Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0
  1. siječnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

KRŠTENJE  ISUSOVO

 

  1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Honorat

Utorak:              Sv. Ernest

Sijeda:               Sv. Hilarije

Četvrtak:            Sv. Feliks – Srećko

Petak:                Sv. Anastazija; Sv. Pavao Pustinjak

Subota:              Sv. Marcel

Nedjelja:            2. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Antun Pustinjak 

 

  1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30, osim u srijedu kada je u jutro u 8,00. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

  1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak 16,00 – 18,00; utorak, četvrtak i petak od 9,00 – 10,30; i poslije podne od 16,00 – 18,00; u srijedu i subotu ured radi samo prije podne od 9,00 do 10,30. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

  1. Blagoslov obitelji: Kako sam već najavio u našoj župi blagoslov obitelji počima 3. veljače. Po odredbi Nadbiskupa iz Đakova blagoslov moče početi tek nakon ukidanja mjera Stožera za civilnu zaštitu, a najranije nakon svetkovine Sv. Tri Kralja. Kako će svi svećenici krenuti tada, ja sam odlučio pričekati dok oni završe. Svi ste dobili prijavnicu za blagoslov. Tko želi da mu svećenik dođe u kuću neka samo na drugoj stranici prijavnice zaokruži broj 2 i ispuni podatke o obitelji. Prijavnicu molim vas vratite najkasnije do 15. siječnja. Možete ju donijeti u crkvu i staviti u košaricu kod ambona ili predati osobno meni. Možete donijeti u župni ured ili poslati po nekome. Bitno je da mi vratite popunjenu prijavnicu da zman da li ćemo doći k vama u kuću ili ne. Prema vašim priavnicama do kraja sijačnja napravit ću točan raspored po ulicam i svi ćete ga dobiti u poštanski sandučić. Zhavaljujem svima na suradnji.

 

  1. Pomoć stradalima u potresu u Sisčkoj biskupiji: Svjedoci smo stradanja Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta u Sisačkoj biskupiji koje je pogodio potres. Mnogi su pritekli u pomoć i pomogli stradalima. Naša nadbiskupija pridružuje se prikupljanju pomoći i odmah je uplatila 500,000 kn Caritasu sisačke biskupije za pomoć strdalima. Pomoć je potrebna na dulje vrijeme stoga u nedjelju 3. siječnja i 10. siječnja, kao i sve dane do 11. siječnja prikupljamo novčana sredstva koja ćemo preko Caritasa siačke biskupije uputiiti stradalim obiteljima. Naša nadbiskupija će prikopljenim novcem kupiti građevni materijal i dodijeliti obteljima koji mogu žurno popravti svoje kuće. Stoga Vas pozivam da nakon Sv. Mise svoj dar ostavite u košarici kod izlaza iz crkve ili donesete osobno u župni ured do 11. siječnja. U naprijed svima hvala na solidarnosti i osjećaju za postradale.

 

  1. Prikupljanje sredstava za radove: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje i popravak naše ograde i za druge radove koje planiramo, napose ugradnja dizala da stariji i slabo pokretni mogu doći u crkvu. Svima neka Gospodin stostruko vrati.

 

  1. Lukno: Započela je nova godina pa Vas podsjećam na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Do sada su to učinili 603 obitelji i pojedinaca, a u župi blagoslovimo 1053 obitelji. Molio bih da svoje obveze izmirite barem do početka Korizme. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

  1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak         11. 1. 18,30 + Jan Chabpka (Hauptka)

 

Utorak                12. 1. 18,30 + Branko Lipovac

 

Srijeda                13. 1.   8,00 + Pavo Borozni

 

Četvrtak              14. 1. 18,30 + Marko i Anica Kutlić

 

Petak                  15. 1. 18,30 + Antonio Vidović

 

Subota                16. 1. 18,30 + Ivan i Miro Marić

 

Nedjelja              17. 1.   8,00    Za sve župljane

                                     10,30 + Ivka i Marko Mihalj

                                     18,30 + MirA, Marijan i Dejan Mijatović