Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. prosinca 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 

 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA – ADVENTA – Sv. Lucija

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Ivan od Križa

Utorak:              Bl. Drinske Mučenice

Sijeda:               Sv. Adela

Četvrtak:            Sv. Modest

Petak:                Sv. Gracijan – Bosiljko

Subota:              Sv. Urban – Vladimir

Nedjelja:            4. NEDJELJA DOŠAŠĆA – ADVENTA

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je svako jutro zornic su u 6,00 i 7,00. Radi ograničenog broja vjernika na Sv. Misama imamo dvije zornice. Vi koji radite i imate nastavu od 7,00 sati, dođite na zornicu u 6,00 a ostali dođite u 7,00. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; župna u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi božićnih ispovijedi ima promijenjeno radno vrijeme. Ured radi; svaki dan nakon zornice do 8,30 sati i u ponedjeljak od 17,00 – 18,00; utorak, srijedu, četvrtak i petak poslije podne od 14,30 – 15,30; i subotu od 9,00 – 11,30 i od 16,00 – 18,00. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Župna kateheza – vjeronauk: Zbog novih mjera koje je donio stožer za civilnu zaštitu radi ugroženosti od korona virusa, prestajemo sa župnim vjeronaukom – katehezom. Nastavit ćemo kada se promejne ove epidemiološke mjere. Krizmanici 1. i 2. raz. srednje škole pokušejte nedjeljom doći na jednu od Sv. Misa. Rasporedite se, pa jedni dođite u 10,30, a drugi na večernju u 18,30. Najvažnije je doći na nedjeljnu Sv. Misu, a sve ostalo ćemo lako nadoknaditi. Stoga vas pozivam da budete revni i odgovorni u ovoj pripravi za Sv. Sakramente.

 

 1. Zornice: Kroz cijelo Došašće svaki radni dan u jutro su zornice u 6,00 i u 7,00. Zbog ovih epidemioloških mjera ove godine su dvije Zornice, i nakon Zornice neće biti nikakve zakuske niti zadržavanja u vjeronaučnoj dvorani, nego se odmah nakon Zornice raziđimo svojim kućama. Svaki dan pola sata prije Zornice je prilika za Sv. Ispovijed.

 

 1. Velika Božićna Ispovijed: Sveta Ispovijed je svaki dan prije Zornice. Velika Božićna Ispovijed biti će u subotu 19. 12. od 9,30 do 11,30 i poslije podne od 16,00 do 18,30. Biti će više svećenika. Pokušajmo se rasporediti i ne nagrunuti odmah svi odjednom da nas ne bude previše u crkvi i da se ne prave redovi. Sv. Pričest biti će svakih pola sata tako da se ne skupljamo previše odjednom. Nakon Sv. Pričesti pričekajmo završnu molitvu i blagoslov, a onda pođimo svojim kućama i pošaljimo ostale ukućane da svi ispovjede. Ne ostavljamo Ispovijed za zadnje dane pred Božić. Poručuju iz Male i Velike crkve da se ne dolazi na Ispovijed kod njih kako se ne bi stvarali redovi, nego da se svatko ispovijedi u svojoj župi.

 

 1. Košara dobrote: I ove godine do 21. 12. prikupljat ćemo hranu i ostale kućne stvari za potrebite u našoj župi, kako bismo im uljepšali Božić. Od prikupljenog napravit ćemo pakete i onda 23. 12. podijeliti. Ovdje kod ambona u crkvi stoji košara gdje možete ostaviti svoje darove. U naprijed svima hvala.

 

 1. Nedjelja Caritasa: Danas je nedjelja Caritasa. Svi naši darovi i milostinja ove nedjelje idu za projekte Hrvatskog Caritas.

 

 1. Prikupljanje sredstava za radove: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje i popravak naše ograde i za druge radove koje planiramo, napose ugradnja dizala da stariji i slabo pokretni mogu doći u crkvu. Svima neka Gospodin stostruko vrati.

 

 1. Blagoslov obitelji: Ove godine zbog ove situacije koja nas je pogodila i zbog opasnosti od zaraze, blagoslov kuća će trajati malo dulje. Svećenici iz Subotice ne mogu doći preko granice, zato će biti manje svećenika. Počet ćemo 2. siječnja. O svemu ćete dobiti do nedjelje detaljne upute i molim Vas da upute dobro pročitate i odlučite se za blagoslov u obitelji ili u Crkvi. Bit će vam ponuđeno na izbor pa vas molim da se na vrijeme odlučite i postupite prema uputama koje će biti u pismu. Zahvaljujem u naprijed na razumijevanju i suradnji.

 

 1. Mahovina za jaslice: Uskoro ćemo početi praviti jaslice za Božić. Molim dobrovljce da nakupe mahovine i donesu za jaslice. Pokušajte donijeti mahovinu sa livade i to što veće komade jer ta može dugo izdržati.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak        14. 12.  6,00 + Anto i Manda Stanić i obitelj

 

Utorak                15. 12.  6,00 + Stipo, Milica i Petar Mišić

 

Srijeda                16. 12.  6,00 + Žarko Bošnjak

 

Četvrtak              17. 12.  6,00 + Ivan i Kata Midenjak

 

Petak                  18. 12.  6,00    Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

Subota                19. 12.  6,00 + Petar, Marija i Anto Štuc

 

Nedjelja              20. 12.   8,00    Za sve župljane

                                       10,30 + Franjo Soldan

                                       18,30 + Kata i Frdinand Miličević i obitelj