitelji. Molimo Sv. Josipa posebno za naše obitelji i djecu, da budete pravi odgojitelji poput Sv. Josipa.

 

 1. Devetnica Sv. Josipu: Od srijede počima “Devetnica Sv. Josipu”. Kroz devet dana do blagdana Sv. Josipa, 19. 3. svaku večer prije Sv. Mise molit ćemo ovu Devetnicu i posebni zagovor Sv. Josipa zaštitnika obitelji i naše domovine Hrvatske. Pridružimo se ovoj molitvi. Nađimo vremena i budimo sudionici na ovoj pobožnosti kao pravi molitelji i štovatelji Sv. Josipa.

 

 1. Križni put: Križni put je utorkom i petkom prije Sv. Mise, to zanči u 18,00 sati. Utorkom molim čitače da se prijeve za moljenje Križnog puta, a petkom predmoli župnik. Pridužimo se ovoj pobožnosti i pratimo Isusa na Njegovom Križnom putu razmatrajući otajstva Njegove pregorke muke. Pekom ćemo skupljati milostinju kojom ćemo za Uskrs pomoći siromašne u našoj župi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk je redovito. Idući tjedan raspored je ovaj. 1. raz. ponedjeljak u 17,00; 2. raz. ponedjeljak u 16,00; 3. raz. utorak u 15,00. 4. raz. ponedjeljak u 15,00 sati; 1. i 2. srednje škle nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Posebno potičem vas roditelje i starije da djecu šaljete na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno se to odnosi na prvopričesnike i krizmanike. Oni su obvezni dolaziti na nedjeljnu Sv. Misu. Kako će primiti sakramente ako ih nema nedjeljom na Sv. Misi. Shvatimo ovu pripravu vrlo ozbiljno i nemojmo od svetih sakramenata, od najvećih Svetinja koje nam je Isus ostavio praviti izvanjsku paradu.

 

 1. Prikupljanje sredstava za radove: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje i popravak naše ograde i za druge radove koje planiramo, napose ugradnja dizala da stariji i slabo pokretni mogu doći u crkvu. Od prošli puta to su: Danijel Manot, Doma Rašić, Ana Buzar, Mirjana Ećimović, Ružica Hećimović, Dražen Lasić. Od srca svima hvala. Gospodin Vam stostruko vratio.

 

 1. Lukno: Započela je nova godina pa Vas podsjećam na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire barem do kraja Korizme. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Ispovijed bolensih i starijih: Uskrsan Ispovijed za starije i one koji mogu doći u crkvu, biti će u crkvi u utorak 16. 3. od 9,30. Za one koji ne mogu doći u crkvu ispovijed po kućama biti će u srijedu 17. i četvrtak 18. ožujka. Za Svetu Ispovijed kod kuće treba se obavezno prijaviti bilo telefonom ili preko nekoga od susjeda ili ukućana. Doći ću samo onima koji se prijave, jer ja ne mogu znati tko se želi ispovijediti ako se ne prijavi. Telefon župe je 490 948. Velika Uskrsna Ispovijed za sve ostale biti će na Blagovijest 25. 3.

 

 1. Liturgijsko pjevanje: Pjevanje u liturgiji je vrlo važan dio Liturgije. I sami znate kao je Sv. Misa bez pjevanja siromašna i prazna. Pozivam sve koji imate malo sluha a još više dobre volje, da se priključite pjevačima i doprinesete ljepoti Sv. Mise. Pobjedimo svoju uvrijeđenost i svoju oholost i dođimo na probu pjevanja. Proba je svake srijede nakon večernje Sv. Mise. Posebno je važno doći i vježbati pjevanje za Veliki tjedan kako bi Obredi Muke, Smrti i Uskrsnuća Isuova zaista bili dostojanstveni i svečani. Zato odvojimo vrijeme i užinomo žrtvu, te srijedom dođimo na probu pjevanja.

 

 1. Gospa Brze Pomoći: Sutra je „Osmi u mjesecu” hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći. Sv. Mise su u: 6,30; 8,30; 10,30; 12,00 i poslije podne u 17,00 i 18,30.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak       8. 3. 18,30 + Ante i Tonka Dragoja i obitelj

 

Utorak              9. 3. 18,30 + Anka i Marijan Solenko

 

Srijeda            10. 3. 18,30 + Antun Oreč

 

Četvrtak          11. 3.  18,30 + iz obitelji Brešić

 

Petak              12. 3. 18,30 + Petar Horvatović

 

Subota            13. 3. 18,30 + Ivo i Klara Sirovina

 

Nedjelja          14. 3.   8,00    Za sve župljane

                                 10,30 + Matije i Ruža Kovačević

                                 18,30 + Alojzije Rubil