Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. lipnja 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. NEDJELJA KROZ GODINU

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Petar i Pavao, apostoli

Utorak:              Sv. Rimski prvomučenici

Sijeda:               Sv. Aron

Četvrtak:            Sv. Oton

Petak:                Sv. Toma apostol

Subota:              Sv. Elizabeta Portugalska

Nedjelja:            14. NEDJELJA KROZ GODINU – Sv. Ćiril i Metod

 

 1. Sv. Mise: Sv. Misa je radnim danom svaki dan u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom raspordu; u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi: Utorak, srijeda, četvrtak i petak prije podne od 8,30 – 10,00 i poslije od 16,00 – 18,00. Subota od 8,30 – 10,00. U ponedjeljak župni ured ne radi jer je Petrovo. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Svećeničko ređenje: Sutra u ponedjeljak na svetkovinu apostolskih prvaka Sv. Petra i Pavla naš župljanin Matija Aušić biti će zaređen za svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije. Kako je u Đakovu nastala zaraza korona virusom i svi su u samo-izolaciji ređenje će biti u konkatedrali u Osijeku. Zareditelj će biti mons. Bože Radoš biskup varaždinski. Ređenje je u 10,00 sati. Najavio sam autobus ali zajedno sa župom Jelas prijavilo se svega 12 osoba. Stoga autobus neće ići, nego tko želi poći na ređenje u Osijek neka ide vlastitim autom.

 

 1. Uočnica Mlade Mise: U subotu u našoj župi biti će uočnica Mlade Mise i priprava za Mladu misu sa blagoslovom mladomisnićkog ruha u 18,30. Budimo dionici ovog slavlja i dođimo moliti za našeg mladomisnika Matiju.

 

 1. Mlada MIsa: U nedjelju 5. srpnja u našoj župi svoju Mladu Misu slavi naš župljanin vlč. Matija Aušić. Sv. Misa počima u 10,30. Prije Sv. Mise iz velike dvorane krenut će procesija svećenika i asistencije prema vanjskom oltaru. Pred oltarom mladomisnikovi rodititelji podijelit će svome sinu roditeljski blagoslov a zatim će započeti Sv. Misa. Dođimo na ovo salvlje i podijelimo radost sa našim mladomisnikom Matijom.

 

 1. Mladomisnik Matija Aušić: Bilo bi lijepo da svi zajedno kao župa skupimo neki dar za našeg mladomisnika. Stoga će i ove nedjelje iza svake Sv. Mise biti netko od suradnika ispred crkve koji će upisivati i gdje možete dati svoj dar. Svima u naprijed hvala. Ovaj dar će jedan od župnih odbornika za ručkom na Mladoj Misi u ime cijele župe predati Mladomisniku.

 

 1. Uređenje vanjskog oltara: Kako je u nedjelju Mlada Misa, potrebno je urediti vanjski oltar i prostor oko oltara. Stoga molim vašu pomoć. U petak u 15,30 sati biti će uređivanje oltara. Molim da dođe i muškaraca koji se mogu popeti na ljestve i poskidati paučine koje su na stropu, a drugi neka pokose dvorište da sve bude uređeneo. Neka se ne dogodi kao za Krizmu da ja moram nazivati žene telefonom jer je došla samo jedna žena u pomoć. Ni jedna mama krizanika nije došala pomoći.

 

 1. Sv. Petar i Pavao: Sutra je svetkovina apostolskih prvaka Sv. Petra i Pavla. Ovdje u našoj župi Sv. Mise su u jutro u 8,00 i večernja u 18,30.

 

 1. Prikupljanje sredstava za dovršetak ograde: Krenuo je drugi krug prikupljanja sredstava za ogradu. Hvala svima onima koji su se odazvali i sudjelovali u ovoj akciji. U prvom krugu prikupili smo 52.000,00 kn. Još nam nedostaje 25.000,00 da skupimo potrebnu svotu. Nadam se da ćemo to u drugom krugu prikupiti. Molim one koje se do sada nisu uključili u ovu akciju da se ukuljuče i podupru ovo naše zajedničko djelo. Svima neka Gospdin stostruko vrati.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

Ponedjeljak       29. 6.   8,00 + iz obitelji Markioli i Džaić

                                    18,30 + Pejo i Martin Gavran

 

Utorak              30. 6. 18,30 + Ivan Trusić

 

Srijeda                1. 7. 18,30 + Jelka Ivančić

 

Četvrtak              2. 7. 18,30    Za duše u Čistilištu

 

Petak                  3. 7. 18,30 + Mara i Marko Vukoje

 

Subota                4. 7. 18,30 + Anđa, Stipe i Šimo Grubišić

 

Nedjelja              5. 7.   8,00 + Jozefina Marić

                                    10,30    Za sve župljane

                                    18,30 + Zvonimir Pranjić