Župni oglasi

objavljeno u: Uncategorized | 0

 

 1. svibnja 2020.

ŽUPNI OGLASI

 

 1. USKRSNA NEDJELJA

 

 1. Sveci idućeg tjedna su:

Ponedjeljak:      Sv. Feliks – Srećko

Utorak:              Sv. Urban

Sijeda:               Sv. Bernardin Sijenski

Četvrtak:            Uzašašče Gospodinovo – Spasovo

Petak:                Sv. Rita

Subota:              Sv. Deziderije – Željko

Nedjelja:            7. USKRSNA NEDJELJA

 

 1. Mise: Sv. Misa je radnim danom svaki dan u 18,30. U nedjelju Sv. Mise su po redovitom rasporedu; u 8,00, u 10,30 i večernja u 18,30.

 

 1. Briga jednih za druge: Kod slavljenja Sv. Mise molim vas da se držite uputa koje je propisao stožer za civilnu zaštitu, posebno se držite razmaka. Članovi iste obitelji mogu sjediti zajedno i ne moraju držati razmak. Pri ulazu u crkvu obavezno dezinficirajte ruke. U ovo vrijeme dok još traje vrijeme zaraze preporuča se primanje Sv. Pričesti na ruku.

 

 1. Župni ured: Župni ured radi po redovitom rasporedu. Ponedjeljkom od 17,00 – 18,00. Utorak, srijeda, četrvrtak i petak prije podne od 8,30 – 10,00 i poslije od 16,00 – 18,00. Subota od 8,30 – 10,00. Subotom poslije podne, nedjeljom i blagdanom župni ured ne radi.

 

 1. Svibanjska pobožnost: Svaku večer prije Sv. Mise je “Svibanjska pobožnost” u čast Majci Božjoj. U 18,00 je Sv. Krunica i pjevane litanije s pripadajućim molitvama, a zatim je Sv. Misa. Dođimo barem koju večer kroz ovaj mjesec i molimo zagovor naše Nebeske Majke Marije. Svaki od nas sigurno ima zašto moliti i zahvaliti Majci Božjoj. Zato odvojimo malo vremena za molitvu i za svoju dušu, a nemojmo se brinuti samo za ovo materijalno.

 

 1. Duhovna obnova: U četvrtak na Spasovo počinje Duhovna obnova i traje do nedjelje 24. svibnja. To je ujedno i trodnevnica za blagan Marije Pomoćnice. U četvrtak prije večernje Sv. Mise od 18,00, te u petak i subotu prije podne od 9,00 – 11,00 i poslije podne od 16,00 – 18,30 biti će mogućnost za Sv. Ispovijed. Sv. Misa će biti nakon Ispovijedi prije podne u 11,00 i poslije podne u 18,30. Kako ove godine nije mogla biti Uskrsna Sv. Ispovijed pozivam vas da sada iskoristite ovu prililu i obavite Uskrsnu Iispovijed. Uskrsno vrijeme je do Duhova i tako ćemo moći izvršiti svoju kršćansku dužnost: “Svke godine se najmanje jedan puta ispovijedi i o Uskrsu pričesti”. Nemojmo dozvoliti da u ovo Uskrsno vrijeme ostanemo neispovijeđeni. Dođimo i rado sudjelujmo u ovoj Duhovnoj obnovi i Trodnevnici moleći zagovor naše Nebeske Make Marije Popćnice.

 

 1. Spasovo: U četvrtak je Uzašašće Gospodinovo – Spasovo. Sv. Mise su prje podne u 10,30 i 18,30.

 

 1. Sv. Ivan Pavao II: U petak je 22. u mjesecu, i u našoj župi je “Dan Sv. Ivana Pavla II” U 18,00 je Krunica s papom s pjevanim litanijima i pobožnosti Mariji Pomoćnici, a zatim je Sv. Misa. Nakon Sv. Mise je klanjanje Isusu u Presvetom Sakramentu.

 

 1. Marija Pomoćnica: U nedjelju je blagdan Marije Pomoćnice. Svečana Sv. Misa je na večer u 18,30. Ako bude lijepo vrijeme Sv. Misa će biti na vanjskom oltaru. Kako zbog mjera ograničenog broja sudionika i propisanih mjera stožera za civilnu zaštitu, ne može biti prosceija, mi ćemo samo pronijeti Gospin kip kratkom putem oko crkve, a mi ćemo ostati na svome mjestu i odati počat našoj Nebeskoj Mjaci Mariji Pomoćnici podižući svijeće i pjevajući Gospine litanije. Zato si ponesite svijeću da ju možete upaliti kod ove pobožnosti. Na Sv. Misi nije ograničen broj sudionika, stoga dođimo u što većem broju i molimo Marijin zagovor, posebno da nas očuva od ove zarazne bolesti korona virusa.

 

 1. Prikupljanje sredstava za dovršetak ograde: Nadam se da ste svi dobili moje pismo i da ste ga dobro proučili. Pozivam Vas na suradnju. Prvo, na duhovnu obnovu, kako sam naveo u pismu, a zatim molim Vašu pomoć za dovršetak ograde. U pismu sam Vam naveo sve dosadašnje troškove i koliko nam je još potrebno za dovršetak ograde. Povjerenici će krenuti u prikupljanje od 24. 5. do kraja svibnja. Molim Vas da ne stvarte neugodne situacije povjerenicima. Ako ne želite dati svoj dar jednostavno to pristojno saopćite povjereniku a ne mojte mu držati moralne propovijedni i napadati ga. Povjerenik ide u ime župe, i nadam se da neće biti nikakvih neugodnih susreta i situacija. Onima koji su ove godine do sada dali svoj dar povjernik neće doći. Svima u naprijed hvala na suradnji kako bismo završili ovo naše zajedničko djelo.

 

 1. Roditeljski sastanak: U srijedu 20. 5. biti će roditeljski sastanak za roditelje prvopričesnika. Pozivam sve roditelje na Sv. Misu i svibanjsku pobožnost u 18,00 i poslije Sv. Mise u 19, 00 na kratk isastanak i dogovor.

 

 1. Nakane Sv. Misa ovaj tjedan:

    

     Ponedjeljak       18. 5. 18,30   Na nakanu Schőnstatske obitelji

 

Utorak              19. 5. 18,30 + iz obitelji Čalić

 

Srijeda              20. 5. 18,30 + Stipo, Marta i Manda Ključević

 

Četvrtak            21. 5. 10,30 + Ivan, Marija, Anica i Josip Katinić

                                    18,30 + Šimica Pranjić i obitelj

 

Petak                22. 5. 18,30 + Antonio Vidović

 

Subota              23. 5. 18,30 + Josip Kučinić

 

Nedjelja            24. 5.   8,00 + Ivka Jurić

                                   10,30 + Pejo Marinić

                                   18,30   Za sve župljane