Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. veljače 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. KORIZMENA NEDJELJA – Pačista

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Albin

Utorak:              Sv. Janja Praška

Sijeda:               Sv. Kunigunda

Četvrtak:            Sv. Kazimir

Petak:                Sv. Euzebije

Subota:              Sv. Marcijan – Viktor

Nedjelja:            3. KORIZMENA NEDJELJA – Bezimena

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak 16,00 – 18,00; utorak, četvrtak i petak od 9,00 – 10,30 i poslije podne od 16, – 18,00; u srijedu, i subotu od 9,00 – 10,30. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Godina Sv. Josipa: U ovoj “Godini Sv. Josipa” svake srijede prije Sv. Mise imamo pobožnost Sv. Josipu i zavjetnu Misu u čast Sv. Josipa. Započeli smo pobožnost “Devet srijeda u čast Sv. Josipu”. Do blagdana Sv. Josipa, 19. ožujka, svake srijede obavljat ćemo prije Sv. Mise ovu pobožnost. U srijedu je sedma srijeda i vraćamo se na redoviti termin Sv. Mise. U 18,00 je “Krunica Sv. Josipa” i pobožnost, a zatim je Sv. Misa u 18,30 sati. Pridružimo se ovoj molitvi i pobožnosti moleći moćni zagovor Sv. Jospa čuvara i hranitelja Svete Obitelji. Molimo Sv. Josipa posebno za naše obitelji i djecu, da budete pravi odgojitelji poput Sv. Josipa.

 

 1. Križni put: Križni put je utorkom i petkom prije Sv. Mise, to zanči u 18,00 sati. Utorkom molim čitače da se prijeve za moljenje Križnog puta, a petkom predmoli župnik. Pridužimo se ovoj pobožnosti i pratimo Isusa na Njegovom Križnom putu razmatrajući otajstva Njegove pregorke muke. Pekom ćemo skupljati milostinju kojom ćemo za Uskrs pomoći siromašne u našoj župi.

 

 1. Župni vjeronauk: Župni vjeronauk je redovito. Idući tjedan raspored je ovaj. 3. raz. četvrtak u 10,00; 5. raz. srijeda u 16,00; 6. raz. četvrtak u 16,00. 7. raz. utorak u 16,00 sati; 8. raz. utorak u 17,00. 1. i 2. srednje škle nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Posebno potičem vas roditelje i starije da djecu šaljete na nedjeljnu Sv. Misu. Posebno se to odnosi na prvopričesnike i krizmanike. Oni su obvezni dolaziti na nedjeljnu Sv. Misu. Kako će primiti sakramente ako ih nema nedjeljom na Sv. Misi. Shvatimo ovu pripravu vrlo ozbiljno i nemojmo od svetih sakramenata, od najvećih Svetinja koje nam je Isus ostavio praviti izvanjsku paradu.

 

 1. Prikupljanje sredstava za radove: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje i popravak naše ograde i za druge radove koje planiramo, napose ugradnja dizala da stariji i slabo pokretni mogu doći u crkvu. Od prošli puta to su: Mirjana Lovrić, N.N., Juraj Jurakić i Kata Jukičić Od srca svima hvala. Gospodin Vam stostruko vratio.

 

 1. Lukno: Započela je nova godina pa Vas podsjećam na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Molio bih sve koji to nisu učinili za prošlu godinu, da svoje obveze izmire barem do kraja Korizme. Posebno se to odnosi na roditelje krizmanika i prvopričesnika. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Liturgijsko pjevanje: Pjevanje u liturgiji je vrlo važan dio Liturgije. I sami znate kao je Sv. Misa bez pjevanja siromašna i prazna. Pozivam sve koji imate malo sluha a još više dobre volje, da se priključite pjevačima i doprinesete ljepoti Sv. Mise. Pobjedimo svoju uvrijeđenost i svoju oholost i dođimo na probu pjevanja. Proba je svake srijede nakon večernje Sv. Mise. Posebno je važno doći i vježbati pjevanje za Veliki tjedan kako bi Obredi Muke, Smrti i Uskrsnuća Isuova zaista bili dostojanstveni i svečani. Zato odvojimo vrijeme i užinomo žrtvu, te srijedom dođimo na probu pjevanja.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak      1. 3. 18,30 + obitelj Šimunović

Utorak              2. 3. 18,30    Za duše u Čistilištu

Srijeda              3. 3. 18,30 + Stipo i Manda Lovrić

Četvrtak            4. 3.  18,30 + Zdravko Sarilar

Petak                5. 3. 18,30 + Jakov, Anica, Anto i Anđa Buzar

Subota              6. 3. 18,30 + Ilija, Klara i Ruža Vidović

Nedjelja            7. 3.   8,00    Za sve župljane

                                 10,30 + Jozo i Ivka Ključević

                                 18,30 + Ivan i Reza Dautović