ŽUPNI OGLASI

objavljeno u: Uncategorized | 0
  1. srpnja 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

  1. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Ćiril i Metod

 

  1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Marija Goretti

Utorak:              Sv. Klaudije

Sijeda:               Sv. Akvila i Priscila

Četvrtak:            Sv. Bl. Marija od Propetog Isusa Petković

Petak:                Sv. Amalija – Ljubica

Subota:              Sv. Benedikt opat

Nedjelja:            15. NEDJELJA KROZ GODINU

 

  1. Sv. Mise: Sv. Misa je radnim danom svaki dan u 18,30, osim u četvrtak kada je u jutro u 7,30 . U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

  1. Župni ured: Župni ured kroz srpanj i kolovoz radi samo poslije podne i to: ponedjeljkom od 17,00 – 18,00; u utorak, srijedu, četvrtak i petak od 16,00 – 18,00, a subotom od 8,30 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

  1. Otkazana Mlada Misa: Nadam se da ste već svi obaviješteni o otkazivanju Mlade Mise vlč. Matije Aušića koja je trebala bit idanas 5. srpnja u našoj župi. Vlč. Matija poručuje svima:

Dragi prijatelji! Zbog trenutne epidemiološke situacije na području Đakovačko-osječke nadbiskupije, te sukladno preporukama nadležnih civilnih i crkvenih vlasti, glede organiziranja događaja na kojima se okuplja veliki broj ljudi, obavještavam Vas da iz mjera predostrožnosti OTKAZUJEM SLAVLJE SVOJE MLADE MISE i sve popratne događaje koji su planirani za subotu 4. srpnja i nedjelju 5. srpnja u župi Sv. Dominika Savia u Slavonskom Brodu.

Svima od srca zahvaljujem na razumijevanju. Matija Aušić, mladomisnik

  1. Doživotni zavjeti: Na blagdan Gospe Karmelske 16. srpnja ove godine u Karmelu Sv. Josipa i Sv. Terezije u Insbrucku položit će svoje doživotne zavjete naša župljanka s. Marija od Boga (civilnim imenom Mirjana Martić). Kalmelićanke su stroga redovnička zajednica zatvorenog tipa koje žive u strogoj klauzuri odvojene od svijeta i ne izlaze iz samostana osim iznimnih potreba. One su svoj život posvetile molitvi za Crkvu i svijet u šutnji i neprestanoj povezanosti s Bogom. S. Marija poslala mi je pismo u kojem piše kako posebno moli za našu župu i sve vas. I mi preporučimo u svojim molitvama našu s. Mariju, i čestitamo joj na doživotnim zavjetima.

6. Prikupljanje sredstava za dovršetak ograde: Krenuo je drugi krug prikupljanja sredstava za ogradu. Hvala svima         onima koji su se odazvali i sudjelovali u ovoj akciji. U prvom krugu prikupili smo 52.000,00 kn. Još nam nedostaje            25.000,00 da skupimo potrebnu svotu. Nadam se da ćemo to u drugom krugu prikupiti. Molim one koje se do sada         nisu uključili u ovu akciju da se ukuljuče i podupru ovo naše zajedničko djelo. Svima neka Gospdin stostruko vrati.

 

  1. O zarazi COVID-om 19: Kod nas u župi prošle nedjelje slavili smo Prvu Sv. Pričest. Neki šire lažne vijesti kako se jedna djevojčica zarazla u crkvi. Odgovorno tvrdim da u Crkvi nije došlo niti je mogolo doći do bilo kakve zaraze jer smo poduzeli sve mjere predostrožnosti za djecu. Od razmaka koji su držali do ostalih mjera. Ponovit ću riječi našeg Nadbiskupa mons. Đure Hranića:

“Prvopričesnička i krizmenička slavlja su povod za povećan broj putovanja i dolazaka rodbine i drugih gostiju iz               inozemstva i izvan župne zajednice te za višesatna obiteljska druženja u uvjetima koje je epidemiološki teško                 kontrolirati, često bez poštovanja minimalne preventivne zaštite, na što župnici ne mogu utjecati, a javnost i,                   vjerujem manji dio roditelja (unatoč tome što su prethodno potpisali izjavu za primanje sakramenata u sadašnjim           okolnostima opasnosti od zaraze) odgovornost za neželjene posljedice, bez ikakve zadrške, prebacuju na Crkvu           kao instituciju i na njezine službenike – župnike.“

 

  1. Gospa Brze Pomoći: U srijedu je „Osmi u srpnju“, hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći. Sv. Mise su u: 6,30; 8,30; 10,30 i poslije podne u 17,30 i 19,00.

 

  1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak         6. 7. 18,30 + iz obitelji Jelić

 

Utorak                7. 7. 18,30 + iz obitelji Župan

 

Srijeda                8. 7. 18,30 + Jela, Pejo i Mato Đaković

 

Četvrtak              9. 7.   7,30 + Ilija Rašić

 

Petak                10. 7. 18,30 + Ilija i Ruža Jerković i obitelj

 

Subota              11. 7. 18,30 + Zdravko Sarilar

 

Nedjelja            12. 7.   8,00    Za sve župljane

                                   10,30 + iz obitelji Madžar i Tonković

                                   18,30 + Ferdinand i Kata Miličević i obitelj