Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. siječnja 2021.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA PO BOĆIĆU – IME ISUSOVO

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Anđela iz Folinja

Utorak:              Sv. Gaudencije

Sijeda:               Sv. Tri Kralja – BOGOJAVLJENJE

Četvrtak:            Sv. Rajmund

Petak:                Gospa Brze Pomoći

Subota:              Sv. Julijan

Nedjelja:            KRŠTENJE ISUSOVO

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svaku večer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi: ponedjeljak 16,00 – 18,00; utorak, četvrtak i petak od 9,00 – 10,30; i poslije podne od 16,00 – 18,00; u subotu ured radi samo prije podne od 9,00 do 10,30. U srijedu na Sv. Tri Kralja župni ured ne radi.

 

 1. Blagoslov Bogojavljenske vode: U utorak u predvečerje svetkovine Bogojavljenja u 17,00 biti će blagoslov bogjavljenske vode. Nakon blagoslova vode odmah je Sv. Misa. Sv. Voda će biti u bočicama od ½ litre, ali biti će i u buretu koje ima slavinu. Bočica ima za svaku obitelj po jedna, kome nije dosta jedna bočica, može si natočiti iz bureta isključivo na slavinu. Molio bih da nitko ne zamače ruke u blagoslovljenu vodu.

 

 1. Sv. Tri Kralja: U srijedu je svetkovina Bogojavljenja – Sv. Tri Kralja. Sv. Mise su ko nedjeljom u 8,00; u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Blagoslov obitelji: Kako sam već najavio u našoj župi blagoslov obitelji počima 3. veljače. Po odredbi Nadbiskupa iz Đakova blagoslov moče početi tek nakon ukidanja mjera Stožera za civilnu zaštitu, a najranije nakon svetkovine Sv. Tri Kralja. Kako će svi svećenici krenuti tada, ja sam odlučio pričekati dok oni završe. Svi ste dobili prijavnicu za blagoslov. Tko želi da mu svećenik dođe u kuću neka samo na drugoj stranici prijavnice zaokruži broj 2 i ispuni podatke o obitelji. Prijavnicu molim vas vratite do 15. siječnja. Možete ju donijeti u crkvu i staviti u košaricu kod ambona ili predati osobno meni. Možete donijeti u župni ured ili poslati po nekome. Bitno je da mi vratite popunjenu prijavnicu da zman da li ćemo doći k vama u kuću ili ne. Prema vašim priavnicama do kraja sijačnja napravit ću točan raspored po ulicam i svi ćete ga dobiti u poštanski sandučić. Zhavaljujem svima na suradnji.

 

 1. Pomoć stradalima u potresu u Sisčkoj biskupiji: Svjedoci smo stradanja Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta u Sisačkoj biskupiji koje je pogodio potres. Mnogi su pritekli u pomoć i pomogli stradalima. Naša nadbiskupija pridružuje se prikupljanju pomoći i odmah je uplatila 500,000 kn Caritasu sisačke biskupije za pomoć strdalima. Pomoć je potrebna na dulje vrijeme stoga danas i u nedjelju kao i sve dane do 11. siječnja prikupljamo novčana sredstva koja ćemo preko Caritasa siačke biskupije uputiiti stradalim obiteljima. Naša nadbiskupija će prikopljenim novcem kupiti građevni materijal i dodijeliti obteljima koji mogu žurno popravti svoje kuće. Stoga Vas pozivam da    nakon Sv. Mise svoj dar ostavite u košarici kod izlaza iz crkve ili donesete osobno u župni ured do 11. siječnja. U  naprijed svima hvala na solidarnosti i osjećaju za postradale.

 

 1. Dan molitve i pokore za prestanak pandemije: U petak na blagdan Gospe Brze Pomoći koju zazivamo kao zaštitinicu od zaraznih bolesti. Naš Nadbiskup Đuro proglasio je taj dan „danom molitve i pokore za prestanak ove zarazne pandemije koronavirusa” u naošj domovini. U svetištu Gospe Brze Pomoći u Maloj crkvi je crkveni god i nadbiskup Đuro imat će Sv. Misu u 10,30. Mi ćemo u našoj župnoj crkvi organizirati Klanjanje pred Presvetim od 14,00 sati do 18,15. U 18,15 je svečani blagoslov i završetak klanjanja a onda slijedi Sv. Misa. Stoga pozivam večeras nakon večernje Sv. Mise u 19,30 sve članove Župnog pastoralnog i župnog ekonomskog vijeća, zatim predstavnike svih molitvenih zajednica na dogovor radi organiziranja ove molitve. Nadbiskup preporuča taj dan držati post ili barem nemrs.

 

 1. Gospa Brze Pomoći: U petak je blagdan Gospe Brze Pomoći. U glavnoj gradskoj župi – u Maloj crkvi je Crkveni god. Sv. Mise su u 6,30; 8,30; 10,30; 12,15; 15,30; 17,00 i 18,30.

 

 1. Prikupljanje sredstava za radove: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje i popravak naše ograde i za druge radove koje planiramo, napose ugradnja dizala da stariji i slabo pokretni mogu doći u crkvu. Svima neka Gospodin stostruko vrati.

 

 1. Lukno: Započela je nova godina pa Vas podsjećam na Vašu obvezu prema župi. Trebalo bi podmiriti „lukno”. Do sada su to učinili 590 obitelji i pojedinaca, a u župi blagoslovimo 1053 obitelji. Molio bih da svoje obveze izmirite barem do početka Korizme. Zahvaljujem svima Vama koji vodite brigu i o materijalim potrebama naše župe.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

     Ponedjeljak           4. 1. 18,30 + iz obitelji Irsag, Perišić, Šepka i Dudrak

 

Utorak                  5. 1. 17,00 + iz obitelji Svrakačić

 

Srijeda                  6. 1.   8,00 + Josip i Manda Galović

                                           10,30 + Pavica i Jure Barukčić

                                           18,30 + Luka, Ana, Ivan i Marko Ivanković

 

Četvrtak                7. 1. 18,30    Za duše u Čistilištu

 

Petak                    8. 1. 18,30 + Pavao Cindrić

 

Subota                  9. 1. 18,30 + Katica Pacher i obitelj

 

Nedjelja              10. 1.   8,00    Za sve župljane

                                     10,30 + Manda, Mato i Kata Čilić

                                     18,30 + Ivan Ključević