Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. listopada 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Luka evanđelist

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Pavao od Križa

Utorak:              Sv. Vendelin

Sijeda:               Sv. Uršula

Četvrtak:            Sv. Ivan Pavao II, papa

Petak:                Sv. Ivan Kapistran

Subota:              Sv. Antun Marija Claret

Nedjelja:            30. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa radnim danom je u srijedu i subotu, u jutro u 8,00, a ostale dane navečer u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured ovaj tjedan radi redovoto; u ponedjeljak od 17,00 – 18,00; utorak, četvrtak i petak od 9,00 – 10,00 i poslije podne od 16,00 – 18,00; u srijedu, i subotu od 9,00 – 10,30. Nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Župna kateheza – vjeronauk: Ovaj tjedan nastavljamo sa župnom katehezom – vjeronaukom. Kako bude radila škola tako ćemo i mi imati župnu katehezu. Poznato vam je da je priprava za Prvu Sv. Pričest i za Sv. Krizmu dvije godine. Stoga obvezni su na župnu katehezu dolaziti učenici 2. i 3. razreda osnovne škole i 1. i 2. razreda srednje škole. Župna kateheza je za sve učenika od 1. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole. Župna kateheza nije školski vjeronauk, nego je to odgoj u vjeri i uključivanje u život župe. Stoga pozivam sve učenike i vas roditelje i starije da djecu potičete i redovito šaljete na župnu katehezu. Za 3. razred osnovne škole i 1. i 2. razred srednje škole kateheza je svaki tjedan a za ostale razrede svaki drugi tjedan. Kada su u školi prije podne, poslije podne imaju župnu katehezu. Raspored je slijedeći za idući tjedan: 1. raz. – ponedjeljak u 17,00; 2. raz. – ponedjeljak u 16,00; 3. raz. – utorak u 15,00; 4. raz. – ponedjeljak u 15,00. Krizmanici 1. i 2. raz. srednje škole nedjeljom nakon večernje Sv. Mise. Najvažnije je doći na nedjeljnu Sv. Misu, a sve ostalo ćemo lako nadoknaditi. Stoga vas pozivam da budete revni i odgovorni u ovoj pripravi za Sv. Sakramente.

 

 1. Molitvena „Inicijativa 40 dana za život“: Ove godine molitvena „Inicijativa za život koja traje od 23. 9. do 1. 11. i moli za nerođene, zbog epidemioloških odredbi ne može se održavati pred bolnicom. Zato svaka župa organizira molitvu u svojoj župi prema rasporedu kako se molilo pred bolnicom. Naša župa moli ponedjeljkom. Tako ćemo mi svakog ponedjeljka u 15,00 sati izložiti Presveti Sakramenat izmoliti krunicu Milosrdnom Isusu, i dalje moliti po grupama ili u tišini do 18,00 sati. U 18,00 započet će redovito moljenje krunice prije Sv. Mise. Uključimo se u ovu molitvu za obranu života i budimo dionici velike molitvene obitelji koja moli po mnogim gradovima naše domovine.

 

 1. Prvopričesničke haljinice: Molim one roditelje prvopričesnika koji nisu vratili haljinice koje su posudili za Prvu Pričest, da to učine što prije.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U četvrtak je blagdan Sv. Ivana Pavla II, nebeskog suzaštitnika naše župe. U 18,00 je „Krunica s papom” a zatim je pobožnost Sv. Ivanu Pavlu II. U 18,30 je Sv. Misa, a iza Sv. Mise slijedi klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Sv. Misu će predoviti naš mladomisnik vlč. Matija Aušić zajedno sa našim đakonom Brunom Diklić. Dođimo i budimo molitelji i dionici ovoga slavlja, moleći zagovor Sv. Ivana Pavla II.

 

 1. Prikupljanje sredstava za dovršetak ograde: Hvala svima vama koji ste prošli tjedan darovali za dovršenje naše ograde. Svima neka Gospodin stostruko vrati. Imamo još jednu nevolju. Drvena ograda kojom je ograđeno dvorište zbog istrunulih stupova srušila se na susjedno dvorište. Privremeno smo ju čvrstili, ali predstoji nam zamjena stupova i novi toštkovi. Stoga preporučam se vašoj dobroti i pomoći.

 

 1. Pismo Kongregacije za bogoštovlje: Na izlazu iz crkve kod ministranata imate pismo Kongregacije za bogošovlje koje je potpisao Sveti Otac Papa Franjo. Pismo je o važnosti slavlja nedjeljne Euharistije. Na kraju pisma ja sam kao Vaš župnik dodao mali dodatak o važnosti slavlja nedjeljne Sv. Mise u našoj župnoj crkvi. Uzmite pismo, proučite ga i ponesite svojim susjedima. Uzmite više primjeraka i podjelite u svojoj ulici. Uzmimo k srcu ove Papine riječi i pokušajmo ih provesti u život.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak         19. 10. 18,30 + Jure Kljajić

 

Utorak                20. 10. 18,30 + Ante, IvA, i Dragica Čuturić

 

Srijeda                21. 10.   8,00 + Mijo i Manda Dujmić

 

Četvrtak              22. 10. 18,30 + Ivka i Jozo Ključević

 

Petak                  23. 10. 18,30 + Kata i Đuro Knežević

 

Subota                24. 10.   8,00 + Cirilka Stanić

 

Nedjelja              25. 10.   8,00    Za sve župljane

                                       10,30 + Miro Čuljak

                                       18,30 + Marijan, Martin i Mara Kozina